:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 298
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БОК наказа Спас Байрев за две години

Волейболистът е санкциониран заради употреба на марихуана
Волейболистът Спас Байрев ще бъде наказан за две години заради употреба на марихуана. Решението е взето от Дисциплинарната комисия на Българския олимпийски комитет в края на април. Председателят на комисията Николай Маринов обясни пред "Нова телевизия", че санкцията трябва да бъде потвърдена от федерацията по волейбол. Решението на БОК може да бъде обжалвано от самия Байрев, волейболната федерация или Националния антидопингов център, като срокът за това е 14 дни от получаване на уведомлението.

Байрев, който играеше за "Левски", даде положителна допинг проба след дербито с ЦСКА в "Арена Армеец" на 22 февруари. Диагоналът призна, че е употребявал марихуана, като обясни, че това не влияе на спортната форма.

"Допуснах грешка и ще си понеса последствията. Няма какво да крия. Искам да се извиня на семейството си най-вече и на съотборниците си, защото това е тъпа проява", каза Байрев тогава.

Впоследствие "Левски" го освободи, а президентът на клуба Владимир Николов обясни, че е "разочарован от постъпката му". По-късно Николов каза, че "сините" са предложили на Байрев нов договор, но с "изричната клауза да се промени неговото професионално отношение и поведение".

"Това явно на Спас не му се понрави или вече има други планове за своето бъдеще, които не са свързани с нашия клуб", написа Николов във "Фейсбук".

Ако наказанието бъде потвърдено, все пак Байрев ще се размине с най-тежката санкция за употреба на канабис, която е 4 години. Справка със списъка със санкционирани спортисти на Националния антидопингов център показва, че през миналата годината състезателят по скокове във вода Богомил Койнашки е наказан за 4 години за тетрахидроканабинол, което е основното вещество в марихуаната. Минималното наказание за такова нарушение е 6 месеца.
860
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД