:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 285
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Бивш френски премиер се самопредложи на Макрон за депутат

Еманюел Макрон
Бившият френски премиер от Социалистическата партия Манюел Валс се самопредложи за кандидат-депутат от движението на спечелилия президентските избори центрист Еманюел Макрон "Напред!". "Искам да се включа в листата на кандидатите за движението на Макрон", каза пред радио RTL Валс, в чието правителство новият държавен глава беше министър на икономиката. Според него "Социалистическата партия е мъртва, тя е минало". Създаденото преди година движение на Макрон, което още няма статут на партия, ще издигне кандидати за всичките 577 места в Националното събрание на изборите, които ще се проведат през юни.

Настоящият президент на Франция Франсоа Оланд в понеделник вечерта беше в Берлин за прощална среща с германския канцлер Ангела Меркел. Двамата вечеряха на четири очи в "много приятелска атмосфера".

Френската полиция разруши незаконен мигрантски лагер в северната част на Париж, предадоха агенциите. Евакуирани са около 1600 души, главно афганистанци, суданци и еритрейци, които са насочени към центрове за мигранти.
2
1252
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
10 Май 2017 10:49
Вчера френските медии цяла нощ дискутираха този въпрос. Като се имат предвид лошите отношения между Макрон и Валс, предложението бе изненадващо и поражда съмнения доколко е вярно. Още повече, че няма официални изявления и дискусиите се водеха предимно от журналисти втора ръка. Особено изявлението от обкръжението на Макрон, че всеки може да кандидатства, при предварително условие че не е член на две партии. Разбирай, че за да стане кандидат за депутат от партията на Макрон, Валс първо трябва да напусне Социалистическата партия и след това да кандидатства за член на партията на Макрон. Нещо, което не може да стане за няколко дни и то преди избори.
Друг един факт е далеч по-интересен. Снощи Марион Марешал Льо Пен официално заяви, че напуска партията на кака си и няма да се кандидатира за депутат, като временно се оттегля от политическа дейност по семейни причини.
10 Май 2017 19:21
Само дето от партията на Макрон обявиха, че Валс не отговаря на критериите за членство в тяхната партия, защото искат нови лица, а не да рециклират политици!!! Прекрасен ход.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД