:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Путин: Никой не може да покори Русия

За първи път в Парада на победата участваха движението ”Юнармия” и арктическа техника
ОБИДА
Няма сила, способна да пороби Русия, заяви вчера руският президент Владимир Путин в речта си на Червения площад в Москва, където се състоя Парадът на победата по повод 72-годишнината от победата във Втората световна война срещу нацистка Германия, съобщиха световните медии. "Няма, не е имало и няма да има сила, която би могла да покори нашия народ", каза Путин. "По време на Втората световна война "нацистите връхлетяха Съветския съюз с най-мощни удари", но народът "извърши нещо невъзможно на пръв поглед - обърна кървавото колело на Втората световна война, смаза нацизма, сложи край на зверствата му", подчерта той. Въоръжените сили на Русия могат да отблъснат всяка потенциална агресия", "но за ефективна борба с тероризма, екстремизма, неонацизма и други заплахи е необходимо да се консолидира цялата международна общност, за което Русия е отворена за подобно сътрудничество, изтъкна президентът. Владимир Путин поздрави ветераните, военнослужещите и всички останали с Деня на победата. "Свободата на Европа и на целия свят е постигната от нашите бащи и дядовци", добави той.

В парада участваха близо 10 000 души - представители на различните родове войски и видове въоръжени сили. Механизираната част на парада започна с появата на легендарния танк Т-34. След него преминаха още над 100 единици наземна бойна техника - бронирани автомобили "Тигър", "Тайфун-К" и "Тайфун-У", бойни машини на пехотата, модерни танкове като Т-14 "Армата" и Т-72, артилерийски и ракетни комплекси. Арктическата техника, която тази година за първи път е включена в парада, е представена от зенитно-ракетни комплекси "Тор-М2ДТ" и зенитни ракетно-оръдейни комплекси "Панцир-СА". За първи път в парада бяха включени и отряди на общоруското военно-патриотично движение "Юнармия", девойки - курсанти от Военната свързочна академия "Будьони" и Военно-космическата академия. Авиацията не участва в парада на Червения площад поради неблагоприятни метеорологични условия.



Снимка: ЕПА/БГНЕС
Арктическата техника, която тази година за първи път бе включена в Парада на победата, бе представена от зенитно-ракетни комплекси "Тор-М2ДТ" и зенитни ракетно-оръдейни комплекси "Панцир-СА". Те са пригодени за всякакви климатични условия и липсата в близост на ремонтни работилници.
35
2265
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
35
 Видими 
09 Май 2017 20:03
ОБИДА
???
09 Май 2017 20:39
1944: Русия влиза в България, за да спре турска окупация, предложена от Чърчил


Не е майтап. Истина е.
Към края на войната (1944) Чърчил е предлагал от 30-50 турски дивизии (една дивизия е 10,000-15,-000) да нахлуят в България, а Сталин е бил категорично против. Всичко това го има запазено в преписките между Чърчил и Сталин.
СССР просто изпреварва Великобритания.

Скрита част от историята, излезе наяве в архивите на руските служби

Оказва се, че на 5 септември 1944 г. СССР е решил да влезе в България, но не за да я окупира, а за да предотврати турско нахлуване. Това личи от писма на Чърчил до Сталин, който предложил директно да се вкарат турски войски в България, а не да влиза СССР. Очевидната идея на английския лицемер е била да откъсне България от зоната на руското влияние. Но цената на това би била гигантска за нас – Турция би получила обратно „Източна Румелия“, т.е. всичко до Стара Планина.



Натисни тук
09 Май 2017 20:49
Стайнбек, това нашият колега Добри Божилов ли е?
09 Май 2017 21:00
Ами отвори линка и ще видиш...
09 Май 2017 21:02
Ето ти още:
Английские планы антисоветского сговора с Турцией


http://www.katyn-books.ru/library/na-puti-k-velikoy-pobede-sovetskaya-diplomatiya25.html
09 Май 2017 21:19
руснаците трябваше да подпишат мир с НАТО‌ за ненападение след 1990 година и да се сключат икономически договори между западна и източна европа и европа да се обедини още 1990
09 Май 2017 21:24
на арктическите машини трябваше да нарисуват бяла мечка с мечета
09 Май 2017 21:45
Путин: Никой не може да покори Русия

Освен Путин.
09 Май 2017 21:59
Русия влиза в България, за да спре турска окупация, предложена от Чърчил

Ето ви фабриката за новини в действие. Нямало било хибридна война.
Ако това беше така, щяха да ни проглушат ушите с него още през 40-те, през т.н. "Студената война", когато и Англия, и Турция бяха обявени за врагове.
Има ли поне една причина да го крият толкова време?
09 Май 2017 22:04
1944: Русия влиза в България, за да спре турска окупация, предложена от Чърчил

Класически пример как се правят фалшиви новини след 72 години за да се подменя историята.
09 Май 2017 22:08
Стайнбек, с такива линкове се дискредитираш. Очевидна е целта на тикава простотии, но не мисля, че ти си човек, който се подава на манипулации. Затова недей да пробутваш тая тъпа партенка.
09 Май 2017 22:21
Затова недей да пробутваш тая тъпа партенка.

И вторият линк ли е партенка? Ти отвори ли го изобщо?

Английские планы антисоветского сговора с Турцией

http://www.katyn-books.ru/library/na-puti-k-velikoy-pobede-sovetskaya-diplomatiya25.html

П.П. По повод дискредитацията ми...
Аз не съм в този форум, за да се популяризирам, а за да търся истината. Когато поствам нещо, то не значи, че съм на същото мнение, а значи, че е интересен материал, който предлагам за коментиране. Но в случая съм склонен да вярвам. Накрая на линка (ако изобщо го отвориш, преди да се изказваш...) има библиография...
09 Май 2017 22:49
"Няма сила, способна да пороби Русия, заяви вчера руският президент Владимир Путин в речта си на Червения площад"

Индустриализацията е осъществена с робски труд.
09 Май 2017 22:58
Бог создал Мир для того, чтоб у России враги были. Что тут неясного?
09 Май 2017 23:10
Е, не усещаш ли манипулацията? Първо, това е претоплена манджа от 2013 г. Тогава в. Дума пусна някаква такава "шокираща" новина. Среща между Чърчил и Иньоню наистина е имало, и наистина Чърчил е искал по-бързо да се отвори фронт срещу Германия откъм Балканите. Защото, забалежи, по това време България е верен съюзник на Германия в ост, която се бие срещу съюзниците Великобритания-СССР- САЩ. Т.е. въобще за никаква окупация не става дума.

А въпросът с неутралитета на Турция е обсъждан не веднъж между Чърчил и Сталин. И двамата са искали по всякакъв начин да ангажират Турция на тяхна страна. И това е желание на Съветите още от времето, когато са съюзници с Германия. По този повод Георги Димитров пише в дневника си прези 1940 г.:

У Молотов. Говорихме за България. Посочих му, че са необходими спешни мерки България да не попадне под изключителното влияние на Германия и да не бъде ползвана като неин послушен инструмент.

Молотов: Ние действаме в това направление. Точно днес ще обсъждаме редица конкретни мерки.

В Берлин ние не сключихме никакво съглашение и не сме приемали никакви задължения. Немците сега обработват Турция - и те считат това за главното. Какво ще направи Турция е трудно да се предвиди. Но ние следим внимателно какво става там и какво става около Турция.

Немците искат да представят нещата така, че ние сме одобрили тяхните планове на Балканите. Затова и публикувахме опровержение по повод присъединяването на Унгария към Тройния пакт. Сега всички ще знаят, че ние не сме давали никакво съгласие.
...
Сталин: ... По отношение на Турция ние искаме бази, за да не могат да бъдат използвани проливите срещу нас. Германците, видимо, биха искали италианците да станат стопани на Пролимите, но те самите не могат да не признаят нашите преобладаващи интереси в тази област. ...
- Сега главното е България. Ако бъде сключен такъв пакт, Турция няма да се реши да воюва срещу България и цялото положение на Балканите ще изглежда иначе.
- Не е правилно да се счита Англия за разгромена. Тя има големи сили в Средиземно море. Тя стои непосредствено до проливите. След завземането на гръцките острови Англия засили позициите си в тази област.
- Нашите отношения с германците са външно вежливи, но между нас има сериозни търкания.


А по отношение на Проливите Сталин има много важни речи. Тях ме мързи да преписвам. Мемоарите на Чърчил дават много светлина по тоя въпрос и те съвпадат изцяло със съветските архиви. През 1943 г. англичаните вече са разбили италиано-германската съпротива в Северна Африка и наистина настояват за отваряне на втори фронт на Балканите, а не в Западна Европа. Започват совалки и в крайна сметка единствено Иран се съгласява да обяви война на Германия. Турция успява да запази неутралитет - въобще там е имало еднакво симпатии към германците, англичаните и съветите. А около Техеранската среща Чърчил и Сталин много общуват за зоните за влияние.

В цялата тая история има нещо вярно, но то е нещо съвсем различно: намесата на Турция по английско внушение щеше да отслаби СССР именно по начина, от който се страхува Сталин. Днес е абсолютно същото.
10 Май 2017 00:16
Няма сила, способна да пороби Русия, заяви вчера руският президент Владимир Путин в речта си на Червения площад в Москва



10 Май 2017 00:51
Няма сила, способна да пороби Русия

Е, и "Никой не може да обхване НЕОБХВАТНОТО!"
10 Май 2017 01:04
"Няма, не е имало и няма да има сила, която би могла да покори нашия народ"

Верно е, ако не броим императорите, болшевиките, грузинеца...
10 Май 2017 02:17
Путин: Никой не може да покори Русия
Според вестника, това дълбоко е засегнало потрошенко от 404. Съжалете го!
10 Май 2017 02:28
Има нещо верно от баща ми знам,че е бил военен на турската граница и е чакал англичаните да нападнат Бг.Но тогава Бг беше съюзник на Германия и може по техна заповед е бил там.
10 Май 2017 08:31
Не знам дали това което Стайнбек залепи във Форума би се осъществило , но :
Ако България, благодарение на Комунистическата партия и Г.Димитров , не бе взела участие във ВСВ против Третия Райх със стотици хиляди войници , тя нямаше да е със сегашната си територия. Ние се бяхме осрали в Гърция, Македония , а Турция ни е имала зъб и е била на другата страна.
Мъчно им е на някои, но трябва да дадем заслуженото на Шефа на Коминтерна и приятелството му със Сталин. Защото всичко е зависело от Последния.
10 Май 2017 08:36
Русия има нужда от врагове за вътрешната си консолидация. Докато има външна заплаха, вътрешните проблеми се замитат под килима. Точно в този момент никой външен не плаши с нищо Русия. Русия обаче с размерите и непредсказуемостта си е заплаха за всички около нея, изобщо за целия свят!
10 Май 2017 08:47
Ottuksum
10 Май 2017 08:36


10 Май 2017 08:53
Точно в този момент никой външен не плаши с нищо Русия. Русия обаче с размерите и непредсказуемостта си е заплаха за всички около нея, изобщо за целия свят!


Точно в този момент Русия е заобиколена от НАТО(САЩ)!

«Петля анаконды» вокруг России сжимается

http://geo-politica.info/petlya-anakondy-vokrug-rossii-szhimaetsya.html

Главно размерите на Русия вбесяват Запада!
А за непредсказуемост е смешно да се говори, имайки примерите на цветните революции къде ли не, направени и подготвяни от щатите! Дали са предсказуеми? И има ли значение – те продължават, включително и в Русия!
За целия свят заплахата е от американската алчност да граби и руши! Интересно, Русия си върна един Крим и светът я заклейми, а щатите по цял свят палят войни и – бели и пухкави?

Драги, чети повече различни издания! Различни!

10 Май 2017 11:56
Стайнбек яко работи министерството на дезинформацията, а?
Турция през цялата Втора световна война не е участвала в никакви военни действия, защото е спазвала почти до края пълен НЕУТРАЛИТЕТ. Включват се на страната на съюзниците едва през февруари 1945 г., но не участват във военни действия - Турция не е смеела, да воюва защото е слаба и невъоръжена.
При това Турция към 1945 г. е била под 19 милиона като население (България е била малко под 7 млн.), повечето малограмотни селяни и не е имала никакво сериозно въоръжение, за да може реално да води война с нас.
за населението: https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Turkey
за неутралитета: https://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II_by_country


10 Май 2017 12:48
Стайнбек -
10 Май 2017 13:18
Русия така се пръкнала. Всички около не я са й врагове. Тя винаги е живяла в симбиозата с враг. Параноята,че е "заобиколена отвън и отвътре от врагове". Това е било начин на съществуване през всичките й матаморфози- Русия, СССР,днес пак Русия.Тя без " враг" не може да съществува. Реално даже да няма такъв, тя винаги винаги си го я измисляла. Широка е руската душа - не може да се побере само в урало-сибирска република.
10 Май 2017 14:12
В статията пише за враговете на Русия и се говори за Путин, а на снимката - Президентът на Украйна.
Доста плоско внушение, че рийш ли, Украйна иска да пороби Русия, явно небрежно е преподавано, а и сигурно заплащането е слабо.
Та затуй Стайнбек ходи и маже отподире с тази "истинска" история за Чърчил и Турция.
10 Май 2017 17:10
Това ви е проблема.
Но вие вече сте го решили.
Други нямате и всичко ви е ок.
За завиждане сте...
10 Май 2017 18:05
ludo-mlado
10 Май 2017 11:56
Турция през цялата Втора световна война не е участвала в никакви военни действия, защото е спазвала почти до края пълен НЕУТРАЛИТЕТ. Включват се на страната на съюзниците едва през февруари 1945 г., но не участват във военни действия - Турция не е смеела, да воюва защото е слаба и невъоръжена.
Това същата Турция ли е която 20 години преди това, след разгром през ПСВ, изхвърли победителката Гърция от Мала Азия. Ама то е зашото нямаше подкрепа от международната общност
10 Май 2017 18:20
Русия така се пръкнала. Всички около не я са й врагове. Тя винаги е живяла в симбиозата с враг. Параноята,че е "заобиколена отвън и отвътре от врагове". Това е било начин на съществуване през всичките й матаморфози- Русия, СССР,днес пак Русия.Тя без " враг" не може да съществува. Реално даже да няма такъв, тя винаги винаги си го я измисляла. Широка е руската душа - не може да се побере само в урало-сибирска република.


Ама че тъпотия! Що не четеш история, а?
10 Май 2017 18:29
ludo-mlado

И двата ти линка не се отварят. Но не това е бедата. бедата е, че не предполагате нищо, което да не е представено от удобни за мисленето ви медии.
Знаеш ли, примерно, че на 8 май в щатите навсякъде бъка от брошури, в които на Русия не е отредено място на победител, някаква мъничка роля: демек, е, и тя е повоювала...
Ето на това му си вика дезинформация.
Аз поствам материал и очаквам да се коментира. Постнах и втори, доста сериозен...
За вас няма сериозно. Има официалното: Турция е била неутрална. Ама дали са се замисляли коварни планове, които не са се осъществили, щото някой е попречил... Не ви се мисли по такъв въпрос. Праволинейно: неутрална и точка.
Неведнъж тук съм писал, че русофобите страшно напомнят по манталитет на болшевиките. Прочетете за тях и ще се убедите.
Човек трябва да чете и "неудобни" медии, както е известно: врагът трябва да се познава...
10 Май 2017 18:31
В статията пише за враговете на Русия и се говори за Путин, а на снимката - Президентът на Украйна.Доста плоско внушение, че рийш ли, Украйна иска да пороби Русия, явно небрежно е преподавано, а и сигурно заплащането е слабо.Та затуй Стайнбек ходи и маже отподире с тази "истинска" история за Чърчил и Турция.

Ти май намекваш, че статията съм писал аз и аз съм турил снимката...
10 Май 2017 20:16
Това същата Турция ли е която 20 години преди това, след разгром през ПСВ, изхвърли победителката Гърция от Мала Азия. Ама то е зашото нямаше подкрепа от международната общност

Мда, същата тая Турция 30 години по-рано България сама я бие край Одрин, само дето тогава се казва Османска империя и е много по-голяма като държава.
Българската армия тогава е била в пъти по-добре подготвена и въоръжена от гръцката за целият разглеждан период от балканските та чак до края на втората световна война, а също и два пъти по-многобройна. престанете да спорите за неща, които въобще не знаете.
10 Май 2017 20:31
Никой не може да покори Русия!

https://www.youtube.com/watch?v=8jw0T-zzd5o

Вярвам и се надявам на това!

Сър Джон, вие сте сте перфектен, но мухата Ви познава по-добре.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД