:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 336
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ДАНС и МВР удариха пореден канал за трафик на мигранти

Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Благодарение на трафикантите и оградата не спря мигрантските потоци през България.
ДАНС и МВР удариха поредната група, която е превозвала мигранти от Турция към Сърбия. Първоначално за 24 часа са задържани 20 души. На 6 е повдигнато обвинение за това, че са били част от организирана престъпна група на територията на България, Турция и Сърбия.

Става въпрос за група, която е организирала трансграничен престъпен канал от Турция до София и от София респективно за Сърбия, Румъния, каза Антон Славчев от ДАНС. Той обясни, че част от групата е имала за задача да осигури превозването на мигранти, незаконното им преминаване през границата на България и Турция и довеждането им до София. Останалата част имала за задача да осъществи трафика на мигранти през граница съответно за Сърбия и за Румъния.

"Групата се състои както от български, така и от чужди граждани, каза Славчев. В рамките на операцията бяха задържани и чужди граждани - афганистанци и сирийци, обясни наблюдаващият прокурор от спецпрокуратурата Евгения Станкова. Те са разпитани като свидетели. Шестимата обвинени са български граждани, а ръководителят е натурализиран българин. Главният секретар на МВР Младен Маринов посочи, че през януари е била неутрализирана част от тази голяма група, тъй като тогава те си били набавили огнестрелно оръжие - 2 бойни автомата "Калашников" и един боен пистолет.

В края на април спецслужбата удари други две групи от трафиканти в Средец и Харманли. При акция в Средец бяха хванати шестима души. От тях бяха иззети голям брой SIM карти, мобилни телефони, преносими компютри, незаконно притежавано оръжие, регистрационни табели за МПС, както и три леки автомобила. В Харманли бяха задържани трима души - един български гражданин и двама сирийци. Единият от сирийците, който е ръководел групата, е със статут на бежанец, а другият е с хуманитарен статут. При извършените обиски са открити и иззети мобилни телефони, SIM карти, преносими компютри, документи за финансови преводи, чужди документи за самоличност.

1158
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД