:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 411
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"ЦСКА 1948" подозира нагласен търг

Конкурсът за базите на ЦСКА може да стартира тази седмица, обяви Красен Кралев
СНИМКА: БГНЕС
Представителите на "ЦСКА 1948" едва бяха опазени от полицията при последната си поява на ст. "Българска армия" - на 30 март по време на проваления оригинален търг за емблемата на ЦСКА.
Един от шефовете на "ЦСКА-София" - административният директор Милко Георгиев, все по-открито твърди, че предстоящият търг за базите на фалиралия ПФК ЦСКА АД е предрешен в полза на преименувания "Литекс". За това сигнализира Добрин Гьонов, председател на другия клуб с претенции да използва ст. "Българска армия" и тренировъчния комплекс в Панчарево - "ЦСКА 1948".

"Какво е моралното право за един отбор, който се е преместил от Ловеч в София, да твърди, че е ЦСКА? Убеден съм, че ние имаме повече морално право, но преди всичко е законът. Трябва да се спазват правилата, но не съм убеден, че другата страна има желание да играе по правилата. Пред хора в Лондон г-н Милко Георгиев е заявил, че министър Кралев се е разбрал с ръководството и "ЦСКА-София" взима базите. Искам да вярвам, че това е една лъжа", заяви Гьонов пред Sportal.bg.

Само преди седмица самият Георгиев разпалено обясни пред Нова телевизия, че конкурсът е излишен: "Основното нещо, което ние искаме да направим, е да обновим стадиона. Да се построи нов стадион, защото по този начин, в този си вид, този стадион е срам за клуба и не виждам какво още има да се разсъждава за конкурси, търгове и подобни глупости. Стадионът на ЦСКА е на ЦСКА, а не на филанкишията. За мен този въпрос е приключен."

При все това търгът по закон трябва да бъде проведен и до него да бъде допуснат всеки кандидат с подобаващ инвестиционен план за развитие на държавната база, собственост на спортното министерство. За целта миналия месец бе създадено специално стопанисващо дружество "Сердика спортни имоти" ЕАД. В неговите активи бяха апортирани всички обекти, ползвани някога от гранда ЦСКА - освен "Българска армия" и Панчарево, волейболната зала "Васил Симов", плувният комплекс "Червено знаме" и терени в местността Къро в София.

"Трябваше да се изчака, за да може да бъде вписана промяната на статута на имотите от публична държавна в частна държавна собственост - обясни спортният министър Красен Кралев пред БНТ. - Това приключи в петък. Оттук нататък, най-вероятно още в понеделник (б. р. - вчера), подаваме документите за регистриране на "Сердика спортни имоти" в Агенцията по вписванията и няма пречка конкурсът да стартира. Документите са ни готови отпреди повече от две седмици. Не бавим, никой не протака, просто има законови процедури и срокове, които трябва да се извървят. Целият процес е към своя край."

Същевременно от "ЦСКА 1948" припомниха още, че победителят в проведения на 30 май търг за емблемата ЦСКА - фирмата "Ред Енимълс", все още не е превела предложените 8 млн. лв. за активите. Една от пречките за завършване на процедурата са обжалвания от страна на кредитори, недоволни от предварителното разпределение на сумата за погасяване на дългове. Един от тях е бившият халф на "Литекс", "Левски" и "Черно море" и настоящ треньор в школата на "ЦСКА-София" Атанас Борносузов. Той обаче така и не внася задължителната съдебна такса от 15 лв. за разглеждане на жалбата му, с което допълнително бави процеса.
19
1138
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
19
 Видими 
16 Октомври 2017 19:46
Търгът на100% ще е нагласен!
16 Октомври 2017 19:53
Гьонин е приготвил 15 кинта за Боронсузов които са на бюрото му за да може да се разгледа жалбата.
16 Октомври 2017 19:56
Ред Некс няма никога да платят тези 8 мил. Защо изобщо го чакат а не им запорират таксата за участие в търга
16 Октомври 2017 20:14
Деди, не си ли на мача?
16 Октомври 2017 23:03
Измъчихме се сами. Да, Верея са труден съперник и не случайно праснаха Пеевски с два парцала, но и нашите бяха неимоверно разконцентрирани. Много брак в подаванията, много брак в отиграванията. какъв е този пас където топката се движи по бавно от противниковия играч??? Ума не ми го побира. Ако така играят и в следващия мач, сдаваме 4-тото място още в другия кръг.
16 Октомври 2017 23:41
ДА. За пореден път гения на Киров си пролича. Отново спечелен мач с гол на резервен футболист. С голяма доза съжаление ще кажа, че Неделев започва да ме разочарова. В обработването на топката, в подаванията, в защитен план, в ударите....остана ли още нещо?
17 Октомври 2017 05:52
С голяма доза съжаление ще кажа, че Неделев започва да ме разочарова.

Ости, спокойно. Ти поне си имаш резервен любим отбор, който е начело.
17 Октомври 2017 07:38
Брутално съдийско подпиране за обичаметецецовците. И за какво? За едната първа шестица.
17 Октомври 2017 07:40
Ако не им дадат дузпа, ще изгонят играч на противника им! За обичаметецецовците се свирят най-много дузпи!
За Сезон 2016-2017 Дузпи (отсъдени-вкарани):
1. Ботев - 8-6
2. Локомотив 6-6
3. Пирин - 5-4
4. Левски - 4-4
4. ЦСКА-София 4-3
4. Славия 4-3
4. Лудогорец 4-4
17 Октомври 2017 07:49
Стойчо Стоилов изригна: Срещу нас са целият футболен съюз и съдиите!

Измамника е забравил да спомене УЕФА и ФИФА!
17 Октомври 2017 07:59
Димитър Пенев: Емблемата не е важна, няма да станем Милан!

Няма да станете и ЦСКА! Ще си останете Чавдар тире Микре!
17 Октомври 2017 08:03
Десет минути преди да започне жребието - можем да участваме по отношение да присъстваме, но наредба на главния секретар... Само като зрител. Ние какво да правим? - Да си дадем документите, да ги върнем - не. С тях бяхме до края, наблюдавахме другите.
17 Октомври 2017 11:58
Бай Енгелс я кара по стар Марксистки обичай. Др. Марксист по добре е да подреждаш отборите на принципа на симпатии отколкото на принципа на омразата.
17 Октомври 2017 12:41
Майтапа на страна, ама по лесно бихме и Пеевски и Локото, отколкото Колю Ганчево. Корав отбор който не е вземал ни заплата ни премия от както е започнало първенството.
17 Октомври 2017 12:43
Забравих да попитам Спаско и Танаско, извиниха ли се на Кирчо и Ангелчо?
17 Октомври 2017 12:46
Изглежда някой е блокирал акаунта на Раева. Раев не е казал и дума тези дни. По скоро Раева съчинява отговора.
17 Октомври 2017 12:50
Спаско да вземе да сключи споразумение извън съда с Ангелчо, щото ще станете за резил.
17 Октомври 2017 16:04
по добре е да подреждаш отборите на принципа на симпатии отколкото на принципа на омразата.

Ми при тебе, като гледам, е ясно само кой ти е най-омразния отбор... симпатиите ти са разтроени между ловеч, разград и сопот... ма плувай си, плувай си...
17 Октомври 2017 17:17
Най малко симпатичен искаш да кажеш може би и ще си прав понеже Цецито се подвизава в долните дивизии и ми е трудно да ги включа в класирането.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД