:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 278
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Олимпийският огън за Пьончан бе запален от резервен пламък

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Парк Джи-сун стана вторият участник в щафетата и първият южнокореец, който понесе олимпийския огън за игрите в Пьончан`18.
Облачното и на моменти дъждовно време в местността Олимпия провали запалването на олимпийския огън по древния метод - чрез отразени от метална полусфера слънчеви лъчи.

Домакините от гръцкия олимпийски комитет бяха обещали "магическо пътешествие в античността, историята и митологията", но основната част не се получи. Огънят, който ще лумне на зимните игри в Пьончан на 9 февруари, бе донесен в купа. Според уверенията на организаторите той е бил запален за всеки случай още предния ден, отново по древния начин.

Традиционно изпълняващата ролята на великата жрица гръцка актриса Катерина Леху запали факела от купата, поднесена й от друга "жрица" пред останките от храма на Хера, а след това го предаде на първия участник в щафетата по пренасянето - гръцкия ски бегач Апостолос Ангелис. Той пък след обиколка на близкия мемориал "Кубертен" го връчи на първия корейски носач - бившия футболист на "Манчестър Юн" Парк Джи-сун.

На територията на Гърция щафетата ще има общо 505 участници и ще обиколи 37 общини, след което ще потегли към Южна Корея. В страната домакин на зимната олимпиада огънят ще пристигне на 1 ноември, точно 100 дни преди откриването, и ще измине общо 2129 км.
756
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД