:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 129
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

След смърт на "зебра" АПИ се сети да строи надлез

Само за денонощие още двама души са блъснати на пешеходна пътека в Бургас
След поредна смърт на пътя държавата се сети да обезопасява участък, за който от години се знае, че е изключително опасен. Активността на пътната агенция обаче дойде едва след протест на местните хора, които вчера сутринта блокираха отсечката, след като ден по-рано на пешеходната пътека бе блъснат 16-годишен ученик. Следобед за Атия замина шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Дончо Атанасов и на среща с хората обеща, че ще бъдат изградени и пасарелка, и кръгово движение.

"Ще направим всичко възможно да лятото тук да има пасарелка. Още днес на мястото ще пристигнат техническите експерти на АПИ, за да изготвят проекта. Ще направим първо пасарелката, а веднага след това и кръговото. Поемаме категоричен ангажимент", заяви Атанасов, цитиран от "Флагман".

В официалното съобщение на пътната агенция обаче нещата бяха представени малко по-различно. "В максимално кратък срок ще бъде проектиран и изграден пешеходен надлез, който ще бъде с асансьор и всичко необходимо за безопасното преминаване на гражданите. Успоредно с това ще се направи пътен одит и ще се прецени необходимостта от изграждането на кръгово движение", написаха оттам. Като временна мярка започва поставянето на т.нар. шумяща маркировка, която трябва да предупреждава шофьорите да намалят скоростта.

Строителството на пасарелки досега показва един и същ проблем - те не се ползват, а хората продължават да притичват през шосетата.

Реакцията на институциите по традиция е след дъжд качулка. Освен смъртта на 16-годишния младеж, на същото място са загинали поне още 15 души през последните години, разказаха местните хора. Кметът на Атия Ренета Стоева разказа, че е писала множество писма до различни институции, но без особена полза. В района има стационарна камера на КАТ, но тя не спира бясното каране. Освен това местните се съмняват, че устройството изобщо работи.



СЕРИЯ

И в понеделник продължи черната серия от ударени на пътеки пешеходци в Бургас. Само за ден двама души са били блъснати. Те са се отървали само с наранявания. За едно денонощие при пътни инциденти в страната са загинали четирима души, сочи статистиката на МВР. Ранените са 25. Трима от пострадалите са с опасност за живота. Само в София са регистрирани 172 леки и 9 тежки катастрофи. 21 са тежките произшествия в цялата страна.
5
1964
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
22 Ноември 2017 03:04
Ами като не ползват надлеза - решението е просто. Поставя се ограда покрай пътя от двете страни. Така 'щат не'щат, ще ползват хората надлеза. Стига с тези оправдания. Незнам за корпуцията, ама за касапницата по пътищата, нашите хора от ГЕРБ си плачат за вот на недоверие. Все пак 9 години, нито пари липсват, нито възможности ->
Убити 15 човека на едно и също място! С толкова чиновници и полицаи и пак не са направили надлез!
22 Ноември 2017 08:31
Агенция Пътни Идиоти
22 Ноември 2017 09:06
В Бургас са само черни нинджи. На места, където има много пешеходци и шанса някой да се метне да пресича, бичат яко и хич не им пука...
22 Ноември 2017 09:07
То, ако АПИ започне да строи надлези на всички места, дето кретени с мощни коли "прелитат" върху пешеходните пътеки, България ще стане на два етажа, един за шофьорите, и един за пешеходците! А дали са "идиоти" не знам, не работниците натискат педала на газта на мощните джипове! Ето, и сега по "Хоризонт" казаха, че има пак сгазено дете на бул. "Рожен"! Какво е виновен обикновенният работник-валякчия, че хора с купени книжки и нищо между ушите си "начесват" егото?
22 Ноември 2017 09:22
Трябва държавата да признае прекомерната висока скорост за тежко нарушение....както е в другите страни по света...

...не може да имаш ограничение от 60 а ти да караш със 120 и това да ти се размине с някаква хартишка наречена акт, която дори и не плащаш а ползваш за тоалетна хартия...това е пародия на наказание...докато това не се промени ще броим трупове до сто и едно и обратно...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД