:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 329
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

България е трета сила в европейското таекуондо

Мъжкият ни отбор завърши с два медала на първенството в София
СНИМКА: БГНЕС
На европейското първенство по таекуондо в "Асикс Арена" участваха над 350 състезатели, от които повече от 100 в параолимпийските категории.
Мъжкият отбор на България зае трето място в класирането по нации на европейското първенство по таекуондо в София. Отборен победител стана тимът на Русия, следван от този на Македония. Шампионатът в олимпийските категории приключи през уикенда в зала "Асикс Арена" и донесе на страната ни два медала.

Най-успешният ни състезател - бронзовият медалист от световното първенство в Муджу `17 Владимир Далаклиев, стана вицешампион на Европа в кат. 68 кг. 25-годишният ботевградчанин загуби във финала с 6:14 от Арман Иргалиев (Рус). По пътя към последната схватка възпитаникът на Пламен Трънски елиминира поред Емир Калянач (БиХ) с технически нокаут, Олексий Мостовий (Урк) с 16:3, Никола Вукович (Сър) с 23:15 и Вячеслав Минин (Рус) с 6:4.

Другият български представител в категорията - Митко Джорджев, извоюва страхотна победа над олимпийския шампион от Лондон `12 и бронзов медалист от Рио `16 Хоел Гонсалес Бония (Исп) с 8:6 във II кръг. След това той надделя и над Малик Гюлеч (Гер) с 9:5, но на 1/4-финалите отстъпи пред Али Радван (Блрс) с 3:12.

Другия медал за България от Евро `17 заслужи параолимпиецът Михаил Христов - бронз при спортистите с увреждания. Бившият лекоатлет с две ампутирани ръце има две световни титли в скока на дължина, но реши да смени спорта, след като през 2016 г. не успя да вземе квота за параолимпиадата в Рио. Понастоящем 25-годишният плевенчанин е депутат от БСП.

Наградата за трето място в отборната надпревара на европейското първенство в София бе връчена на зам.-председателя на федерацията (БФТ) Димитър Михайлов. Тя е поредното отличие за българското таекуондо, което през 2017 г. постигна най-големите успехи в историята си - освен бронза на Далаклиев от световното за мъже тази година страната ни има златен медал на Александър Джорджев и бронзов на Кристиян Златев на световното при кадетите, както и евротитла на Даниел Ладжев и бронз на Христо Богданов при кадетите.
870
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД