:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Израелският премиер обвини ЕС в лицемерие

Ердоган определи като "терористична" еврейската държава
Милош Земан, президент на Чешката република:"Страхливият Евросъюз прави всичко, за да могат пропалестинските терористични движения да преобладават над произраелските движения, към които аз принадлежа".
Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини европейските държави в лицемерие към страната му. "Макар да уважавам Европа, аз не съм готов да приема нейните двойни стандарти", заяви Нетаняху, цитиран от "Таймс ъф Израел". "Чувам гласове оттам, които осъждат историческото заявление на Тръмп (признаването на Ерусалим за столица на Израел - бел. ред), но не чух осъждане на ракетните удари срещу Израел" от палестинските територии", заяви Нетаняху, преди да потегли за визити в Европа. Той добави, че не приема "това лицемерие" и ще представлява Израел "с високо вдигната глава" на срещата с лидерите на ЕС в понеделник. Преди това Нетаняху отиде в Париж.

В сряда президентът на САЩ Доналд Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел. Това предизвика негативни реакции по цял свят, а в свещения град се стигна и до сблъсъци.

Министрите на външните работи на страните от Арабската лига се събраха извънредно в Кайро и призоваха САЩ да се откажат от решението да признаят Ерусалим като столица на Израел. Според тях това е опасно нарушение на международното право, което няма юридическа тежест и е невалидно. Според организацията то може да въвлече Близкия изток в "насилие и хаос". Арабската лига призова Съвета за сигурност на ООН да подкрепи позицията на организацията, а международната общност - да признае държава Палестина със столица Източен Ерусалим.

Решението на Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел ще бъде и основна тема на разговорите в Анкара между президентите на Турция и Русия Реджеп Ердоган и Владимир Путин днес, става ясно от коментар в турския "Хюриет дейли нюз". Това ще е седмата среща между двамата лидери тази година и ще е в навечерието на заседанието на Организацията за ислямско сътрудничество в Истанбул на 13 декември. Не е изключено Путин и Ердоган да обсъдят и да лансират заявеното през април руско предложение Москва да признае Западен Ерусалим за столица на еврейската държава, ако бъде създадена и призната палестинска държава със столица Източен Ерусалим. Вчера на конгрес на управляващата партия в провинция Сивас Ердоган нарече Израел "терористична държава", съобщи "Хюриет дейли нюз". Той обвини израелската полиция в непропорционално използване на сила срещу палестинските демонстранти и определи Израел като "потисническа, окупационна държава".

И вчера продължиха протестите по света срещу решението на Тръмп. В Бейрут полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрация пред посолството на САЩ.
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Демонстрант с маска, носена от "Анонимните", вее турски флаг на демонстрация в Аукар, Ливан, срещу признаването от страна на президента на САЩ на Ерусалим за израелска столица.
8
2722
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
11 Декември 2017 01:54
Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини европейските държави в лицемерие към страната му.

Ми прав е човека. Ама не е само към страната му. За всичко им е така. Стандартът им е двойните стандарти. И не са само те така.
11 Декември 2017 03:09
Чувам гласове оттам, които осъждат историческото заявление на Тръмп (признаването на Ерусалим за столица на Израел - бел. ред), но не чух осъждане на ракетните удари срещу Израел" от палестинските територии",

Няма и да чуеш.Муслимите са осем пъти поввче от евреите у Франция. И са гласували все за Макрон.
11 Декември 2017 03:09
Милош Земан, президент на Чешката република:"Страхливият Евросъюз прави всичко, за да могат пропалестинските терористични движения да преобладават над произраелските движения, към които аз принадлежа".

Брех, и тоя индоктриниран (по Асол Моралната).
11 Декември 2017 09:22
Султан Ердоган отново клати лодката и ще върне процъфтяващата си Кемалистка родина във феодализма !
Който се види с пари и почва да завладява света, да трупа оръжия.
И най-лошото е, че това важи за всички - САЩ, Русия, Китай, Индия, Турция.
Фатален саморазрушителен синдром !?
11 Декември 2017 10:17
Тъкмо се беше стигнало до обуздаване на ИД и ето ново двайсе - Ерусалим ще бъде признат от САЩ за столица на Израел. А се знае че каквото каже големият брат зад океана,това става - въпреки всички други мнения против това. Някой бута всички държави в Близкият изток към безкрайни конфронтации и насилие. Сатанистите не спят и използват всеки повод за ескалация на напрежението. Резултатът ще бъде отново война в този регион и нови мигранти,познайте накъде - познахте,в ЕС разбира се....! Еврогейските лидери досега играят срещу интереса на ЕС и това ще продължи - не се съмнявайте. Ще продължи дотогава докогато ние не ги изритаме от властта...!
11 Декември 2017 10:37
ново двайсе - Ерусалим ще бъде признат от САЩ за столица на Израел
- това е поредната лъжлива мантра на душманите на Тръмпи, но не вярвам, че колегата я вкарва нарочно, а поради недоглеждане. Йерусалим отдавна е признат за израелска дтолица не само от САЩ, но и от Русия и много други страни. Тръмп само иска да изпълни решението на конгреса от 1995 г. и последващите декларирани намерения за същото на Клинтън, Буш и Обама за преместване на посолството в този град. Но понеже им бърка в ....вете, както обикновено, манипулират обществото си и чужбина.
Провалът на американската политика в региона е техен провал, огромен и с дълги последствия. Затова Тръмп сега намери начин да подчертае дебело това, че поне малко да го оставят да е президент.
11 Декември 2017 13:21
Много жалко, когато висши политици явно прилагат двойни стандарти. Колко пъти Израел нарушава международното право?! Колко пъти израелски самолети и ракети атакуват цели в Сирия и Ливан?! Но пищят за ракетите по Израел! И едното и другото са неприемливи, но политиците проявяват постоянство в критикуване на едното и премълчаване на другото.

С омерзяването на политиката политиците отблъскват хората с принципи и идеали, формирайки по този начин една клика, в която едната ръка мие другата, а сметката се предявява към данъкоплатците и гражданите, на които ще бъдат нахлузени военни униформи и пратени да проливат кръв за чужди интереси.

Крадецът викна "Дръжте крадеца!"

Политик обвинява в лицемерие!
11 Декември 2017 14:01
Тръгнали ционистите да се оплакват от европейските политици. Голям театър. При положение че стотици депутати от ЕП са купени и продадени с парите им. :: Leaked documents listing hundreds of EU parliament members that the George Soros network considers “reliable allies” should raise alarm bells across Europe, says Hungary.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД