:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 465
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Другари от БСП, вие къде се намирате?

Идва моментът, в който всеки от висшия ешелон на соцпартията ще трябва да обясни какъв и къде е бил, когато пак се полагаха основите на капитализма в България
СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Дълбоки пукнатини минават през червените редици, стане ли въпрос за "първоначалното натрупване на капитала".
БСП има страшен проблем с миналото. Не далечното, комунистическото, а близкото, когато България се раздираше от болезнените спазми, които съпровождаха зараждането на родната демокрация и пазарната икономика. И до ден днешен партийните босове не успяват да изяснят как присъства онова време в собствените им политически биографии. Както и каква точно е била тогава ролята на левицата, чиито години зад държавното кормило не са една и две. Това са ключови за столетницата въпроси, тъй като мнозинството от нейните симпатизанти и избиратели продължават убедено да вярват, че през онзи период страната е докарана до разруха и траен упадък.

Висшият ешелон на БСП обаче все още не може да представи ясни и убедителни отговори. Напротив, повдигне ли се темата, неизбежно избухват разпри и конфликти в партийните редици. Показателно за това е смутът, който пося сред левите кампанията, която поде ГЕРБ срещу соцлидера Корнелия Нинова заради участието й в приватизацията на "Техноимпекс" в края на 90-те години. Поддръжниците и опонентите на Нинова в партията бързо се хванаха за гушите, замервайки се един друг с въпроса: "А ти какви ги вършеше тогава?"



Първият залп в поредната междуособна битка



в БСП даде депутатът Красимир Янков. Неотдавна приближен на водача, сега Янков е сред низвергнатите от партийното ръководство. "Нинова е участвала в приватизацията, изпълнявайки политическа поръчка, политическа задача на дясното правителство на Иван Костов. Излиза, че председателят на БСП в един стар период е изпълнявала политика на наш опонент", констатира депутатът. В същото време обаче декларира, че партията не може да носи отговорност за това, тъй като Нинова не е била неин член тогава, а пък и приватизацията била инициирана и провеждана от едно дясно управление. След което призова "всички политици, участвали пряко или косвено в приватизацията, да отстъпят и да не тежат на преоценката на прехода, която предстои".

Някои разчетоха думите му като искане за оттеглянето на Нинова от председателския пост. Всъщност Янков не каза нищо подобно. Той просто защити партията (а с това и самия себе си) от обвързването й с период от най-новата ни история, на който симпатизантите й гледат с гняв и омраза. "Всички, които са в националното ръководство и по места, трябва да имат самочувствието, че партията не е грешила в този период", обясни Янков. Депутатът даже се стресна от оценката си, че Нинова е изпълнявала политически поръчки на Костов. И каза: "В БСП има и еволюционери. Нинова в един период е изпълнявала дясната политика на Иван Костов, след което е еволюирала до член на БСП". А накрая обобщи, че въпросите трябвало да се отправят към Костов и водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Като че ли само те са управлявали България през последните тридесетина години.

От "Позитано" 20 веднага показаха, че



нямат намерение да толерират каквото и да било разномислие



в партийните редици. И посрещнаха плахия опит на Янков да излезе с някаква собствена позиция с организиран отпор. Най-напред беше хвърлена на амбразурата парламентарната група на БСП (чийто председател е Нинова). "ПГ на "БСП за България" твърдо стои зад председателя си. Всяко мнение, изразено пред медиите, но не и пред групата, постига само едно - руши авторитета и пречи на групата да заяви ясно своята опозиционност и алтернатива", обявиха верните на соцлидера депутати в нарочна декларация.

Партийното мъмрене, на което беше подложен Янков, обаче не се оказа достатъчно, за да тушира ефекта от думите му. Наложи се зам.-председателят на БСП (и дясна ръка на Нинова) Кирил Добрев да обяснява, че "участието в приватизацията не е грях". Вместо да налее вода в огъня, той обаче взе, че го заля с бензин, като обяви за вдъхновители на работническо-мениджърската приватизация бившия червен премиер Жан Виденов и неговия министър и настоящ депутат Румен Гечев. "Това е на Румен Гечев творението. Извадих му всички архиви и му казах - това, за което критикувате Нинова в момента, сте го писали вие. Това са вашите правила на играта. Ние сме продукт на този преход, който вие измислихте", каза Добрев.

Така разигра за пореден път трика, който самата Нинова често използва - за



поколенческата борба между стари и млади в столетницата.



"Корнелия Нинова има проблем със стария елит на БСП. Само че искам да кажа на колегите - когато я няма Нинова, изчезва магията. И отново се връщаме в онази капсулирана малка партия, която бяхме", обясни зам.-шефът на БСП. И призова по-старата генерация в партията "да приемат ролята си в бекофиса и да помагат да вървим напред". Раздразнението, с което се посрещна снизходителният тон на Добрев, не беше неочаквано. Засегнатият Румен Гечев обяви, че ролята на Нинова в приватизацията предизвиква разделение в столетницата. "Ако е вярно, че се движат по прехода, не е лошо да споделят финансовите си ресурси с останалата част от партията", предизвикателно коментира бившият министър на Виденов. И остро се обърна към по-младия си колега: "Другарю Кирил Добрев, ти къде се намираш?"

Въпросът може да се отправи със същата сила не само към всички засегнати в поредната вътрешнопартийна дрязга, но и въобще към целия апарат на БСП. Социалистите упорито не искат да говорят за мястото си в голямата история на прехода - приватизацията, икономическата промяна, мутренски години. Всеки се опитва да свали отговорността от себе си (и от партията като цяло) и да я прехвърли върху някой друг. Хора като Добрев се стремят да се лансират като новия елит, който не може да бъде винен за грешките на миналото. Нали просто се движели в руслото, очертано от предшествениците им, какво пък толкова има, че да ги замерват с камъни? И мълчаливо подминават напомнянията, че преди по-малко от две години водачът им Корнелия Нинова уверено стъпи върху раменете на стария елит (Румен Овчаров, Георги Гергов), за да стане председател на БСП. Други "млади" като Красимир Янков обаче причисляват Нинова към "политиците на прехода". И намекват, че участието й в мътната политико-икономическа промяна на 90-те не й дава моралното право да търси възмездие за онези, които са опорочили приватизацията. От същия извор черпят аргументите си и "стари" като Румен Гечев.

Конфликтът няма да стихне, а само ще се засилва с времето. След като социалистите се хапят така помежду си още сега, представете си какво ще стане, когато започне същинският дебат по "приватизационната" поправка в конституцията, лансирана от ГЕРБ. Тогава ще им се наложи да изясняват кой какъв и къде е бил по времето, когато избирателите им са роптаели срещу връщането на капитализма в България. Както и кой зад какво убеждение стои - "приватизацията не е грях" или приватизацията беше "безогледно разграбване на националното богатство". Яснота по тези въпроси би могло да разкрие много за БСП както на нейните симпатизанти, така и на цялото българско общество.
57
11481
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
57
 Видими 
19 Декември 2017 19:21
Добра статия, която ще бъде разкритикувана от прогресиата, ако изобщо се весне тук.
19 Декември 2017 19:43
Няма спор, че Корнелия Нинова я поставиха в партер.
19 Декември 2017 19:49
тц, нищо няма да стане, когато отборът играе добре, смени не се правят. Това е пожелателно ръчкане и clickbait.
19 Декември 2017 20:02
цялата статия е написана заради последния абзац. а той отразява надеждите авторови. абсолютно необосновани, гербаджиите вече приключиха темата. от един куп време тя само се дъвче по разни медии, от герб няма нищо. нищо, бе. нищо.
19 Декември 2017 20:11
тц, нищо няма да стане, когато отборът играе добре
Но се занимава и с глупости.
19 Декември 2017 20:12
Значи тия с куфарчетата от Луканов.. се възмущават на тия с РМД-тата на Костов.

А истината е, че повечето партийни функционери и близките им винаги са били добре.. и са се облажвали кой колкото може/според времето си/. И преди и сега.

19 Декември 2017 20:13
Но се занимава и с глупости.

задължително, тва е ноо важна част от работата им и не може да се претупва.
19 Декември 2017 20:34
Социалистите упорито не искат да говорят за мястото си в голямата история на прехода - приватизацията, икономическата промяна, мутренски години. Всеки се опитва да свали отговорността от себе си (и от партията като цяло) и да я прехвърли върху някой друг.

А, защо? Хубав разговор се подхвана в БСП.

Харесва ми как се развиват нещата когато повече народ от ръководството се включи в обсъжданията.
19 Декември 2017 20:50
Другари от БСП, вие къде се намирате?

В България.
19 Декември 2017 20:52
Това не е точно статия, това е матрица. Сменяте името на партията, адреса на щаб-квартирата, имената на водачите и можете да я ползвате наново - коментарите ще са същите, само от друга част на избирателите. Дядо ми им викаше на такива неща "преливане от пусто в празно".
19 Декември 2017 21:04
Поздравления за редакцията на в. Сега. Не съм се съмнявал, че ще застане в стройните редици на инициираната от Цвъки (разбирай Боко) кампания срещу Нинова. Така, че отговорът на въпроса "Другари от БСП, вие къде се намирате?" има точен отговор: Нашият любим вестник си намери точното място.
19 Декември 2017 21:08
Всъщност, авторът е коректен спрямо фактите. Просто е сумирал случилото се в последните дни и седмици. Не виждам за какво да бъде укорен. Фактите са каквито са. Интерпретация, оценки, изводи ... Всеки да си ги прави сам. То и авторът не е досадил със своите.
19 Декември 2017 21:48
Колкото по-бързо в БСП се отърват от Кирета , Корнели и послушковците им наоколо , и намерят компромисно , умно лице , обединяващо не само старото ръководство с наличното читаво от днешния НС , и най-важното - върнат се към проблемите на хората там -долу, толкова по - големи шансове имат да изплуват от сянката на белота .
Импекс, Мимпекс,СДС и т.н са малкият проблем на БСП.
Те истинска лява партия ли са или неолиберален , конформистки херсонски кръжок по интереси ?
19 Декември 2017 21:54
и намерят компромисно , умно лице , обединяващо не само старото ръководство с наличното читаво от днешния НС , и най-важното - върнат се към проблемите на хората там -долу

ъхъ, лице, което пере, суши, глади, кърти, чисти, извозва.
Оня ден ги засекох, че смотават яко от програмата на Джеза Корбин. Тва е невероятен скок за тях и сметам да не ги юркам, докато не артикулират тази си трансформация пред обществеността.
19 Декември 2017 21:55
Идва моментът, в който всеки от висшия ешелон на соцпартията ще трябва да обясни какъв и къде е бил, когато пак се полагаха основите на капитализма в България

Като гледам снимката, К. Нинова, К. Добрев и В. Лечева са положили яки темели на семейното си благополучие тогава, когато "се полагаха основите на капитализма в България"

П.С. От останалите познавам 2-3 , ама не са ми ясни какви строители на темели са били.
19 Декември 2017 22:12
wreckage "ъхъ, лице, което пере, суши, глади, кърти, чисти, извозва."

Ти и за Моников тъй късаше рубашки от дивана в Лондон , дорде му се клатеха краката и накрая бутна БСП у киреча .
А той- мученик блаженний, на заслужена синекура в Брюксел.
Нищо ново.....
19 Декември 2017 23:04
"приватизацията не е грях" или приватизацията беше "безогледно разграбване на националното богатство"

Няма противоречие. И в двете твърдения има истина.
19 Декември 2017 23:07
Ти и за Моников тъй късаше рубашки от дивана в Лондон

линк?
Финтерес на истината, аз и до ден днешен няам проблем със Станишко, нито ми липсва, нито пък смятам, че някога е бил Моникоф.
19 Декември 2017 23:09
Статията е опит да се подгрее вкисналата манджа... Както се казва "гладна кокошка просо сънува"
Нищо няма да излезе от тази трънка. Нито БСП ще се разпадне, нито ГЕРБ ще получи дивиденти.. Но вие си се надявайте.
Свърши тая с преразглеждането на приватизацията.
19 Декември 2017 23:27
Свърши тая с преразглеждането на приватизацията.

ахъм, нали?!?!?
И ти участваше, значи в нея, а?
19 Декември 2017 23:31
Нема леб за другарете. Свърши.
Тва е големата драма...
20 Декември 2017 00:11
автора
Светлата фаза на приватизаторката синя костова-депесарска отмина безвъзвратно, присъствието й на Позитано всекидневно ерозира остатъчните политически активи на соцпартията. Все повече от партийците, които я уредиха за шефка, тръгват срещу нея, колкото и да я пазят Байтуй и щатците, пътник е. Защото има още доста за разкриване покрай делата й приватизационни в личен и особено семеен аспект.
От гербаджиите само Байтуй я пази и то защото с такъв противник начело на БСП ще си печели избори още сто години. Другите в клиентелата му я мразят свирепо особено заради свалянето предишния шеф на НС Главчев и ще я гнявят до дупка. Тя усеща как губи почва под краката си, стискането на стола води до нарастваща болезнена тревожност, нервно-психическата цена става все по-висока, ще прави все повече и все по-скъпоструващи грешки. Да го стиска още
Кампанията за ревизия на приватизацията ще има само политически ефекти, но най-малко ще загуби ГЕРБ и най-много БСП. СДС е умряло, а "реформаторът" костов няма къде повече да бъде омаскарен.
20 Декември 2017 04:54
Радев, предложен всъщност от ген.Михов и АБВ и присвоен от Нинова и БСП в типичният й нагъл стил станал ни известен после, извади голям късмет, че Нинова не се обаждаше. Шото, с обаждането си загуби предварително спачелени избори след това. И понеже ролята на Нинова за загуба на изборите не е ясна на всички, то чакам с нетърпение следващите избори, на които това ще се види ясно.

И аз гласувах за БСП, щото Нинова не се бе развихрила да се излага. Следващите - нанай.
20 Декември 2017 05:57
И аз гласувах за БСП

Ти не беше ли либертарианец? Що тия пируети сега?
А в интерес на истината, ти никога не си гласувал за БСП, просто защото си един от най-върлите привърженици на шайката. Заедно с Ганю и Ловкия.
20 Декември 2017 06:41
Аууууу! Какви мрасотии пише в тази статуя за Другарката Корнелия Нинова и други Видни Партийни Другари! Ама те не са верни, нали?
20 Декември 2017 06:46
Всички мои саученици Свято Вярват в Другарката Корнелия Нинова и в Нашата Партия, което единствено се грижи за бедните хора и за безпомощните! И в Другаря Президент Радев вярват! Като дойдат Руските Другари ще направим Донос и този, дето е писал статуята, ще го затворят при бай Добрев! Дето е Строг, но Справедлив!
20 Декември 2017 08:12
Тия в тази глутница няма да спрат да се ръфат докато са живи. И в онази глутница също.Не случайно Мойсей е водил народа си четиридесет години из пущинаците.Разстоянието от Египет до Обетованата земя не е толкова голямо че да са нужни толкова години за преодоляването му дори и в условията на съпротива от местното население.Просто е чакал да измрат и последните които са помнели старото.И да започне на чисто.Въпреки че е знаел много добре че той лично това няма да го доживее.
20 Декември 2017 08:20
Все едно чета "Дневник". Пещерен антикомунизъм от коне с капаци. То щото ГЕРБ, Костовистите инсие, сите не самсе облажили... Истината е една - всички топнаха шепи в кацата с меда. И точно парламента блокира преследването им с приемането на специални поправки. А в кацата д меда можеше да се бърка, защото така казаха западните партнери.
20 Декември 2017 08:37
Mladya hqsh
ти никога не си гласувал за БСП, просто защото си един от най-върлите привърженици на шайката. Заедно с Ганю и Ловкия.

Коя шайка бе, Младия? У нас всичко което се докопа до власт е шайка, но специално за позитанската шайка др. Румен Петков въведе терминът глутница другари. А твоят проблем е следния, с още някои тука лижете и мажете греховете на менте-червената върхушка и така заедно с тия другари работите срещу БСП. Докато ние(изброените) посочваме грешките и и така работим за доброто на БСП. Стопляш ли?
Статиятя е много вярна, макар и малко мека.
20 Декември 2017 08:57
БСП беше добра партия и макар, че имаше допуснати грешки, то те не бяха повече или по-тежки от тези на останалите партии.
Обаче, Киро Добрев, който беше хванат със десетки хиляди марки на българо-сръбската граница, да защитава К. Нивова, участвала в разграбването на държавно имущество, вече идва малко повече за червените. Това е единственият път, по който може да се затрие тази вековна партия.
20 Декември 2017 09:07
Умният свободен човек не влиза в партия, където няма личности, а унифицирани хорица. Но, стане ли част от тая маса, човек. трябва да забрави за свободата не. само на изява, си на мисленето. Партиец значи винтче.
Изводът - който иска свобода за личността си, да не влиза в партийните колони. Там няма лична походка, а степен и по команда марш. Някои, свикнали да дават ритъма, не могат да спрат ръката си. и се опитват да го играят диригенти...
А кой крив, кой прав - това е възможност. за мислене на свободните. Които НЕ са в нито една партия. Камо ли партийни тролове...
20 Декември 2017 09:20
А тази сутрин и Татяна Дончева по БТВ сипа бензин в огъня...

20 Декември 2017 09:34
Патагонец

А тази сутрин и Татяна Дончева по БТВ сипа бензин в огъня...

Т'ва, нещо по линия на Литекс Петролиум ли е?
20 Декември 2017 09:48
Леле Гечев как "нахрани" Добрев и Нинова по BiT вчера, снощи го гледах на повторение в пълен захлас!!! Врекич, не си прав, според мен : екипът не играе добре, и тая работа няма да се отече ей-тъй-на. Ще има рязане на зелки, най-малкото, на една гоцеделчевска такава.


ПП колегата Neopol бил гласувал за БСП? Колко интересно! А тъй унисонно чуруликаше в предизборен фопрумен дует със Сър Джон досежно прелестите на "Да, България"...
20 Декември 2017 10:02
ПП колегата Neopol бил гласувал за БСП? Колко интересно!

Че как! Той от време оно (зората на демокрацията) е коалиционен партньор...
20 Декември 2017 10:31
Мхммм.
Едно време червените слизаха от планината и обираха местните мандри.
Сега същите те се оказаха собсвеници им.
20 Декември 2017 10:43
Когато се обърне каруцата, пътища много...

Ама едно време, когато всички, с изключение на нищожно трезво малцинство, искаха със светнали очи свобода и пазарна икономика, много съветници нямаше. Или по-точно имаше не малко "съветници", с чиито съвети я докарахме до сегашното дередже.
Какъв избор имаше пред БКП/БСП преди 30-тина години?
Едната възможност беше да застанат в позицията на КПЮ или KPJ (Комунистическа партия на Югославия за тези, които не знаят, а и за тези, които може да са забравили). Те (КПЮ) не пожелаха "да разграждат" и с демократични бомбардировки ги убедиха, че не са прави. И да, добре е, че нашите не избраха тази опция.
Другата възможност беше да направят това, което направиха - да останат известно време начело на държавата (защото тя все пак трябва да функционира - иначе трябваше да лягаме и да умираме) и постепенно да предадат управлението на нови способни (евентуално) да го правят. Това "способни" е съществено, защото мераклии имаше много, ама как се прави хабер си нямаха - Фил Кенеди е добър пример. И досега май е все така.
Приватизацията е безалтернативна - това беше "предложението, на което не може да се откаже" на тези, които ни поеха след разпадането на соца. Сроковете, за които безпрекословно се настояваше от същите бяха такива, че нищо свястно не можеше да се свърши в тях, а може и това да е било целта.
А сега некви 'зели да ривът - т'ва било неправилно, онова било неправилно. Ами така е - когато се сменят правилата на играта/живота, всички желаещи се включват по новите правила. А като няма читави рефери, правилата може и да не се спазват... много стриктно.

Та, така...
20 Декември 2017 10:48
присъствието й на Позитано всекидневно ерозира остатъчните политически активи на соцпартията

Еми освен да се радвате на това не виждам какво друго ви остава да правите. Или държите да дойдат читави хора начело на тази партия та да отнесат де що герберско и синьо-демократско е останало?
Ох, извинявай те, забравих че то герберското и синьо-демократското са цветовете на тези от БКП, дето си знаеха че са партийци само за да могат да крадат и да блажат под прикритието на Партията.
Оооо, днес не ми е ден и даже забравих, че най-големите врагове и най-непримиримите борци се получават, когато някой се "отцепи" по идейни и икономически подбуди. Каполици-протестанти, шиити-сунити, коминисти-социалдемократи, БКП-СДС, БСП-ГЕРБ.
20 Декември 2017 11:20
Фафнер! Безусловно сте прав във анализа си но но това далеч не е всичко което трябва да се изрече по въпроса.Не случайно в предният си пост аз говоря за глутница.Тази глутница се беше зародила още при предишния строй но към края му се наплоди изключително много.Причината беше едно във обилното хранене и второ заради неспособността на главният лесничей /бай Тошо/ да регулира популацията и чрез подборен отстрел. За това след настъпването на демокрацията тази глутница се раздели на няколко глутници които вършеят и досега.Отделно единаците някои от които бяха отстреляни но някои са си живи и до днес. Докато тия глутници вършеят наоколо /колкото и да се ръфат по между си/ ние хаир няма да видим.Кой разбрал разбрал!
20 Декември 2017 11:22
Снимката : Мильонер до мильонера, мила моя майно льо !
Ма наши, червени.
20 Декември 2017 11:50
@inventus
Това, за глутниците, е така, но този, който е очаквал нещо друго, е бил голям наивник. Такива наивници бяха почти всички със светналите очи, за които споменавам по-горе.
А сега да се изричат всички тези констатации за напълно предсказуеми събития е празна загуба на време.
20 Декември 2017 11:53
Начко знае най-добре , че те винаги ще са там....
20 Декември 2017 12:00
Фафнер! Не бях тогава от тези дето скачаха двете пръстчета. Чак толкова наивник не съм бил никога. И продължавам да твърдя че никога не е късно нито безполезно нещата да бъдат изречени със истинските им имена. И твърдо вярвам че глутниците трябва да бъдат редуцирани.А това ще стане тогава когато те бъдат посочени.
20 Декември 2017 12:13
И твърдо вярвам че глутниците трябва да бъдат редуцирани.А това ще стане тогава когато те бъдат посочени.


Та кое, казваш, ще редуцираш? Броя на глутниците или броя на особите в една глутница? Най-добрата глутница сред хищниците е тази на ... хиеновите кучета. С най-висок показател за успешност. И защо е така? Заради силната връзка и взаимна подкрепа, заради непрекъснатото им общуване, заради разпределянето и изпълнението на задачите. Добре се самоуправляват шаренките.

Глутниците, тук си прав, разбира се, трябва да бъдат посочени. И не само. Те трябва да бъдат изучавани. С подходящите инструменти за анализ. И защо това? Ами защото, както се отбеляза, живеем в техните "ловни полета". В които се оцелява само, ако имаш мисленето на ловец. Не и на жертва. С мислене на жертва просто заемаш мястото си в хранителната (им) верига. И то, уви, не е на върха и.
20 Декември 2017 12:18
Може и да сме били някога наивници, но се усетихме навреме и разбрахме, че не можем да разчитаме на политиците да направят живота ни по-добър, а трябва да се заемем сами.
Обаче тези, които досега не са разбрали, че техните нужди не са приоритет на политиците от любимите им партии не са вече наивници, а ....(попълнете го сами)
20 Декември 2017 12:34
какво ще стане, когато започне същинският дебат по "приватизационната" поправка в конституцията, лансирана от ГЕРБ. Тогава ще им се наложи да изясняват кой какъв и къде е бил по времето, когато избирателите им са роптаели срещу връщането на капитализма в България.

Това "кой какъв е бил" е наистина много интересно. Защото никой, вярвам, не се съмнява, че основната атакувана за приватизация - отдясно, отляво, отгоре, отдолу, отвътре и отвън, ще бъде Конелия. Само че, когато е приватизирала 'Техноимпекс', тя е била човек на СДС, дори лично на Командира и тогава моралната и политическата отговорност трябва да бъде на о бозе почившите ОДС. Което си е съвсем логично, щото най-голямото разграбване, РМД-приватизацията, беше тъкмо тяхно дело. И пак тяхна е отговорността и вината, че приеха начело (разбирай - собственици) на РМД-тата да бъдат почти изключително бивши и настоящи членове на БКП, номенклатурчици и ченгета.
Така че, може би трябва да се попита и "а вие, СДС-арите, вие къде се намирате (ако въобще се намирате, де)".
20 Декември 2017 13:02
какво ще стане, когато започне същинският дебат по "приватизационната" поправка в конституцията, лансирана от ГЕРБ
а ще започне ли въобще? кога беше последното изявление на герберите по темата?
20 Декември 2017 13:39
Само че, когато е приватизирала 'Техноимпекс', тя е била човек на СДС, дори лично на Командира и тогава моралната и политическата отговорност трябва да бъде на о бозе почившите ОДС.

А чия е моралната отговорност когато на ръководни постове в БСП се издигат хора, облажили се от приватизацията и прехвърлили се в БСП за лична изгода?
20 Декември 2017 13:46
Само че, когато е приватизирала 'Техноимпекс', тя е била човек на СДС, дори лично на Командира


Това, всъщност ... просто не е вярно. Била е сламено момиченце на сключили с Костов сделка ... "идейни борци за парични знаци".
20 Декември 2017 13:53
Firmin, ,
Може да се изкара и внедрена от комуняките в сините редици.
Направо БГ Щирлиц...
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД