:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 224
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Най-голям процент от жителите на България

не са в състояние да поддържат високи температури в домовете си в сравнение с другите страни от ЕС, показват данни на Евростат. 39.2% са обявили през 2016 г., че не успяват да държат високи градусите у дома. Разликата със средното ниво за ЕС е близо 5 пъти. След България най-големи трудности изпитват в Литва и Гърция. 29% от населението на двете страни са обявили, че не успяват да затоплят жилищата си. Най-малък е проблемът във Финландия и Люксембург, където едва 2% от жителите изпитват подобни затруднения. В последните 10 години България неизменно е на първо място по този показател.



42-годишният Иван Главчев, по-известен като рапъра Ванко 1,

ще излежи тримесечна присъда, след като бе осъден от Софийския районен съд за шофиране в пияно състояние. На 14 ноември м.г. Ванко 1 е бил заловен да шофира нетрезвен. Експертиза показала, че музикантът управлява с 1.3 промила алкохол. Главчев е задържан и е образувано досъдебно производство. Той обаче успял да се споразумее с прокуратурата, а споразумението е одобрено от СРС на 13 декември м.г. На Ванко 1 се отнема и шофьорската книжка за една година. През 2003 г. Главчев бе осъден на 12 години затвор за сводничество. Заради поправка в Наказателния кодекс обаче той излежа едва половината от присъдата. Поправката стана известна като "Ванко 1", а скандалът бе наречен "парламентарен гаф на 2006 г." от тогавашния шеф на Народното събрание Георги Пирински.
716
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД