:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,486,192
Активни 130
Страници 12,339
За един ден 1,302,066

Истанбулската конвенция като заплаха за политическото съществуване на ГЕРБ

Иван Стамболов-Сула
Слава Богу, че "ние, простите граждани", сме в множествено число. Иначе щяхме да срещнем проблеми с граматическия род - мъжки ли да е, женски ли да бъде или някакъв трети. И дали ако изберем за себе си мъжки или женски род, няма да обидим някого. И изобщо недоумявам как никой досега не се е сетил да тури в ред граматиката. Какви са тия мъжки и женски родове на думите? След като половете вече са над 30, редно е толкова да бъдат и граматическите родове на съществителните имена! Откъде накъде "Европейският съюз" ще бъде в мъжки род!

Хитът на седмицата е Истанбулската конвенция. Тя предизвика дебат и чак пропука управляващата коалиция. Някой се провикна във "Фейсбук": "Който е против Истанбулската конвенция, той е за биенето на бабички!" (биенето на бабички не е ли забранено и сега?). И изобщо кому е нужна тази конвенция? Хващам се на бас, че тя с нищо няма да промени домашното насилие.

Вероятно отново става дума преди всичко за пари. Специални фондове ще потекат към специални НПО-та в изпълнение заръките на конвенцията. Големи суми ще сменят притежателите си, или пък ще се върнат при притежателите си чисти и невинни. Но защо по този идиотски начин, защо чрез ровичкане в човешката ДНК? Свършиха ли прилепите и червеношийките?

И защо ние пак първи тичаме да ратифицираме? Обещаха ли ни нещо, заплашиха ли ни? Или просто се киприм като папуняци за европредседателството? Струва ми се, че ставаме свидетели на две самоубийства. Първото е на самия ЕС, който с всяка своя глупост подарява на противниците си аргументи в критиката срещу него. Второто самоубийство е на ГЕРБ, който е на власт единствено защото е успял да убеди някого, че изразява точно тези ценности, които конвенции като Истанбулската целенасочено рушат.

Проблемът с въпросната конвенция е този, че под формата на движение за защита срещу домашното насилие над жени - проблем отдавна регулиран в законодателствата на държавите - се прокрадват някакви странни идеи. Например дефиниция за "пол". В конвенцията пише:

"Пол" означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и мъжете."

Аз вече не знам това обикновена простотия ли е или организирано зло! Полът е едно от безспорно обективните неща. Анатомията познава два вида полови органи при бозайниците, включително и при човека. Въпросът е физически, биологически, еволюционен ако щете, но не и обществено-психологически. Какви социални роли, поведения и дейности? Ако си се родил с мъжки полови органи, си мъж; ако си се родил с женски - жена си. Какво трудно и неясно има? Какво тук подлежи на обсъждане? Когато вездесъщата наука открие някакъв трети вид полови органи, ще говорим и за някакъв трети пол. Но дори и тогава принадлежността към пола не е въпрос на лично решение, а природна даденост. Ама някакъв мъж се чувствал жена! То и много луди се мислят за Наполеон, но не спират да ги лекуват.

И още нещо. Горната дефиниция е обидна с отсъствието на елементарна интелигентност в нея. Що за дефиниция е тази, която се гради върху хипотеза? Казват, че "пол" е нещо, което "определено общество смята за подходящо за жените и мъжете". Кое е това "определено общество"? Как се определя неговата определеност? Какво значи "смята" - резултат от референдум ли е "смятането", резултат от парламентарна дейност? Какво значи "подходящо" - икономически състоятелно, състоятелно социално, морално, естетически?... Ако под "определено общество" решим да разбираме афганистанското, то можем ли да конкретизираме дефиницията по следния начин: "Жена - същество, което след като го изнасилят, е редно да бъде пребито с камъни, защото е съблазнило изнасилвача си"? Това ли е духът на Истанбулската конвенция?

Какво значи "социален пол"? Нещо като "социален магнитен полюс", като "социално лято и социална зима, социален ден и социална нощ", нещо като въпрос на договорка? Какво значи "включване на съобразен с развиващите се възможности на учащите се учебен материал по въпроси като нестереотипни роли на пола" дори и в детските градини? Кои са тези "развиващи се възможности", кой определя как се развиват? Или просто трябва да обявим ненормалното за нормално, за да може то да се бори за привилегии, за които нормалните да плащат? И не казвайте, че нормата е нещо субективно и въпрос на обществена договорка. В много случаи може да е така, но по фундаменталните въпроси нормата е ОБЕКТИВНА, независеща от конюнктурата и субективните интереси, и АБСОЛЮТНА, неподлежаща на условности. Земята се върти около Слънцето, желязото е метал, Европа е на север от екватора и майка ти е жена, а баща ти е мъж, независимо от това как ти се харесва и какво нашепва неповторимата ти индивидуалност.

Уродливото не бива да се превръща в норма. Ако приемаме, че човекът е бозайник с една глава, две ръце и два крака, то ако се роди мутант (да речем след нещо като Чернобил) с две глави, четири ръце и без крака, то трябва ли на мига да променим дефиницията за "човек"? Всяко отпадане от естествения ред на нещата води само до нещастия.

Какво значи "разчупване на стереотипите за мъжете и жените от най-ранна възраст"? Дайте тогава да "разчупим" и стереотипите за добро и зло, за законно и незаконно. Всеки, който има право сам да определи дали е мъж и жена, логично е да има право да определи и дали са наказуеми или ненаказуеми неговите действия. Дайте, щом е така, законът да стане условен и относителен, въпрос на лична интерпретация и моментно настроение!

Наистина, конвенцията е глупост и от нея (освен, както казахме, да се прегрупират едни пари) вероятно няма да произлезе нищо. Но ако ГЕРБ се хване на това хоро, независимо срещу какво са го изтъргували, ще сложи край на представата за себе си като дясна, камо ли като консервативна партия. Ще ги замерят с камъни не само здравите патриархални избиратели по места, но и потомствената градска интелигенция, която може да не е толкова шумна като умните и красиви жълтопаветници, но все още е значително по-многобройна от тях. И тогава на Бойко Борисов няма да му помогне нито смирено да се черкува със свещица в ръка, нито да прибелва очи нагоре към "Началника", защото "Началникът" отдавна се е изказал по въпроса за "разчупването на стереотипите за мъжете и жените" и е направил това изказване в Содом и Гомор.

По същия начин, по който ЕС ще подари на противниците си несъкрушими аргументи против себе си, и ГЕРБ ще дадат оръжие на враговете си, ако застанат на страната на конвенцията. Споровете и вълненията около тази глупост ще се превърнат в политически натиск. Срещу ГЕРБ ще скочат всички желаещи да го изместят, без да ги е грижа за жените и домашното насилие. Единствено може би "автентичната" десница отново ще се раздели на враждуващи лагери, макар че сега от нея се иска само да посегне и да си прибере гласовете, които даде в заем на ГЕРБ през 2009 г. Лошото обаче е, че ако ГЕРБ подкрепи ратифицирането на Истанбулската конвенция, няма да се стигне до обратно преструктуриране на дясното пространство, а до поредното му разпокъсване, от което ще спечелят преди всичко БСП и ДПС. Ужасно глупаво е да даваш на противника си възможност да застане на страната на истината и да заеме правилната позиция, която е трябвало да заемеш ти. Глупаво е да допуснеш противникът ти да говори истината вместо теб.

Ама, толкова ли е важна тази конвенция, ще кажете, че чак да застраши политическото съществуване на ГЕРБ! Сама по себе си може би не, но идеологически тя недвусмислено се показва като част от една голяма тенденция в последните десетилетия. Идеологията на Истанбулската конвенция с целия си релативизъм и джендър патос е част от масирания поход срещу установения ред и в частност срещу традициите, на които се крепи той. Ясен израз на постмодерната "религия" за целенасочено унищожаване на "капиталистическото репресивно общество и пазарните механизми" и установяване на царството на свободата, където "ще бъдат премахнати всякакви задръжки и комплекси". Според апологетите на тази "религия" познатият свят трябва да бъде унищожен и заменен от "едно свободно и щастливо съществуване, в което играта ще доминира над работата, а човешката чувствителност най-после ще бъде освободена от репресията на разума". Според един от пророците на тази пострелигия - германо-еврейският философ и кумир на Анжела Дейвис, Херберт Маркузе - "историята на човечеството се гради върху репресирането на стремежа към удоволствие и върху преобразуването на сексуалните инстинкти в работа". Либидото пък било "отклонено" към обществено полезни изяви, работата водела до загуба на свобода и до отчуждение и било безсмислено да се върши.

Тоест целта на "световната революция" не иска да подобри икономическото и социално положение на трудещите се (което, оказва се, вече е достатъчно добро), а иска просто да разруши обществото, което ако не стане по един начин, ще стане по друг. Абстрактният стремеж към разрушение се нарича "зло", а що се отнася до общество, основано на либидото и удоволствието, то насилието в него ще се случва през всеки 2-3 минути и никакви конвенции няма да го спасят.

Ето в този отбор иска да се запише ГЕРБ и затова смятам, че политическото му съществуване е застрашено. Да се знае: аз съм ПРОТИВ ратифицирането на този документ и отношението на политическите сили към него ще определи моето отношение към тях. Не го забравяйте, когато пак дойдете да искате гласа ми. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен."Сега"
Проблемът с въпросната конвенция е този, че под формата на движение за защита срещу домашното насилие над жени - проблем отдавна регулиран в законодателствата на държавите - се прокрадват някакви странни идеи. Например, дефиниция за "пол".
222
6550
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
222
 Видими 
05 Януари 2018 19:53
Днес Сула е позабравил и изоставил обичайното си амплоа на либертарианец-християнин и е наметнал тогата на на консерватор.

Но резултатите са все тъй печални!
05 Януари 2018 20:09
С конвенция, без конвенция, се тая. Голема драма...
05 Януари 2018 20:09
1805 г.

Ала посреди нощи приидоша человеци и сказаша, како доишле на село Браница до 400 пандури пазвански, що е един час близо то село до Коинлари. Ала то име пандури ний като не знаем, обзе ни един страх, чудяхме ся камо да пойидем. Пратих человеци да ми фатят ясакчии, ала от студ и от страх не хоче никой да поиде. Стана обед, человеци не дохождат. А мене страх да не припаднат пандурите да ни съблякат.

Житие и страдания грешнаго Софрония


2018 г.

Ала посреди нощи приидоша человеци и донесоша Стамбулская конвенция в коя прочетохмя за социалний пол. Ала то име социалний пол ний като не знаем, обзе ни един страх, чудяхме ся камо да пойидем. А мене страх да не припаднат еврогеюве да ни съблякат и да ни превратят в третий пол.

Усумнения праведнаго Сула
05 Януари 2018 20:10
третия пол - основния избирател на герп
05 Януари 2018 20:15
Кошлуков е най-екзактен-покажете ми половите органи на третия пол,които да са различни от половите органи на мъжа и на жената.Докато не покажете различни полови органи,няма трети пол.
05 Януари 2018 20:15
......третия пол - основния избирател на герп...
.
Очевидно хермафродитите са прегърнали лявата идея и гласуват за бесепе.
05 Януари 2018 20:15
Мое да си припомним и стари драми:
24 август 2012
Изненадващо депутатката от БСП Корнелия Нинова призова колегата си Антон Кутев да подаде оставка и да се извини заради негово изказване, че партията е като болестта СПИН.
Това беше самоирония, Нинова говори за кауза, а синът й учи в САЩ, отвърна Кутев


05 Януари 2018 20:20
Мое да си припомним и стари драми:
Нещо по-истинско
Б.Б: Всички педераси са умни по-принцип. И аз почвам вече да викам, че съм пидал...

И продължението
Н.К.: Хи-хи-хи.
Б.Б.:...за да мислат, че съм интелигентен. Кольо Филчев ми разказа целата му история. Нали знаеш, той е кото CD - като му щракнеш копче и почва да разправя с години и с дати.
05 Януари 2018 20:55
сулаааа, и през 2018-та няма да те чета!!!!
05 Януари 2018 20:56
Сула не е от любимите ми автори, но днес заслужава
05 Януари 2018 21:03
Какво значи "разчупване на стереотипите за мъжете и жените от най-ранна възраст"? Дайте тогава да "разчупим" и стереотипите за добро и зло, за законно и незаконно. Всеки, който има право сам да определи дали е мъж и жена, логично е да има право да определи и дали са наказуеми или ненаказуеми неговите действия.

не е.

Което поставя следния въпрос:
Какъф е смисълът да чета неща, написани от индивид, който очевидно не е фсъстояние да различи логично от нелогично?
05 Януари 2018 21:06
Не е мое, прочетох го някъде около дебатите, но не помня къде!
"На много народ покрай Истанбулската конвенция им лъсна половата дезориентация!"
05 Януари 2018 21:14
Чак не вярвам на очите си. За първи път да подкрепя Сула. Май взе да усеща, че либерастите са по-зле и от комунистите.
05 Януари 2018 21:14
Какви са тия мъжки и женски родове на думите? След като половете вече са над 30, редно е толкова да бъдат и граматическите родове на съществителните имена! Откъде накъде "Европейският съюз" ще бъде в мъжки род!

Получи се Ерония /по Т.Колев/
И дотук с четенето на словото Иваново... Иванееееее, Иване, да т.......... кой'та фане ! Може и някой Картагенец /с малко К/
05 Януари 2018 21:27
Ех, Сула, Сулаааа, ,колко нацупено и дългоносо....

Хич бива ли тъй?
Че на смешна коненция биват ли тез сериозни закани?
Хумористичното произлиза от тая свръхизнервена реакция на българските умници, които искат да предпазят българските глупаци от грешни тълкувания на нещо, което европейските умниците са написали
несмилаемо за глупаци. И като се надигнат тия ми ти български глупаци, та ще премачкат европейските умници, които всъщност г-н Сула обича като един възрожденец, който открехва едни тъмни балкански субекти за циливилизацията.

Абсолютна истина ли? Едва ли има такава.

Добре, че беше Тормозчиян да коментира дописката на г-н Сула по единствения начин, който тя заслужава:


018 г.

Ала посреди нощи приидоша человеци и донесоша Стамбулская конвенция в коя прочетохмя за социалний пол. Ала то име социалний пол ний като не знаем, обзе ни един страх, чудяхме ся камо да пойидем. А мене страх да не припаднат еврогеюве да ни съблякат и да ни превратят в третий пол.

Усумнения праведнаго Сула


Сполай ти Тормозчияне, така не бях се смяла от години.
05 Януари 2018 22:29
Това забелязаха журналисти, които от днес могат да се акредитират на сайта на председателството за събитията от календара. Първото ни събитие начело на ЕС е на 11 януари, когато в София идват членовете на Европейската комисия и председателят й Жан-Клод Юнкер.
В акредитацията, която се попълва онлайн, в падащо меню за пола на участника, който желае да проследи събитието, е изредено - женски, мъжки и трета графа, "неопределен", забелязаха първите акредитирали се, предаде Канал 3.


http://epicenter.bg/article/Tretiyat-pol-ne-dochaka-balgarskiya-parlament--vleze-v-Evropredsedatelstvoto/144459/2/48
05 Януари 2018 22:33
Всеки, който има право сам да определи дали е мъж и жена, логично е да има право да определи и дали са наказуеми или ненаказуеми неговите действия.

С първото не вреди на никого, защото обществото не се интересува като какъв се изживява и самоопределя отделният индивид. Второто не следва от първото при положение, че индивидът не пречи и не вреди на другите около него.
Ако приемаме, че човекът е бозайник с една глава, две ръце и два крака, то ако се роди мутант (да речем след нещо като Чернобил) с две глави, четири ръце и без крака, то трябва ли на мига да променим дефиницията за "човек"?

Да смятаме ли, че родените с генетични мутации не са хора и следователно за тях правата на човека не важат?
05 Януари 2018 22:38
Да, този път Картагенеца Сула заслужава едно голямо БРАВО!!!

И да, съгласен съм с забележката от по-горе, че т.нар. "конвенция", нататрузена от болни мозъци и хитри измекяри, е лакмусова хартишка индицираща болните от либерастна трета до "n"-тa половост.

По изказванията им по тази "конвенция" ще ги разберете. Поне една полза да има от нея!
05 Януари 2018 22:46
Ала то име социалний пол ний като не знаем, обзе ни един страх, чудяхме ся камо да пойидем.
Ми, както пише във формуляра за акредитация на журналистите за ден Първий на Председателството - Female, Male, Not specified.

Та кой бил умник и кой глупак? М?
05 Януари 2018 22:49
Доживях! За иванчовата критика на конвенцията
Обаче бива ли да не се усули... И с маркузето направо е рипнал в еднодръвката само с дясно гребло и попържа автентичните "градски десни", че кат едни праведни интелигенти се бият за единствения пояс... Смех!
05 Януари 2018 22:53
Сула
05 Януари 2018 23:11
Г-н Сула в един кюп с Корни, Георги Марков и Петър Москов

Общо взето достойна компания.
Не виждам нищо лошо да сме заедно с тях.
05 Януари 2018 23:15
Никой от тях няма нищо общо с достойнството. Ама нейсе.
05 Януари 2018 23:21
А че... модите, хаджи... нали сега светът гледа по̀ на друго... па и ний, езер, както правят хората.

Д. Войников, "Криворазбраната цивилизация"
05 Януари 2018 23:22
Сула
05 Януари 2018 23:25
Ще ви подкрепят ли останалите депутати от ГЕРБ в гласуването против конвенцията?

- Аз ще се изкажа в парламента и ще призова народните представители да дойдат на себе си. И се надявам да се освестят. Бойко Борисов, за чест и слава, е мъж. Той е в разцвета на силите си. Харесват го жените, сигурно и мъже го харесват. Но той не се поддава на третия пол.


Георги Марков


05 Януари 2018 23:33
Сибила
Може би е така.
В случая гледаме как се раждат и какво имат между краката.
Май има само два варианта.
Или така или така.
В лудницата казват, че са Наполеони и Бисмарки но ги лекуват, а не ги пращат на паради.
Освен трансгендери, гейове и т. н. има и чеки**ии (прикрих само последното защото другите май вече са прилични).
Нека да разрешат и на чеки**иите да си правят парад. Те 100% са повече от всички други.
Това може би също е някаква ориентация.
06 Януари 2018 00:21
Прочее, въпросната конвенция е гласувана от сичките ни евродепутати. Без един...
06 Януари 2018 00:24
Прочее.
Това не ги оправдава.
06 Януари 2018 00:31
Не е интересен...
06 Януари 2018 00:43
В лудницата казват, че са Наполеони и Бисмарки но ги лекуват, а не ги пращат на паради.

Вчера колегата Синбад пусна много симпатичен коментар
SINDBAD 04 Яну 2018 19:51
Защо ако някой обяви, че е кон и очаква с него да се държат като с кон защото се чувства така, го обявяваме за луд? Защо не сме толерантни и не признаваме правото му да се самоопредели, а искаме от него да се лекува? В същото време, ако някоя с вагина обяви, че е мъж трябва да я възприемаме като мъж. Може ли някой да ми обясни принципната разлика? Звучи глупаво, нали. Дори тъпо. Защо въобще обсъждаме тази възможност? Някой да не ни е отстранил оперативно мозъците?

Предлагам да не се ограничаваме с гендърните роли, а и с анималистичните таквиз. Трябва да се гледа нашироко, да се изпреварват европейските концепции! Ето, като се рече "Наполеон", неизвестно защо това се третира само като социална роля на нещастен френски император и пълководец. А "Наполеон" може да бъде и доста прилична торта, така че изживяващият се като "Наполеон" може да бъде мазохист със самоубийствени тенденции, който иска да бъде изяден! А ние не даваме на човека да се изрази - вместо това го гонят с разни спринцовки с депо- действие! Несправедливо, нали?! Затова викам да спретнем една Софийска конвенция, дето ще даде на таквиз онеправдани люде възможност и те да намерят своята социална идентичност, основана на пола на тортата, която са си избрали, или на ракийката, или на салатката. Ще ударим Истанбулската конвенция в земята, ще сме първи в света!

П.С. Само ме смущава един спомен, дето колегата керпеден цитираше баба си, "Маймуната, колкото по-нависоко се качва, толкоз по й лъсва червения задник!" Що ли точно за това си спомних?
06 Януари 2018 02:24
Не трябва да се правим на улави, че уж не сгряваме къде е опасността!

1. Разюзданата пропаганда чрез държавни образователни институции за прилъстяване на неукрепнали ментално, образователно и т.н. малолетни е недопустимо.

- Инак извратеняците нека мърсуват колкото си искат, но да не се демонстрира, да е обществено достояние и на обществени места.

2. Не може под прикритие за насилието между хората, което така или иначе е криминализирано и е обект на екзекутивните и правосъдието, да се пробутват и налагат физически и психически девиации като норма!!!

3. Не може едно малцинство, да диктува на мнозинството своята аморалност, уродливост и пр. болестни състояния, да ги легализира като норма и това да е в ущърб именно на мнозинството и естествения човешки ред и произлизащите от него закони.

4. Още по-лошо е, че едни престъпни Паразити използват тези анормалности и ги поощряват и налагат с цел нанасяне на вреда на мнозинството, за да постигнат властови, финансови и пр. придобивки за сметка на плебса!

5. Делегираната власт от Субекта - народа към Обекта - правителството го задължава да спазва горните точки, те са част от много по-голяма палитра от задължения без каквото и да е изклинчване! Не спазването и значимостта от вредата при въвеждането на т.1 в действие е достатъчно условие тези способствали лица да застанат пред военен трибунал!

Ако някой не може да схване тези елементарни - извън партийни, расови, фили- и фобиини увлечения - трикове за съсипване на човешкият род, то никой не може да помогне. Особено ако "не разбралите" станат мнозинство - тогава и с цивилизацията - колкото и окуцяла да е тя в момента - е свършено!!!
06 Януари 2018 04:19
И аз да кажа, че нямам нищо против Третия пол, стига да не е задължителен както Шоуто на Слави и членството в ДКМС
06 Януари 2018 04:28
И тогава на Бойко Борисов няма да му помогне нито смирено да се черкува със свещица в ръка, нито да прибелва очи нагоре към "Началника", защото "Началникът" отдавна се е изказал по въпроса за "разчупването на стереотипите за мъжете и жените" и е направил това изказване в Содом и Гомор.

06 Януари 2018 04:38
Добре е, че се вдигна шум и нещата в България ще се отложат за определено време, но мисля, че това е посоката. Хубавото е, че хората все още проявяват здрав, човешки инстинкт, независимо какво мислят за него умните и красивите, и много бързо разбраха за какво става дума. Следващите опити на враговете на тяхната човечност е да приспят този инстинкт. Да ги накарат да забравят, че са хора под претекст, че могат да избират да са животни, растения, таблети, табуретки - въобще да влязат в социални и предметни роли, освобождавайки се от човешката си идентичност и "оковите" на Божия образ, по който са създадени.

Явор Дачков
06 Януари 2018 04:53
>>><<<
Возпитанието ми ме смущава малко, ама да ви призная, мисля че съм познал за така търсения в писаницата и по-долу въф форума орган орган. Начи, изхождам от думата дупетати и се сещам само за гъс!
Ако има нещо грешка, нека да е печатарска.
06 Януари 2018 05:02
Хайде, Сула! Бива ли толкова да плашим ГЕРБ, че заради Конвецията ще паднат от власт! Че ще дойдат БСП и ДПС и пак ще се бият жените! Но гербаджия трудно би те разбрал, не защото е десен консерватор, а защото не му е присъщо дълбочинното мислене. Ще му дойде ума, ама след дъжд качулка. И бива ли заради едно подлизурство да сдаде властта. Но по-добре е сякаш да сменим управленския пол, та всеки да си заеме мястото!
06 Януари 2018 06:11
Иван Стамболов
06 Януари 2018 07:02
Мдам, целта е да започнем да харесваме това:
https://www.samaa.tv/weird/2015/07/us-military-to-consider-transgender-troops/
По модела на най-великото (neutrаl gender!!!) army в историята на човечеството.
06 Януари 2018 07:06
И им се чудя на акъла що си играят на конвенции - предвид състава на храните и напитките и на опаковките им, предлагани по магазините на Западния свят, както - и най-вече - на Източна Европа, ще го постигнат значително по-бързо и без много шум. Освен ако шумът не им служи за димна завеса, както е обяснил Butch.
06 Януари 2018 08:14
Трансджендърството всъщност е само една от стъпките за преформатиране, атомизиране и унищожаване на човечеството в този му вид, лишаването му от стабилни опори, идентичност и пр. неща (човешкото), които са крепили хората, каквото и да е връхлитало човечеството. Това е част от планТА за постигане на целЪТ (достатъчно трансджендърно ли използвам членните морфеми?). Затова и се въвежда и промотира като свръхудобно чипирането (ЕС беше планирал да чипира всички бебета, родени от 2014 нататък, но нещо ги възСпря. Засега). Затова и предупреждава толкова настоятелно Илон Мъск - той Знае. Чипираните същества ще бъдат свързани със свръхмощни компютри (Путин наскоро предупреди, че битката ще спечелят развиващите именно такива технологии, а Китай вече има такива свръхмощни компютри), мислите им ще бъдат дигитализирани, т.е. цифровизирани, следени и пр. На всички. Изкуственият интелект ще добие тотален контрол над човечеството. И ако първоначалният капитализъм е бил индустриален, днес света го е яхнал финансов елит, утре този елит ще бъде дигитален.
Резултатът? Ето го:
След максимум 100 години елитът, който тогава ще бъде на върха на обществената пирамида, може дори да няма човешка форма. Този елит практически ще живее вечно и би могъл да съществува в дигиталното пространство. Осъществявайки тотален глобален контрол, елитът ще прилича на недостижими невидими богове. С развитието на роботиката и био-инженерството може да се стигне дотам, че цялото човешко население да се превърне в нещо излишно. Това наистина може да бъде краят на човечеството

Свеждам в най-схематичен вид вече написаното от други. Не бързайте да го причислявате към поредната налудна конспирационна теория. Който поживее по-дълго, ще...
06 Януари 2018 08:29
Не само в сравнително отдалечено бъдеще, но и в миналото полът не е бил абсолютната даденост на природата Фигурите на странното изпълват миторитуалните практики, шаманстовото и протчее Средновековието също познава "странното" у хората. Психосоматиката е културно детерминирана от репресията върху тялото от страна на обичая нормите и други ..стресорни фактори. Културата, обаче, като двуликия Янус както произвежда тези феномени, така и се опълчва срещу тях - недоверие, страх и "спасителните" практики за "прогонване на духовете", изгаряния и присъди.
Днешното е мракобесие от същия извор.
06 Януари 2018 08:41
Психосоматиката е културно детерминирана от репресията върху тялото

По-горе съм дала нагледна илюстрация за нерепресирани тела. Пак ще я постна. Разполагам с изобилие от илюстрации по въпроса:

https://www.samaa.tv/weird/2015/07/us-military-to-consider-transgender-troops/
06 Януари 2018 08:42
Това тук не е сериозно. Тази тема трябва да се обяснява от лекари и психолози. Когато се коментира от лаици - четем такива статии и коментари.
06 Януари 2018 08:53
обичая нормите и други ..стресорни фактори.

Прочее Вий как си представяте живота на една човешка общност - не говорим за общество - нерепресирана от "обичая, нормите" и останалите стресиращи Ви фактори.
Един курник за петдесетина кокошки нямаше да има построен от началата на човечеството до момента. Имате очевидно електричество, щом ползвате компютър и интернет. Как си представяте целия процес без съблюдаване на "репресивни" норми?
Детето Ви, ако имате, сте го оставили голичко да си тичка по улицата, за да не му налагате обичаи, норми и други стресоРНи за телцето му фактори?
06 Януари 2018 08:58
Но му позволявате да тичка само сред дечица с убеждения на родителите, подобни на Вашите, сакън някое друго, с репресирано от обичаите и нормите тяло детенце, да не му каже или покаже, че е момиченце, съответно момченце?
06 Януари 2018 09:07
когато пак дойдете да искате гласа ми.


Сула, наистина ли вярваш, че реално ИДВАТ, и реално го ИСКАТ гласа ТИ! Боже-е!

А иначе изцяло подкрепям възраженията срещу въпросната конвенция!
Виж, за разлика от теб, се РАДВАМ на всяка възможност за ПРЕКРАТЯВАНЕ на политическото съществуване на ГЕРБ! ГЕРБ са ЗЛО за България! ЗЛО са и всички останали т.нар. "политическа партия", към които се обявяват, че принадлежат сегашните 240 члена на НС! Към същите тези "ПП" се обявяваха, че принадлежат и всички предишни, от 1991 насам, членове на НС! Това не са партии в истинския смисъл на думат, а котерии, клиентели! Няма време и място да обяснявам защо така смятам!
06 Януари 2018 10:37
Прочее Вий как си представяте живота на една човешка общност - не говорим за общество - нерепресирана от "обичая, нормите" и останалите стресиращи Ви фактори.

Обичаите и непрекъснато нормите се променят. Преди по-малко от 100 години девствеността на булката се удостоверявала с кървавата риза и на никого и през ум не му е минавало, че така се уронва човешкото й достойнство. Да не говорим, че дори и девствена булка поради физиологични особености, описани в медицинската литература може да не мине теста. Така публично унизената жена или била връщана на родителите й или баща й плащал определен откуп на сватовете за да задържат "нефелната" му дъщеря. После нещастната жена цял живот била тъпкана и мачкана от съпруга и роднините му.
Нито трансджендърството и третият пол, нито хомобраковете са станали задължителни, та да предизвикват такава полемика и чесане на езици.
06 Януари 2018 10:59
Най голямата грешка на човечеството е че се меси в природните закони... А иначе казваме че човека е най доброто творение на Господ Бог--та си МИСЛЯ ако ние Ората трябваше да си избираме пола то Господ щеше да ни МОНТИРА два пола или безполови и да гледа как ще се възпроизвеждаме.... Нямам нищо против тези НЕСТАНДАРТНИ хора с отклонения от ЗАМИСЪЛА на природата, но всеки трябва да си носи кръста без да иска да променя заложените закони на природата...
06 Януари 2018 11:48
Не само в сравнително отдалечено бъдеще, но и в миналото полът не е бил абсолютната даденост на природата

- Хайде бе. Туй надебеленото, Вие сериозно ли го изтърсихте тъдява?! Щом ПОЛЪТ не е бил "даденост" за Вас, как ли са се пръкнали тези 6...7 милиарда двукраки паразити (ако не всички, то поне 80% от тях са)? И ние дълбокомисленно трябва да се съгласяваме с всеки такъв алогизъм?!

Почвам да си мисля, че има един специфичен, заразен червей шестващ из либерастките междуушия и сега се е прихванал и тази патриахална до скоро, страна. Или пък, бананите са дошли в повече, та затуй има толкоз "инакомислещи" бандерлози, скачащи възвишено из дървесните корони и бръщолевещи как са върха на "еволюцията"...

Медицински факт (фък, на ново-български) обаче, са всички отклонения от създадената по един или друг способ НОРМА за човек!!! Все едно е при излизане от нормата, как някой компютър се помисля за печка, например... Следва огън, пушек и целиот, ама целиот комп, барабар със софтуера на харддиска, отиват на боклука. От повреденият човек обаче, когато опне жартиерите и преди това - за жалост не нищо не остава, а остават умствените отпадъци и миязмите на дефектността му с което продължава да трови психосферата и да разлага и други био-софт-хардуерни системи. Само защото му се е обръщало внимание и не е бил оставал в убогите си рамки, ами се е развихрял наоколо. (Най-малката щета, да кажем, е един вид сгугнявяне на дискусия...) С което епидемията се разраства, уродливото се натриса от адептите с девиации като "норма", болестворните малцинства се превъзнасят за "пример", за връх на еволюцията - докато в същност са брак, отпадък, боклук!!! И най-лошото е, че инертността и търпението на Мнозинството се използват най-нахално и най-нагло от тези, за да образуват болестворни клъстери в управленческите системи и държавността. А от там, историята го е доказала, следва деградация на държавата, управлението, стандартите за поведението на социума замират и като краен резултат следва БУМ и изчезване от историческата сцена. Което в момента става с Европа и заразеното вече, до сериозна степен, население...

Разбира се, че всеки има някаква муха в главата там да бъзди, но ако не прави впечатление и стига да се държи в толерансното поле на Годен или Брак за боклука, е и остава като част от нормалното, градивно население. Разбира се, също, че хуманността изисква съжаление към ощетените от природата - независимо дали дефектите са физически или психически. Но това не значи и в никакъв случай не трябва да има се признава ПРАВОТО да налагат девиаците си, болестворността си над нормалното, с което обричат всички на гибел...

А това обаче е целта на световните ПАРАЗИТИ. От десетилетия пропагандират как човечеството било много, нараствало бързо и щяло да изяде ТЕХНИТЕ ресурси. Пример е изказването на Тед Търнър (CNN притежател май и сега) - мултимилиардер, че човечеството трябвало да се редуцира до към 500-600 милиона и да обслужва "елита"... Но това е друг разговор, споменавам го поради ФАКТА, че от тези "елитарни среди" произлиза цялото това безумие и цялата тази зараза...
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД