:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 260
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Преброяване на дивите "джендъри"

В приказната страна България, където тече "мед и масло", "джендърът" направи най-големия джумбуш в държавата
БГНЕС
На 11 януари пред Народното събрание се проведе малобройна мирна демонстрация в подкрепа на ратификацията на Истанбулската конвенция в Народното събрание.
Някога народът се плашел от караконджули. Тия, дето са виждали караконджул, разказват, че наподобявал космат човек с голяма глава, рога, опашка, едно око и един крак. Съществото живеело в пещери, реки, запустели воденици и места, където расте бръшлян, а и на тавана вкъщи. Днес за караконджули не се говори, но има "джендъри". И те могат да се превърнат във фолклорни създания, носени от уста на уста, дъвкани от потребители в социалните мрежи. "Джендърът" създава раздори, разделя хора, парламентарни групи, за него не само песни се пеят, а се искат и референдуми. В приказната страна България, където тече "мед и масло", "джендърът" направи най-големия джумбуш в държавата. Дори и европредседателството беше пратено при леля си... Завинаги.

За един месец цялата държава се втурна в една псевдотема, истеряса и вампиряса от умението да се увлича по глупости. Така наречената Истанбулска конвенция, чиято изначална цел е да обърне сериозно внимание на домашното насилие над жени и деца, се превърна в основна тема в най-бедната държава в Европейския съюз, където корупцията е нещо нормално, правосъдната система е под зорко наблюдение отвън, стандартът на живот и заплатите са най-ниски в европейската общност, здравеопазването и други основни сектори в държавата са мафиотизирани, а медиите са несвободни. Църквата започна молебени срещу конвенцията, отлъчен духовник заплаши премиера Борисов и министрите му с "отлъчване", БСП поиска всенародно допитване, агрупата на ГЕРБ в парламента се разцепи,за да вземе накрая решение да отложи ратификацията за следващите месеци.

Дни наред Народното събрание, по традиция занимаващо само и единствено с теми, които са далеч от актуалните проблеми на хората, дискутира как да се гласува по текстовете на конвенцията. Първи бяха т.нар. патриоти, които извадиха кречетала и нададоха глас, че с нея се отварят врати за "третия пол", "разрешават гей бракове", а децата ще бъдат насърчавани още в детската градина да избират от какъв пол да бъдат. И повлякоха със себе си легиони от противници на конвенцията. Едва ли не страстите стигнаха своя апогей, когато парламентарният шеф Цвета Караянчева беше принудена да организира обществена дискусия в Софийския университет.

Но каква дискусия, когатов аулата на университета беше направена възстановка на АпокалипсисаНа тази истерична сбирка се чуха обобщения като: "ключ за вратата на ада", "универсален шперц за кутията на Пандора", "змийски яйца в целофан". Трите големи християнски вероизповедания в България - Българската православна църква (БПЦ), Католическата църква и Обединени евангелски църкви, се обявиха категорично против ратификацията с аргумент, че посяга на изконните християнски ценности на българина и се руши семейството. Главното мюфтийство, "барабар Петко с мъжете", и то се включи в цялата дандания "срещу". Да, ама мюсюлманското вероизповедание, католическите и протестантските организации замълчаха, че Турция, Полша и Италия са ратифицирали конвенцията. БПЦ, която е тотално абдикирала от обществените си ангажименти, дори започна молебени в православните храмове, за да спаси българския народ от "духовна смърт".

Насищането на мнения по темата стигна дотам, че ако потърсиш депутата от ГЕРБ Георги Марков в търсачката "Гугъл", срещу името му излиза "трети пол". И това не е виц. Т. нар. левица БСП, чиито евродепутати подкрепиха Истанбулската конвенция в Страсбург, се хвана на хорото на патриотичните формации и реши да го "друса" докрай. Първо поискаха да променят законодателството, за да се ограничи насилието над жени. А след това "всичката Мара втасала", Корнелия Нинова се обяви за референдум. "Да се произнесе народът", който се тресе цял месец от страх от тия "джендъри".

Как не се намери някой да подскаже на Нинова, че над 50% от българските граждани се страхуват и от полтъргайсти. Да направим едно всенародно допитване и по тази тема. "Късата памет" е забравила, че през лятото на 2015 г. БСП поиска промени в Закона за референдумите, с коитона референдум да не се подлагат въпроси, засягащи основни човешки праваи националната сигурност. "Утре някой може да предложи премахване на смъртното наказание или да сложи под въпрос членството ни в ЕС," говореше тогавашният председател на БСП Михаил Миков.

Около целия този циклон от усилващи се страхове, апокалиптични обобщения, подскачащи предразсъдъци остана встрани и не се чу, че всяка четвърта жена в България е подложена на насилие, а за над 350 хил. мъже е нещо нормално да ударят шамар на жена. Понятието "социален пол" (погрешно преведен от "gender"), който предизвика каскадата от реакции, не навлиза за първи път в българското законодателство. От две години в "Заключителните разпоредби" на "Закона за равнопоставеност на жените и мъжете", приет от 43-тото НС през 2016 г., е дефинирана "социална роля на пола": 1. "Равнопоставеност на жените и мъжете" е равни права и задължения, равни възможности за реализация и за преодоляване на пречки във всички области на обществения живот, като жените и мъжете са свободни да развиват своите лични способности и да правят избор без ограниченията на социалната роля на своя пол."

А необходимостта децата да преодоляват различията и стереотипите е залегнала в Закона за защита от дискриминация: Чл. 35. (1) Лицата, осъществяващи обучение и възпитание, както и съставителите на учебници и учебни помагала са длъжни да предоставят информация и да прилагат методи на обучение и възпитание по начин, насочен към преодоляване на стереотипи за ролята на жената и мъжа във всички сфери на обществения и семейния живот. (2) Детските градини, училищата и висшите училища включват в своите образователни програми и планове обучение по проблемите на равенството на жените и мъжете. (3) Алинея 1 се прилага и за преодоляване на отрицателните стереотипи към лицата, принадлежащи към расови, етнически и религиозни групи, както и по отношение на лицата с увреждания."

Страстите "джендърски" около Истанбулската конвенцияпоказват за пореден път ефекта на скачените съдовеПатриотите "опаковаха" документа като "признаване на третия пол", а ЛГБТ (акроним, събиращ в себе си лесбийки, гей, бисексуални и трансджендър хора, б.а.) общността използва момента да напомни за своите права. Истинският смисъл на конвенцията - насилието над жени и деца в техния дом, потъна. Дали от глупав наивитет го направиха патриотите, или от доказаната си политическа игра с "етническите малцинства"? В този случай по същия начин изглежда, че подадоха под масата "приятелска ръка" на сексуалните малцинства. Църквата се моли, социалните мрежи пухтят от вълнения, БСП иска референдум. А ГЕРБ решиха да слязат от въртележката и да отложат ратификацията на документа. А без съучастието на медиите всичко това нямаше да държи толкова устойчив "съспенс". Ние сме майстори на псевдовълненията. И като в онзи разказ на Георги Мишев излязохме да броим "джендърите" и "утепахме" не само деня, ами и месеца.

СНИМКА БГНЕС
"Да ги чуем тези псевдоносители на морал, които толкова глупости наговориха - как ГЕРБ сме някакви, които искаме да въведем нов пол и нови отношения... Надали има по-религиозен човек в управлението на държавата от мене.", коментира премиерът Бойко Борисов. И препоръча, ако има референдум за Истанбулската конвенция да е "за" или "против" да пребиваме жените и децата.
284
10425
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
284
 Видими 
25 Януари 2018 20:01
Браво на г-н Вълков - един праведен евроатлантически боец за каузата джендърска. Първа помощ за най-религиозния човек в България.
25 Януари 2018 20:10
Ся, аз десетките форумни страници жалвания за конвенцията съм ги преглеждал само отгоре-отгоре, щото пише все едно и също - предимно рев на хора без деца или с деца вече в прогнилия Запад как същият този Запад ще им погейчи същите тези деца, но поне едно нещо разбрах за страховете на болшинството - джендърът живеел в ЦУМ.
25 Януари 2018 20:14
"Да ги чуем тези псевдоносители на морал, които толкова глупости наговориха - как ГЕРБ сме някакви, които искаме да въведем нов пол и нови отношения... Надали има по-религиозен човек в управлението на държавата от мене.", коментира премиерът Бойко Борисов.

За това - дума да няма, има си вързан червен конец. Само е забравил да се произнесе към коя религия да го отнесем.
25 Януари 2018 20:15
Българин-паганист си е Баце
25 Януари 2018 20:24
"социална роля на пола" е нещо различно от "социален пол"
25 Януари 2018 20:28
Иликьо, они сами се преброиа. Тебе те беа изпущили от бройката, ама ти великолепно се вписа. А в тия среди по фешън ли е да се казва див и куул джендър или уауу. И недей да набъркваш догми оцелели хиляди години за да развеваш и ти знамето си като РъКъ.
25 Януари 2018 20:31
Manrico 25 Яну 2018 20:10
Ся, аз десетките форумни страници жалвания за конвенцията съм ги преглеждал само отгоре-отгоре, щото пише все едно и също - предимно рев на хора без деца или с деца вече в прогнилия Запад как същият този Запад ще им погейчи същите тези деца
Ако не подпишем - ще стенем под руски ботуш ..
Станишев ще е тъжен, че баш ние, българите не слушаме ПЕС ..
Под мостовете не текат реки .. Станишев, ще се срамува от нас, сред другите леви в Европа ..

Въобразявам са на жена .. Ебасимо костана.
Вечерта не мож ма позна ..

Всички - да ударим Путин с подписване да изпълним социалистическото поръчение на ПЕС ..
Манрико
25 Януари 2018 20:31
Т. нар. левица БСП, чиито евродепутати подкрепиха Истанбулската конвенция в Страсбург, се хвана на хорото на патриотичните формации и реши да го "друса" докрай.

Който сее ветрове, жъне бури.
Прочее, на 1.12.2017 лично Корнелия Нинова е подписала решението на ПЕС за подкрепа на конвенцията...
25 Януари 2018 20:33
И тук му е мястото!
----

Както и да го погледнем, при гендърите насилието е в пъти по-голямо от това при нормалните.
According to a report by the United States Department of Justice in 2000, a survey of 16,000 Americans showed 22.1 percent of women and 7.4 percent of men reported being physically assaulted by a current or former spouse, cohabiting partner, boyfriend or girlfriend, or date in their lifetime.[2]
60% of American Indian and Alaska Native women will be physically assaulted in their lifetime.[48]
A 2013 report by the American Centers for Disease Control and Prevention (CDC) found that 26% of male homosexuals and 44% of lesbians surveyed reported experiencing intimate partner violence. The study evaluated 2010 data from the National Intimate Partner and Sexual Violence Survey, which involved over 16,000 U.S. adults.[1]

https://en.wikipedia.org/wiki/Domestic_violence_in_the_United_States
25 Януари 2018 20:34
"Закона за равнопоставеност на жените и мъжете", приет от 43-тото НС през 2016 г., е дефинирана "социална роля на пола": 1. "Равнопоставеност на жените и мъжете" е равни права и задължения, равни възможности за реализация и за преодоляване на пречки във всички области на обществения живот, като жените и мъжете са свободни да развиват своите лични способности и да правят избор без ограниченията на социалната роля на своя пол."

Според автора на сказката горе, това е дефиниция на "социална роля на пола".
25 Януари 2018 20:35
щурчо 25 Яну 2018 20:31

Т. нар. левица БСП, чиито евродепутати подкрепиха Истанбулската конвенция в Страсбург, се хвана на хорото на патриотичните формации и реши да го "друса" докрай.

Който сее ветрове, жъне бури.
Прочее, на 1.12.2017 лично Корнелия Нинова е подписала решението на ПЕС за подкрепа на конвенцията...
Всички на форума с червено знаме и с Конвенцията в ръка ..

Така помагаме на делото на ПЕС , така ще бием по Путин и Попщината ..

щурчо ..
25 Януари 2018 20:35
Наште гендъръсти бая ще захлебят, щото сатанистите ще им бият сериозни финансови инжекции.

Защото как се защитава позиция 0.01% срещу 99.99%
25 Януари 2018 20:38
За статията!

25 Януари 2018 20:43
Всички на форума с червено знаме и с Конвенцията в ръка ..

Теа с червените знамена обърнаха палачинката.
Обаче ПЕС ни забравя, ни прощава...
25 Януари 2018 20:49
Според автора на сказката горе, това е дефиниция на "социална роля на пола".

Големото напъване понякога води до неприятни последици.
Като например ос..., окафеняване на положението
25 Януари 2018 21:00
Никак не се е получил добре анализът! Моето впечатление е за опит за омаловажаване на проблема. Но, все пак не всеки е г- н Терзиев - разбираемо е. Защо го казвам? Защото, темата далече надхвърля елементарната байганизация.
25 Януари 2018 21:12
щурчо 25 Яну 2018 20:43

Всички на форума с червено знаме и с Конвенцията в ръка ..

Теа с червените знамена обърнаха палачинката.
Обаче ПЕС ни забравя, ни прощава...
Има, има фенове Станишев .. достигнало е, явно, словото му до много сърца, докоснало е струни в тях.. в най-потайните кътчета ..
Сгугни, Овчаря , Тормозчиян, Плътеник .. за тях се сещам , на прима виста , най-горещите защитници на Истанбулския документ .. ама има и поне 10-тина на сей форум ..
Не могат, завалиите нищо да кажат по същество и с аргументи .. но водени от партийната дисциплина, може би, не спряха да стоят с голи гърди на защита на Конвенцията ..

Нас червеното знаме роди, нас не ще ни уплаши смъртта ..
Въобразявам са на жена. Евасимо костана? Вечерта ако ма видиш, не мож ма позна!
25 Януари 2018 21:14
Анализ е силно казано...
Това все едно тормозчияна го е писал...
А може и да е
25 Януари 2018 21:16
ова все едно тормозчияна го е писал...


Не мисля. Аз съм чела добри неща от този автор - нищо пармезаненно...
25 Януари 2018 21:18
Не мисля. Аз съм чела добри неща от този автор

Променят се ... нещата...
И във форума има такива примери...
Хем пресни, пресни...
25 Януари 2018 21:28
но водени от партийната дисциплина, може би, не спряха да стоят с голи гърди на защита на Конвенцията ..

Дали е партийна дисциплина или масова шизофрения не е ясно.
Ма нема как еднъж червената лидерка да се подписва в подкрепа на Конвенцията, па сетне да се прави на света вода ненапита...
25 Януари 2018 21:48
*
25 Януари 2018 21:55
Първият агитатор се юрна...;;;
25 Януари 2018 21:58
За статията !
И уместната забележка на Манрико !
25 Януари 2018 22:00
Откъде накъде ще ми сменят караконджулите с полтъргайсти?

И защо заместваме байганьовщина с байджаньовщина?
25 Януари 2018 22:05
Преброяване на дивите "джендъри"

Тия дни гендърите надминаха по популярност биткойна и покемоните...
В кви динамични времена живеем...
25 Януари 2018 22:16
Много се кефя на тази конвенция...
Що задници лъснаха...
25 Януари 2018 22:18
ако не за друго, то статията поне ще намаже с малко виртуален балсам разнородните отличителни белези на някои... партнери да кажем. Интересно, всичките поддръжници на извратенщината са или дрогаре или тавагищи - наши мили партнери...
25 Януари 2018 22:19
Ма нема как еднъж червената лидерка да се подписва в подкрепа на Конвенцията, па сетне да се прави на света вода ненапита...
Пущи баре един линк де, да видим че не лъжеш!
Ама нека не е към предния ти пост - тоя номер го знаем
25 Януари 2018 22:24
Ся, аз десетките форумни страници жалвания за конвенцията съм ги преглеждал само отгоре-отгоре, щото пише все едно и също


Това надали ще ти хареса:

http://new.glasove.com/public/olmdsvhwew/upload/image/Jan2018/2.jpg

От ранна възраст да се провежда джендър-обучение. И на какво ще ги учат? Че е грешка момченцатата да са облечени в синьо, а момичета в розово. И че има време да се самоопределят полово, щото още не са си избрали ролята.
25 Януари 2018 22:35
Пущи баре един линк де, да видим че не лъжеш!

Ха-ха:
В остър сблъсък са влезли президентът на ПЕС Сергей Станишев и соцлидерката Корнелия Нинова на заседанието на червения пленум по повод дискусия за позицията на БСП по Истанбулската конвенция, съобщава 24 часа.
На влизане за заседанието Станишев напомни, че БСП вече е подкрепила конвенцията, като е гласувала в подкрепа на резолюция на ПЕС

http://plovdivnews.net/bulgaria1/item/58144-ostar-sblasak-vlyavo-stanishev-skochi-na-ninova-zaradi-istanbulskata-konventziya
Мдаа...
25 Януари 2018 22:44
Я на какво ще учат децата ни:

http://new.glasove.com/public/olmdsvhwew/upload/image/Jan2018/3%D0%B0.jpg

Повишени знания и умения на децата в ранна възраст за преодоляване на половите стереотипи...
----
Виц:

Действието се развива през 2030 г. Мъж отива във филмотека и моли да наеме касета със любовен филм. Питат го точно какъв филм желае: мъж с мъж, жена с жена или мъж с животно и други подобни комбинациии. А мъжът казва: "Ами просто филм за любов между мъж и жена". И получава отговор: "А кажи си направо, че искаш исторически филм"
25 Януари 2018 22:46
Отлична статия

Особено ми хареса находката за караконджулите

Това също развеселява много, повече от виц

Насищането на мнения по темата стигна дотам, че ако потърсиш депутата от ГЕРБ Георги Марков в търсачката "Гугъл", срещу името му излиза "трети пол". И това не е виц.

25 Януари 2018 22:46
На влизане за заседанието Станишев напомни, че БСП вече е подкрепила конвенцията, като е гласувала в подкрепа на резолюция на ПЕС


Конвенцията е от 2011 г. Напълно е възможно БСП с председател Станишев да е подкрепила конвенцията. Но не и БСП с председател Нинова.
25 Януари 2018 22:47
Положението в света ще се оправи, когато забранят факултетите по журналистика...
25 Януари 2018 22:51
Дребни неточности:

Понятието "социален пол" (погрешно преведен от "gender" ), който предизвика каскадата от реакции,


Не е погрешен преводът, понятието "социален пол" се използва от двайсетина години насам, но в тесни академични среди. Дори има магистърска програма във Философския факултет на СУ - "Социални изследвания на пола" https://elearn.uni-sofia.bg/course/index.php?categoryid=213

В рамките на тази програма се чете курс по

Социален пол, наука, биотехнологии *

Преподаватели: д-р Васил Видински, д-р Петя Абрашева и д-р Ася Асенова.
https://elearn.uni-sofia.bg/enrol/index.php?id=1155

25 Януари 2018 22:52
А истината е /лафът е на Фльор/, че за един мандат време политиците тотално се откъсват от гражданството, втори мандат задържат с политинженерство, третият си е диктатура. Толкова е цикъла.
25 Януари 2018 22:55
В подкрепа на тезата, че решението на социалистите до голяма степен е конюнктурно, свидетелства и разказът във facebook на лидера на "Нормална държава" Георги Кадиев, бивш депутат от БСП.

"На 1 декември 2017 г. в Лисабон бе приета резолюция на ПЕС. Бях там, беше Станишев, бяха представители на БСП, бяха и поне десетима български журналисти. Нямаше никакви забележки от нито една партия - член на ПЕС, освен шведите, които са против "европейски финансов министър", разказва той. Част от текста на тази резолюция се отнася за равенството на половете и правата на хора с различна сексуална ориентация: "This also means EU-wide hate crime legislation, equal treatment when applying the principle of freedom of movement for LGBTI families and full respect of the fundamental right to marry and to found a family." За неговорещите английски Кадиев превежда така - "пълно зачитане на фундаменталното право на хора с различна сексуална ориентация да се женят и създадат семейство".

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2018/01/15/3112666_zashto_bsp_shte_glasuva_sreshtu_istanbulskata/

И тези представители на БСП оторирзирани ли са били да приемат обвързващо решение? И тази резолюция е била май за съвсем други работи - "пълно зачитане на фундаменталното право на хора с различна сексуална ориентация да се женят и създадат семейство". Това не е по Истанбулската конвенция!

25 Януари 2018 22:55
Конвенцията е от 2011 г. Напълно е възможно БСП с председател Станишев да е подкрепила конвенцията. Но не и БСП с председател Нинова.

Да, ама не:
Председателят на БСП Корнелия Нинова ще вземе участие в заседанието на Съвета на ПЕС, което ще се проведе в Лисабон на 1.12 и 2.12.2017 г.
Лидерът на българските социалисти ще представи прогресивна визия за европейския стълб на социалните права. На форума ще бъде разгледан и нов модел за икономически растеж и създаване на работни места.
Нинова ще участва в срещата на партиите на социалистическите и социалдемократическите партии от Европа. В рамките на форума са предвидени двустранни срещи с премиери, комисари и лидери на политически партии от ПЕС.

https://offnews.bg/politika/savetat-na-pes-s-alternativna-liava-vizia-za-evropa-670330.html
Точно в Лисабон другарката Нинова е подкрепила Конвенцията...
25 Януари 2018 23:00
Ако наистина така е подвела ГЕРБ да направят обратното, да не подкрепят... Значи е голяма шахматистка.

Това е логическо заключение, не знам каква е.
25 Януари 2018 23:04
Конвенцията е от 2011 г. Напълно е възможно БСП с председател Станишев да е подкрепила конвенцията. Но не и БСП с председател Нинова.


Не, не, ама да.

Става дума за заседанието на Съвета на ПЕС на 1-2 декември 2017 г., в което Нинова взема дейно участие и е снимана на преден план многократно.

http://pes.cor.europa.eu/news/pages/PES-Council-Lisbon.aspx

Този съвет на ПЕС завършва с резолюция от 7 страници, в която между другото е записано:

In today’s society gender discrimination is unacceptable. It is necessary to promote a Gender Equality Strategy for the EU to which all EU institutions, and Member States must commit. This means fighting to reduce the gender pay gap by 2 percentage points each year, with effective mechanisms such as Pay Gap Audits, in respect with national collective bargaining practices. It also means elaborating a comprehensive EU strategy to end the gender pension gap, currently standing at around 40% in the EU. It means putting pressure on all countries, in the EU and beyond, to ratify and implement the Istanbul Convention to fight gender-based violence, which still affects one in three women in the world.


https://www.pes.eu/export/sites/default/.galleries/Documents-gallery/PES-Council-Resolution-Adopted-by-the-PES-Council-on-1-December-2017-in-Lisbon.pdf_2063069299.pdf

Както е видно, там се упоменава и конвенцията, и терминът gender е използван. Няма данни за някакво особено мнение на Нинова по въпроса.

25 Януари 2018 23:06
Председателят на БСП Корнелия Нинова ще вземе участие в заседанието на Съвета на ПЕС, което ще се проведе в Лисабон на 1.12 и 2.12.2017 г.
Лидерът на българските социалисти ще представи прогресивна визия за европейския стълб на социалните права. На форума ще бъде разгледан и нов модел за икономически растеж и създаване на работни места.
Нинова ще участва в срещата на партиите на социалистическите и социалдемократическите партии от Европа. В рамките на форума са предвидени двустранни срещи с премиери, комисари и лидери на политически партии от ПЕС.


Ами нье. Кадиев вече каза какво са предлагали за гласуване в Лисабон:

"На 1 декември 2017 г. в Лисабон бе приета резолюция на ПЕС. Бях там, беше Станишев, бяха представители на БСП, бяха и поне десетима български журналисти. Нямаше никакви забележки от нито една партия - член на ПЕС, освен шведите, които са против "европейски финансов министър", разказва той. Част от текста на тази резолюция се отнася за равенството на половете и правата на хора с различна сексуална ориентация: "This also means EU-wide hate crime legislation, equal treatment when applying the principle of freedom of movement for LGBTI families and full respect of the fundamental right to marry and to found a family." За неговорещите английски Кадиев превежда така - "пълно зачитане на фундаменталното право на хора с различна сексуална ориентация да се женят и създадат семейство"

Ей това червенкото го няма никъде в Истанбулската конвенция. Това е нещо друго...
25 Януари 2018 23:12
Както е видно, там се упоменава и конвенцията, и терминът gender е използван. Няма данни за някакво особено мнение на Нинова по въпроса.Ама няма данни дали Нинова владее английски... Тя е гласувала за равно заплащане на двата пола. А и да знае английски, едва ли можем да предполагаме, че тя е била запозната към оня момент с детайлите на тази конвенция от 2011 г. Твърде вероятно да не е я отваряла изобщо. Резолюция дупка не прави.
25 Януари 2018 23:13
А може да е завъртяла многоходова комбинация.
С един удар Баце и Станишката.
25 Януари 2018 23:13
щурчо 25 Яну 2018 22:35

Браво другарю!
Верен войник на партията, Савецкия Съюз и лично предан на лидера др. СърГей!

Още една маска падна
25 Януари 2018 23:18
Твърде вероятно да не е я отваряла изобщо.


Да е.

Член 6 от стария устав.
25 Януари 2018 23:22
Ама няма данни дали Нинова владее английски...


Има данни, хем от самата нея

About Корнелия
Дата на раждане : 16/01/1969 с. Крушовица, България
Професия: юрист;
Езици: английски;френски;


https://www.facebook.com/korneliyaninova
25 Януари 2018 23:30
Въпрос: Истанбулската конвенция предпазва ли децата от насилието "обрязване" (сюнет)? Или това е културно-религиозна особеност на мюсюлманите и евреите.
25 Януари 2018 23:30
Още една маска падна

Е, падна.
Другарката Нинова едни ги върши у ПЕС, па други у София...
25 Януари 2018 23:31
Да споделя ли една самокритика?
Аз наистина съм албански реотан.
Днес поне пет пъти привърженици на джендъра обясниха, че ако един мъж гледа децата, той е майка.
Преди малко проумях. Значи при това положение той е социален пол жена. Не е мъж.
Хайде сега, разправяйте, че се грижите за жените. И тласкайте мъжете да им помагат - при което престават да бъдат мъже.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД