:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 477
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Мигрантите са самотните революционери на нашето време

Днес хората рядко сравняват своя живот с този на съседите. Вместо това те се сравняват с най-заможните жители на планетата.
Снимка: БГНЕС
Иван Кръстев
Като следствие на бежанската криза европейските общества са разкъсвани най-вече от два страха - от една страна, от една "инвазия на варварите", която ще промени драстично етническата принадлежност в техните общества, и от друга страна - че роботи ще ги изместят от работните им места. Така към кошмара от демографско изчезване се прибавя и визията за едно технологическо изчезване - това е картината от един свят, в който вече няма да има работни места. Докато в цяла Европа консерватизмът набира сили, то в източната и централната част на континента се наблюдават процеси, които са по-драматични от самите политически предпочитания. Хората там неочаквано откриха, че живеят в един свят, който вече не разбират. Те се страхуват, че ако сега не предприемат нещо драстично, този свят, който те познават, ще изчезне завинаги.



Неохранявани граници



Тази културна несигурност доведе на моменти до колективна лудост. Наскоро родината ми България, която в момента председателства ЕС, бе буквално разкъсана от един сюрреалистичен дебат за това дали да се ратифицира Споразумението за превенция и борба срещу насилието над жени и домашното насилие, известно под името "Истанбулска конвенция". Преди няколко години българите почти не обърнаха внимание, че парламентът трябва да ратифицира една конвенция, която ще помогне да се спазват човешките права. Днес много от тях се страхуват, че целта на този документ е да се признаят еднополовите бракове. Аргументите на правителството, че тази конвенция няма нищо общо с признаването на еднополовите бракове, бяха чисто и просто игнорирани. Българите са недоверчиви към всичко, което идва от управляващите, и са травматизирани от факта, че са принудени да живеят в един свят на постоянни промени и несекваща несигурност. Те са убедени или са допуснали да бъдат убедени, че всяка нова стъпка към етническа или сексуална толерантност ще ги вкара в истински ад. Според тях е заплашен нормалният ред на нещата, като са отворени не само границите между държавите, но и тези между естественото и културното. Това подсилва и желанието за контрареволюция срещу тези процеси, за да се запази нормалното развитие на нещата.



Революцията - движение в пространството



Парадоксът е, че източноевропейските революции от 1989 г. са били първите революции, в които миграцията е играела важна роля. "Източна Европа не е родила нито една нова идея по време на революциите от 1989 г.", отбеляза навремето известният френски историк Франсоа Фюре. И той беше напълно прав. През 1989 г. източноевропейците мечтаеха не за някакъв нереален перфектен свят. Те мечтаеха за "нормален живот" в "една нормална страна". Ако в Източна и Централна Европа отляво и отдясно имаше едно общо разбиране за утопия, то тя беше именно утопията на нормалното. Експериментите бяха забранени. Революцията не се разглеждаше като скок във времето, а като едно движение в пространството. Тези революции не бяха вдъхновени от картини на блестящото бъдеще, а от снимки на живота от другата страна на границата.

Призракът на миграцията, който днес рефлектира върху Европа, просто означава, че революцията на нормалното е станала глобално явление. Това глобализиране превърна света в едно село, което обаче живее в един вид диктатура на глобалните сравнения. Днес хората рядко сравняват своя живот с този на съседите. Вместо това те се сравняват с най-заможните жители на планетата. Френският философ Реймон Арон беше прав, когато преди пет десетилетия заяви, че "когато човечеството се запъти към еднаквостта, неравенството между хората придобива всякакви форми, които са били и преди това между класите". И всеки, който желае децата му да имат икономически стабилно съществувание, ще направи най-добре, ако се погрижи за това те да се родят в Германия, Швеция или Дания.

В нашия обгърнат от мрежи и неравенство свят миграцията представлява новата революция, която обаче няма нищо общо с тази на масите, както беше през XX век, а е революция на XXI век, в чиято основа са отделните личности и семейства, които имат желание да се махнат от родните места. Тя няма нищо общо с идеологическите представяния за бляскаво бъдеще. Мигрантите едва ли могат да бъдат разглеждани като "виртуалния авангард на гигантските маси", както ги описа радикалният френски теоретик Ален Бадиу, а по-скоро са самотни революционери. Те не пишат манифести, били те комунистически или не. За да бъде успешна тази революция, тя няма нужда от съгласувани идеологии, политически убеждения и ръководство. Обикновеното пресичане на границите на ЕС е много по-атрактивно от всяка една утопия. За много от днешните "онеправдани" промяната е процес, който ще доведе до промяна на собствената им родина, но не чрез тяхното участие в промяна на политическите отношения у дома, а чрез напускането на родните места.

По този начин известните вече твърдения като "Краят на историята" и утопията на нормалното промениха радикално политиката. Не е съвпадение, че революциите на XXI век не носят името на някоя от идеологиите. Те вече биват наричани с името на фирми - "Фейсбук революция", "Туитър революция" и други. В този смисъл миграцията може да бъде определена като "Гугъл мапс революция". Мигрантите обаче вече не искат да променят света, а да намерят място за себе си в него. Както обаче ни учи историята, революциите са склонни да изяждат децата си. Точно това се случва в момента с хората от Източна и Централна Европа, тъй като развитието на нормалното се превърна в ефективен глобален процес.
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Стотици бежанци са се натоварили на лодка, която да ги откара от либийския бряг до Европа.
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Нова група сирийски бежанци пристигна на летището в италианската столица Рим. Това стана благодарение на осигурен "хуманитарен коридор", организиран от властите в страната, евангелистки църкви и неправителствени организации.
70
3945
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
70
 Видими 
20 Февруари 2018 19:59
При излагаето на подобни спорни теми е добре авторът да анализира проблематиката в дълбочина, което за съжаление в случая не се случва. Изключително нисък като качество и слабо професионален тон на поднасяне на собствени мисли. Все пак не всички читатели са с третокласно образование.
20 Февруари 2018 20:09
Мигрантите обаче вече не искат да променят света, а да намерят място за себе си в него.
20 Февруари 2018 20:31
Стигнах до заглавието... И благодаря на автора, че с него честно ме предупреди да спестя четенето на въпиющата глупост под откровено обратното на остро название...
Възхищавам се на прочелите - те биха могли да издържат дори десет минутна. реч на Звука...;;
20 Февруари 2018 20:34
Пиша от телефон.
Няма Звук, Цвъки имам предвид ...;;
20 Февруари 2018 20:36
*
20 Февруари 2018 20:51
Този пасквил не струва и 5 цента, "браво" бе кръст-еффф.
20 Февруари 2018 21:23
Днес хората рядко сравняват своя живот с този на съседите. Вместо това те се сравняват с най-заможните жители на планетата.


Типично съждение с уклон към мракобесие.
Обикновено, такива като Иван успяват да го крият, но този път въшката е застанала баш на челото му.
Колкото до араламбенето на тема миграция, даже Бойко Борисов разбра, къде е коренът на проблема и къде трябва да бъде решаван.
Само трубадурите на либерастията се правят, че не са се сетили...

...............................................
http://www.drago.info/
20 Февруари 2018 21:42
Заглавието - подвеждащо
Използваната терминология: пост-комунистическа, неолиберално-демократическа и революционно-компрадорска
Постни аргументи - обосновка на глобалистки клишета
От километър личи - произведено за лаици

С тези изсулени тълмачи ще продължаваме да четем бози и тюрлюгювечи.
20 Февруари 2018 22:19
Комунистическото леке се крие във Виена и плаче за мюсулманската измет. Новите "революционери" ? Какви са революционните им идеи- да обрязваме момичетата или да се взривяваме в църкви!? Същите ляво марксистки "мислители" наричат нелегалните в САЩ 'мечтателите" (Dreamers). Защо обаче да не ги наричаме "паразитите"“
Всички знаят какво движи миграционните маси към Европа ,но на някои толкова им е изкривен погледа, че и на черното ще викат бяло,особено като са платени...
20 Февруари 2018 22:31
Май не е чел - или е забравил - "Едноизмерният човек" на Херберт Маркузе.

20 Февруари 2018 23:10
Не можах да го дочета.
20 Февруари 2018 23:17
Иван Кръстев
20 Февруари 2018 23:36
Кръстев го били имали за супер анализатор, нео либерален гуру с голямо влияние и тежест извън България. Ако това му е нивото - това, което показва статията - мога да си представя останалите. Кръстев
20 Февруари 2018 23:39
А ние се сърдим на Сула и Бедров.
20 Февруари 2018 23:51
Ох, майкааааааааааааа...........
Браво, анализаторе, браво, интерпретаторе, браво, български юнако!
Или вече не си български?

21 Февруари 2018 00:21
Мисловния процес на автора съчинявайки статията:
Аз ви ги пиша тез работи тука, ама какво искам да кажа - разчитайте на въображението си.
21 Февруари 2018 03:53
>>><<<
Хубава снимка! Показва автор, който още си смуче пръста и почва вече да ни учи.

21 Февруари 2018 04:26
Това вече не е Прозорец на Овертон, ами си е направо балконска врата, двукрила - с нежна носталгия си помислих за Сула и исканията му за Картаген! Егати номера!
21 Февруари 2018 06:53
Всички останали сме КОНТРА-революционери - така ли, Кръстев?
Вие самият към кои спадате ?
21 Февруари 2018 07:28
Трогателно наивни разсъжения. Или платени опити за внушение.
Желанието на едно организирано криминално преселение да бъде приписан романтичния дух на революцията е... тъпо.
21 Февруари 2018 08:37
*
21 Февруари 2018 08:44
Днес хората рядко сравняват своя живот с този на съседите. Вместо това те се сравняват с най-заможните жители на планетата.


Типично съждение с уклон към мракобесие.


Кое му е мракобесното? To keep up with the Bezoses?

21 Февруари 2018 08:56
Нескопосан превод на иначе чудесна статия на Иван Кръстев (оригиналът може да бъде прочетен тук: https://www.nzz.ch/meinung/revolution-ist-nicht-laenger-ein-sprung-in-der-zeit-sondern-eine-bewegung-im-raum-ld.1351218).
В нея той адресира няколко безспорни факта или явления:
1. Има един период от човешката история, който познаваме като Велико преселение на народите, каквото, както добре знаем, никога не е имало. В античен контекст това е механизъм за обяснение на наблюдаваните промени в политическата и/или етническата карта, който плътно следва модела на "преселенски" митове като този за Кадъм, Еней и т. н. В съвременен контекст това е вторично конструиран мит, разказващ за "варварите", които застрашават "реда". Варварите могат да идват "отвън", както си въобразяваме сега, или "отдолу", както са интерпретирани социалните движения от края на XVIII до началото на XX в.
2. "Варварите идват" е крясък, който излиза от устата на "уредените", "цивилизованите" народи. Ако преди 30 години "варвари" бяха източноевропейците и те бяха заплаха за съществуващия ред в "цивилизования" западен свят (т. е. появата на Рангел, Кшищоф и Флорин плашеше Ханс или Жилбер), днес те самите се възприемат като част от "уредените общества", заплашени от варвариТЕ. Никой няма против да бъде "варварин", когато се налага, но не и да бъде посетен от "варвари".
3. "Революциите" от 1989 г. не бяха идеологически мотивирани, а имаха пред очите си TUI, хладилници и Golf двойка. Те бяха осъществени по два начина - част от източноевропейските народи запретнаха ръкави и подредиха къщичките си, така че да станат "Запад", други предпочетоха значителна част от населението им да се изнесе "на Запад" (т. е. тези хора да станат "варвари", мигриращи "революционери" в смисъла на Кръстев), а те самите да си останат кочини и непресъхващ извор на нови "образователни", "икономически" и каквито искаме мигранти - нагласа, символизирана от все още актуалния израз "Терминал 2". Има(ше) и комбинирани варианти, но те не променят двата описани устойчиви типа. Те се наблюдават с просто око и в днешните "изходни територии на демографското цунами", което заплашва да ни залее. Има уредени държави, от които хората не бягат, има го и другото.
4. "Заливащите" Европа мигранти не са "удж-бейове", предвестници на "прииждаща вълна", на ново, въобразено, никога не състоявало се "Велико преселение на народите", а онази естествена част от проблемните общества, която предпочита да напусне в търсене на по-добър живот за себе си и семействата си, наместо да седи и да чака "нещата да се оправят" или пък да подеме инциатива за тяхното "оправяне", най-често защото е загубила всякаква надежда за подобно нещо. Глупотевините за планиран "световен халифат", идещ върху плещите на тези хора, са за местна политическа употреба, дело на популисти, които дълго чакаха и дочакаха благодатния си момент да се наредят на копанята на разграбването на собствените си народи под благовидния предлог, че ги бранят от "прииждащите варвари". А "заплашените" не си дават сметка, че ситуацията при тях (продължава да) е толкова зле, че нито един варварин не си и помисля да остане при тях.
5. Истерията относно "Истанбулската конвенция" се вписва чудесно в този кръг от страхове. Пет години по-рано никой не би я забелязал. Днес тя стана символ на "несъмнения опит" да се подготви законодателна почва за строежа на "халифата" в нашите драгоценни земи. Теза, която е толкова абсурдна, че е обяснимо привлекателна. Ясно за кого.
21 Февруари 2018 09:02
Мигрантите обаче вече не искат да променят света, а да намерят място за себе си в него

Някога бях чел - забравих кой го беше написал - нещо подобно за относно ранните християни, онези от първите няколко века, до времето на "победилото християнство": ранният християнин не е революционер, той не иска да промени света, а да спаси душата си.
Имало е, има и ще има различни хора - едни ще искат да спасят света, други да спасят душата си, трети да изживеят възможно най-безболезнено отредените им няколко десетилетия на тази земя ... Включително търсейки своето малко по-сигурно място в установения ред.
21 Февруари 2018 09:34
И някак си остава необяснена "миграцията на самотните революционери" от Африка до памучните плантации на Джорджия и Тенеси. За афроамериканците питам?
21 Февруари 2018 09:53
GeniusLoci
21 Февруари 2018 08:56

Напълно съм съгласен. Особено с т.3.
21 Февруари 2018 10:06
Я виж ти, някои като GeniusLoci и Minderbinder са станали интернационалисти! Нали това беше една от особеностите на комунистите? Или бъркам нещо?
Елате хиляди младежи! Ще има халал за всички.
Няма лошо. Източната култура и тази от Африка ще се срещне с западния егоизъм и такъв Франкенщайн ще се роди, ще ви се завърти главата.
От друга страна, добре. За да стане по-добре, първо трябва да стане невъзможно положението.
21 Февруари 2018 10:12
Елате хиляди младежи! Ще има халал за всички.

Поредният уседнал мигрант, отказващ на другите онова, което не бе отказано нему - правото да се движат в търсене на по-добър живот.
Доста клиширано, но не и неразбираемо. Сит на гладен не вярва. А най-невярващ е заситеният гладен.
21 Февруари 2018 10:18
Поредният уседнал мигрант, отказващ на другите онова, което не бе отказано нему - правото да се движат в търсене на по-добър живот.

Господине, трябва да правиш разлика когато една държава те кани и когато ставаш криминал и прекосяваш граници като нелегал. Кой знае защо тази мааалка разлика ти убягва. Защо ли? Интернационалист такъв!
Пролетарии от вси страни, съединявайте се! Това ни пишеш ти. Или тези които идват не са пролетарчета? Само лекари и програмисти...
Защо законът ви убягва? Защо изобщо има паспорти, ако всеки когато му скимне може да тръгне на някъде в търсене на по-добър живот???
Нещо да се замислиш за последното? Това визи, граници...Защо изобщо са направени? Революционери
21 Февруари 2018 10:19
При излагаето на подобни спорни теми е добре авторът да анализира проблематиката в дълбочина

Този "специалист" не може - когато си започнал като соросоид няма начин да станеш нещо друго. А и какво стана с любимите му СДС - нали уж беше в групата, дето им правеше политическите анализи ?
СДС изчезнаха, но този и някои други от анализаторите се подредиха добре - някои извън България, други станаха мастити професори, трети си харчат грантовете.
21 Февруари 2018 10:21
GeniusLoci !
Някога бях чел - забравих кой го беше написал - нещо подобно за относно ранните християни, онези от първите няколко века, до времето на "победилото християнство": ранният християнин не е революционер, той не иска да промени света, а да спаси душата си.

Проблемите идват по-късно: когато спасяващите душите си станат мнозинство, което вече може да принуждава и налага своите виждания за устройството на света и на другите, които не ги споделят. Включително и с огън и меч.
21 Февруари 2018 10:31
***
21 Февруари 2018 10:53
Тоа иска да прави революция!
ДАНС веднага да го озапти!
21 Февруари 2018 11:15
Глупотевините за планиран "световен халифат", идещ върху плещите на тези хора, са за местна политическа употреба, дело на популисти

Ъхъ. Отказващите да се интегрират второ, трето и последващи поколения легално дошли в Западна Европа мюсюлмански мигранти, арабските анклави в Париж, трепането на неверници и прочие атентати в името на аллах са ... “дело на популисти”.

Поредната генУална мисла
21 Февруари 2018 11:21
Отказващите да се интегрират

Това винаги ми е бил интересен аргумент. Какво значи "да се интегрират"? Кое ги прави "неинтегрирани"?
21 Февруари 2018 12:10

Това, че самотните революционери в търсене на личното си щастие може да идват и непланирано и мнозина от тях съвсем случайно да са си намерили по пътя айфон с неограничен роуминг и кредитна карта, въобще не изключва вероятността накрая, отново съвсем непланирано и единствено в търсене на личното щастие, пак да опрем до въпроса за халифата.

21 Февруари 2018 12:26
Ей го тука един революционер:
Немските медии обсъждат историята на 32-годишен сирийски бежанец, който благополучно се установил да живее с неговите 6 деца и две жени в град Пинеберг, Шлезвиг-Холщайн. На журналистите Ахмед въобще не се колебае да разказва колко много е благодарен на канцлера Ангела Меркел, която е изпълнила мечтата му: той живее в добре поддържана и безопасна европейска страна със семейството си на държавни пари. "Тя е единственият човек, който искрено почувства страданията на сирийците. Благодаря и на всички германци за проявеното състрадание към моя народ ", цитира мигранта онлайн изданието GERMANIA.one.

Германската държава предлага на сириеца безплатни курсове по немски език и възможности за работа, но главата на семейството не бърза да работи - паричните средства за голямо семейство, които получава, му позволяват да живее без никакви лишения. В родината си Ахмед работел като неквалифициран работник, освен това е неграмотен. Ситуацията е още по-особена и поради факта, че втората му съпруга Лина, чийто брак според законите на Германия не може да бъде признат от държавата, е само на 13 години, когато се жени. Първата жена по време на встъпване в брака е на 14 години. Ахмед нарича себе си правоверен мюсюлманин и се позовава на нормите на Шариата.

https://www.blitz.bg/svyat/blagodarya-na-merkel-germantsite-sa-razyareni-zaradi-bezhanets-bezdelnik-s-dve-sprugi-i-6-detsa-snimki_news580781.html
21 Февруари 2018 12:52
Учудвам се, че Кръстев много спадна с нивото си. Горното е пример на "Многострадалната Геновева " пълна с клиширани и красиво написани и нищо не значещи фрази. И в эизложението на Гениус Локи има едно особено нещо, което пропуска и с примера с Великото преселение. Велико преселение е имало и то е донесло адски разрушения и мъки в уредения тогава Римски свят. А междудругото-готите и вандалите са дошли като федерати-тоест дават им се земя срещу служба при римския император. А самите римляни са мислили, че могат да ги "поримчат". Резултатът знаете какъв е бил. Та трябвало хилядолетие да мине да се стигне някакво ниво на обществено благосъстояние" като в римската епоха.
21 Февруари 2018 12:54
Велико преселение е имало и то е донесло адски разрушения и мъки в уредения тогава Римски свят. А междудругото-готите и вандалите са дошли като федерати-тоест дават им се земя срещу служба при римския император. А самите римляни са мислили, че могат да ги "поримчат". Резултатът знаете какъв е бил. Та трябвало хилядолетие да мине да се стигне някакво ниво на обществено благосъстояние" като в римската епоха.

Говори за неща, за които си компетентен. Тази спирка я пропусни.
21 Февруари 2018 12:54
Революционери, а??? Или едрият капитал си внася малограмотна, безправна, евтина работна ръка?! Разбива държавите и нациите. Елитът омешва населението, разделя го на групи, за да може да осигури спокойствие за себе си. Освен, че враждуващите групи всеки момент могат да се изтрепят помежду си, то управляващите имат повод да поставят камери и да следят всички. И да се обградят с още повече охрана. Колкото до обожателите на Сорос, който прави пари от безредиците и нестабилността на държавите, то е ясно защо се рекламират "революциите", които организира.
21 Февруари 2018 15:41
GeniusLoci
21 Фев 2018 10:12
Елате хиляди младежи! Ще има халал за всички.


Поредният уседнал мигрант, отказващ на другите онова, което не бе отказано нему - правото да се движат в търсене на по-добър живот.

Не знам кому , не са били отказвани правата - да се движат в търсене на по-добър живот - ама на мене са ми били ОТКАЗВАНИ!

В Сърбия фирмата ми мина през какви ли не процедури - за да мога да имам работна виза и работно разрешително .. подобна бе ситуацията и в Русия.
Няма виза, няма разрешително .. хем имахме официален договор и си бях командирова .. та писма, та доказване .

Федералната Република Германия също така действаше . .. наменслисти се внасяха, после от посолствата-виза, после в ауслендербехьордето ферленгерунги, а от Лудвигсбург (до Щутгарт) се вземаха ерлаубниси ..

Ходене, тичане - никой едно кафе ти не дава , бензана сам си го плащаш, спане по паркинзи - никой те не подслонява ..

И СЕГА ситуацията е така с огромен брой държави - лично аз НЕ МОГА да се движа и да търся по-добър живот!

Защо ???
Нали това е МОЕ ПРАВО ??!

Или едни имат права .. други - не .. на база цветът на кожата?

Май зад всички лозунги от типа "мигрантите са самотните революционери на нашето време" наднича добрият стар расизъм?
Тъмните-имат права.. светлите - нямаме?

А до фашизма мисля си, не е далече?

Нацитата се не наиграха .. впечатлява наглостта, с която не се свенят да прокарват двоен стандарт основан на цвят на кожата и как се правят, че е напълно нормално - едни хора да имат едни права и да се движат навсякъде - а други да висят пред шенгенски бариери!
21 Февруари 2018 16:03
Децата се учат от примера на родителите си. А примерът е: пускаш брада, взимаш си и втора жена, по възможност малолетна, молиш се на алах, презираш местните и живееш на техни разноски, без да си мръднеш пръста.
Иначе, ако не си мигрант-революционер, учиш, ако можеш - следваш, кандидатстваш за работа, плащаш данъци, наем, ток, вода, парно, здраве, бензин, покупките в магазина... Щото си имал нещастието да си редови гражданин на страната си.
21 Февруари 2018 16:11
Има уредени държави, от които хората не бягат, има го и другото.
няма такива. най-малко емигрират от северна корея - тя трябва да е най-уредената.
21 Февруари 2018 18:33


21 Февруари 2018 19:45
Това винаги ми е бил интересен аргумент. Какво значи "да се интегрират"? Кое ги прави "неинтегрирани"?

Е, хайде сега!
И това ли трябва да се обяснява?
Да знаеш езика, да спазваш законите, да почиташ държавната символика, да познаваш поне отгоре-отгоре историята, да имаш и други социални контакти извън етническата си група, да се образоваш, да си търсиш работа...
Щото има вече огромни групи, които не знаят езика на страната, в която са родени, не са ходили на училище, нямат никакво намерение да работят, прилагат свои стандарти на взаимоотношения, които понякога влизат в пряк сблъсък със закона (например отношение към жената - било тя дъщеря или сестра), и т.н., и т.н.
Това не го ли знаеш?
21 Февруари 2018 19:49
Тъмните-имат права.. светлите - нямаме?

Да си припомним гадовете, които гласуваха за Брекзит според тамошните Х.У.И.-та и подкрепящите ги медии:
- пенсионерите
- провинциалистите
- необразованите
- носталгиците
- белите

Не е никак гот вече да си бял.
Крыстев, и за теб се отнася!
21 Февруари 2018 19:53
Е, хайде сега!
И това ли трябва да се обяснява?

На мен не. Има си критерии за "степен на интеграция". Просто тук, в този форум, а и не само, има понякога странни разбирания за интеграция, та ми беше интересно какво разбира написалият под този термин.
Иначе един от механизмите за оценка е онагледен тук:
http://www.mipex.eu/
21 Февруари 2018 19:56
пенсионерите
- провинциалистите
- необразованите
- носталгиците
- белите

Ами ако белите са гореизброеното, не е гот да си бял, наистина ...
21 Февруари 2018 20:00
Ами ако белите са гореизброеното, не е гот да си бял, наистина ...

След като са изброени отделно, значи са различни.
21 Февруари 2018 20:01
GeniusLoci
21 Фев 2018 19:56

Скрий: Име,IP
пенсионерите
- провинциалистите
- необразованите
- носталгиците
- белите

Ами ако белите са гореизброеното, не е гот да си бял, наистина ...
Не е гот, защото гнусната паплач необезпокоявана налага расистките си внушения!

Мълчим им .. .. а сганта расистка не се спира - бълва статии, мнения из форуми.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД