:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 293
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Заради отменени полети пътници чакаха по чужди летища

СНИМКА: "АУТО ФАКТОР"
Огромни вълни заляха плажовете в Несебър и Слънчев бряг. Разрушени са напълно защитните им диги. Водата е стигнала до хотелите на първа линия и ги е наводнила. Заведенията на брега са разрушени, алармираха концесионери и наематели.
Стотици българи, пътуващи с "Райън еър" и "Уиз еър", прекараха нощта срещу вторник по летища извън страната.

Над 100 пътници, клиенти на двете компании, останаха в Рим заради отменени поради лошото време полети. Други 120 българи, пътуващи с "Райън еър" от Лондон до Пловдив, се озоваха в Тимишоара, Румъния, след като в понеделник бил отклонен нататък заради невъзможност да кацне в Пловдив. Авиокомпанията не поела грижа за тях и след множество сигнали до посолството в Букурещ външният министър Екатерина Захариева е наредила да се създаде кризисен щаб.

Около 60 души са били превозени с два автобуса. Останалите предпочели да останат на летището, като са им осигурени ваучери за храна. По информация на летищните власти 23-ма души - майки с деца, са били настанени в хотел. Накрая премиерът Бойко прати правителствения самолет в Тимишоара, за да прибере в София пътниците.

Заради лошото време беше отменен и полет на "Уиз ер" от Париж до София, съобщи МВнР. На летище "Буве" се намират около 130 пътници, повечето българи, които до късно следобед вчера чакаха да бъдат пренасочени или да си намерят място в други подходящи полети. Посолството ни в Париж установило контакт с местното представителство на "Уиз ер", което уверило, че всеки пътник е получил предложение за придвижване с други полети на компанията.

Хора трябваше да бъдат спасявани през нощта от снежния капан и по пътищата в страната, съобщи bTV. Най-тежко е положението в Североизточна България. Над 24 часа Добричка област е блокирана от снега. Почти всички пътища, с изключение на този за Варна, са затворени. На места в Силистренска област преспите достигат метър. В Русе ситуацията също е тежка. Пътниците на влака Русе - Варна стояха часове наред на гара Самуил заради преспи по трасето, БДЖ обяви, че ще им върне парите.



ГЛОБИ

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще глоби фирмата, която отговаря за жк "Люлин", тъй като не се справила с почистването на снега, съобщи "Фокус". "Където се види, че не е почистено, няма да се плати", каза тя. София тъне в преспи и е с непочистени тротоари дори в центъра.
1206
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД