:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 223
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Двама българи са на финал в първия ден на световното по лека атлетика

-------
Още в първия ден на световното първенство по лека атлетика на закрито в Бирмингам (Анг) двама българи ще участват във финали. Олимпийската вицешампионка Мирела Демирева и Тихомир Иванов ще се състезават в скока на височина от 20:45 ч. наше време. В двете надпревари са записани съответно 13 жени и 12 мъже, затова няма квалификации.

Същото е положението и в другите дисциплини с българско участие. На 2 март от 22:10 наше време Радослава Мавродиева ще спори с 16 гюлетласкачки. На следващия ден са двата финала в тройния скок с участието на Габриела Петрова и Момчил Караилиев, които ще имат съответно 16 и 15 съперници.

Всъщност от петимата ни представители в Бирмингам само двама са с покрити нормативи - Мавродиева и Караилиев, докато другите трима са по класиране в ранглистата и по покана от организаторите.

Всеки шампион в Бирмингам ще получи от IAAF премия от $40 000, 20 000 са определени за сребърните медалисти, 10 000 - за бронзовите, 8000 -за 4-то място, 6000 - за пето, и 4000 - за шесто.
865
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД