:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 343
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

За разликите между едно провесено дете и случая "Московски"

Колко лесно е прокурори и медии да си го изкарат на една майка, оставила бебето си на 12-годишно момиче, а да мълчат за разследването на смъртта на сина на транспортния министър?
Снимка Архив Сега
След фаталния инцидент премиерът Бойко Борисов заведе транспортния министър Ивайло Московски в Лондон като част от делегацията за инвестиционния форум за Западните Балкани.


"В сутрешния блок на една от националните телевизии, рано сутринта на 14.03.2018 г., е излъчен видеозапис, на който се наблюдават действия на жена, която провесва бебе през прозореца на остъклена тераса.

По този повод Софийската районна прокуратура се сезира в рамките на няколко часа, като е образувана преписка по случая и е постановено извършването на незабавна проверка.

В хода на проверката ще бъде установено мястото, където това се е случило, както и каква е причината за действията на заснетото лице. Ще бъдат събрани и всички други относими данни, след анализа на които ще бъде направена преценката извършено ли е престъпление от общ характер, както и по кой текст от НК".

Това е официално съобщение на българската прокуратура отпреди два дни.



Няма спор - потресаваща история



И това би признал всеки, който е гледал кадрите с провесеното от 8-ия етаж на столичен блок детенце. Оказа се, че случаят е от столичния квартал "Разсадника", а детето - едногодишно момиченце. То е провесено от 12-годишната си братовчедка, докато майката отишла до магазина.

Случката моментално бе поета и разчоплена почти докрай от повечето медии, които й отделиха страници и телевизионно време. Някои от тях вече обявиха, че има образувано дело и дори е на път повдигането на обвинения. Дори се писа, че ще бъде обвинена майката. Съобщено бе, че прокуратурата извела бебето и сестричката му от семейството и те са изпратени под полицейска закрила.

Моментално се задействаха и започнаха да застават пред камерите отговорни фактори, социални работници. "Самосезирахме се след вашия репортаж. Със служителите на 3-то РУ посетихме незабавно адреса и се предприеха мерки по изваждане на децата", рапортуваха бодро от "Социално подпомагане".

Те посетили апартамента, видели, че условията са добри за отглеждане, досега нямали сигнали срещу родителите. Все неща, които изобщо не са им попречили да отнемат веднага децата от техните родители.

Сега се очаква и полицията, и прокуратурата да извадят целия арсенал на държавната машина - като се почне от разпити, та се стигне до обвинения. И това напоително разказвано и показвано.

За разлика от оглушителната тишина, която вече месец и половина се стеле в медийното и прокурорското пространство по случая със загиналото 4-годишно момче на транспортния министър Ивайло Московски.

За разлика от случая с провесеното момиченце, който се разплита за часове - по използваните от самата прокуратура думи в нейното съобщение, тук нещата очевидно са удобно сложни. Защото на всеки въпрос на "Сега" какво става с това дело, защо толкова се бави разследването, какво толкова сложно има, отговорът винаги е един и същ: "Работи се, разследва се, тепърва се установяват неща, няма какво ново да се каже".

Като че ли нещо до този момент е казано или пък е станало ясно на обществото?

Затвърждава се мрачното подозрение, че се чака обществото да се умори, да забрави, медиите да спрат да питат и да се интересуват, за да мине всичко в графата "няма проблем, каквото е станало - станало, да оставим хората на тяхната печал".



Десетки въпроси обаче остават без отговор и до момента



Прокуратурата и действащите лица може и да ги знаят, но обществото е оставено да тъне в неведение, и то по неясно какви причини. И до момента не се съобщава конкретно какво точно се е случило в планината, какво е предизвикало трагичния инцидент? По каква причина делото бе прехвърлено в националното следствие? Чия собственост са мощните шейни, използвани във въпросното фатално мероприятия? Обезопасено ли е било детето? Какво е участието на всеки от намиращите се на фаталното място? Спазени ли са правилата за безопасност, има ли всъщност изобщо такива? Какво точно бави разследването, кое му е толкова сложното?

Защо не се представят никакви данни за него, както се прави за десетки и стотици други подобни случаи, при това всеки ден?

Наскоро в Пампорово пострада 5-годишно момче от Русия, за което веднага бяха съобщени какви ли не подробности. Че е прието в болница в кома, че е ударено от сноубордист, че инцидентът станал на място, където се пресичат писти, че било със ски учител, че имало скок на 15-годишен, който паднал върху детето, удряйки го в гърба, и т.н. и т.н.

Нищо подобно няма по случая "Московски". Мълчание. Има трагичен инцидент, на който е присъствал транспортният министър. Там е имало и други възрастни. На жълти медии се подава оправдателна информация, че в онзи петък министърът си взел отпуск - сякаш това е единствената въпросителна около случая. Не, не става дума за търсене на възмездие. Става дума единствено за закона. Не се крийте и не мълчете! Защото е обществено вредно и разлагащо.

Нова тв
12-годишно момиче е провесило 12-месечното бебе през остъклена тераса на 8-ия етаж на блок в столичния квартал "Разсадника". Свидетели на смразяващата сцена станали хора от отсрещния блок. Те се обадили в полицията, а един заснел случващото се на видео и го изпратил в Нова тв. На кадрите се вижда как момичето държи детето извън парапета на терасата. Първо го придържа под мишниците, после го провесва за ръцете, като го оставя да стъпи на ламаринената стряха над прозореца на долния етаж. После вдига бебето и го прибира.
33
22246
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
33
 Видими 
15 Март 2018 20:42
Човек, причинил съзнателно детска смърт, не може да бъде министър, без значение на каквото и да е "разследване".
Оставка на Московски!
15 Март 2018 20:54
Петър_Иванов9815 Март 2018 20:42
15 Март 2018 20:58
--- Да убиеш синът си и да живееш с това , едва ли е лесно решение .Но ако си убил синът си и не си теглил майните на целият свят , а все още се изживяваш ,като министър... това го могат само в ГЕРБ.
15 Март 2018 21:17
За автора - да се правят подобни аналогии е гавра!
За коментиралите - да политизирате човешки трагедии е цинизъм!

Загубени души!
15 Март 2018 21:30
15 Март 2018 21:40
Човек, причинил съзнателно детска смърт, не може да бъде министър, без значение на каквото и да е "разследване".
Оставка на Московски!


Баба казваше че земния съд е за да намали Божия съд.
Като Бог го е наказал , , какво да му намаляваш?
А , сопрете се.
И друго казваше.
Децата плащат за греховете на родителите си.
Та не се знае.
А сопрете се малце, ако можете де.
15 Март 2018 22:08
Ако бе редови гражданин на територията ,бих му съчувствал , като родител на синове на който може да му се случи същото.Естествено нито един право охранителен орган на територията не би ми съчувствал и до сега щях да съм осъден.Но ако си министър на транспорта в тази нещастна територия трябва да съпреживеем скръбта ти въпреки ,че си нарушил всички нормативни актове и си погубил живот. И СЕГА ,аз му съчувствам за трагедията ,но не разбирам ,как може - министър на транспорта ,нарушил всички нормативни актове на няколко министерства,човек който би прегазил всеки друг извършил такова престъпление и би го сочил с пръст в сутрешните блокове сутрин се оглежда в огледалото ,оправя си възела на вратовръзката , сяда в лимузината , влиза в министерството на транспорта .......
15 Март 2018 22:34
Добре казано:
За разлика от оглушителната тишина, която вече месец и половина се стеле в медийното и прокурорското пространство по случая със загиналото 4-годишно момче


За липсата на информация и адекватна реакция на прокуратурата-нито преиграване, нито абсолютно бездействие се разказва в статията. Никаква политика не е намесил авторът.

Но, когато извършителят на отнемането на човешки живот е министър, и вместо да приложат към действията му законите, т.н. журналисти и прокуратура се правят, че нищо не се е случило, то очевидно става дума не за човещина, а за политика.

Имагинерна концесия на Летище "София" събуди депутатите .


Московски се разбърза с концесията на летище София


Кинтите държат министъра, защото отново става дума за интересите на сотирметодиевпеевски.
КОЙ да го разследва? КОЙ да му поиска оставката?

А Вие, форумците, които се възмущавате, от КАКВО се възмущавате:
-от безотговорността на един родител, погубил детето си;
-от абсолютното безхаберие на прокуратурата;
-от от нежеланието на медиите да се отнесат сериозно към инцидента;
Не!
Вие се възмущавате от реакциите на хората към горните факти. Нима с възмущението си ще ги промените ?
15 Март 2018 23:39
rorik
15 Мар 2018 21:40
Мнения: 15,364

Като Бог го е наказал


Как с лека ръка и сърце прехвърли вината от И.М. на БОГ.
Бог избра шейната, за която дори с инструкции не разполага никой; Бог качи детето; Бог управляваше ....
Да бяхте помислили, преди да рипнете на амбразурата, че вместо набожност, демонстрирате богохулство.
Бог не наказва! Бог е любов (пише го в библията).
И след като сте тъй ХУМАННИ ( Значение на думата хуманен. хуманна, хуманно, мн. хуманни, прил. Човечен, човеколюбив, състрадателен, отзивчив. Хуманен жест. Хуманна проява. нареч. хуманно. същ. хуманност, хуманността, ж.) към евентуалния извършител на убийство, КАКВИ са Ви чувствата към ЖЕРТВАТА.
15 Март 2018 23:59
За статията
Много логични въпроси и оглушителна тишина там, където трябва да са отговорите.
16 Март 2018 04:39
Е много защитници тука на правото на ГЕРБ да причинява детска смърт, не съм очаквал чак.
Един дълбоко скатан ник ни предлага да престанем да се тревожим за детето, защото Б-г щял да го съди, и цяло стихотворение написа за да ни разчувства.
Друга к***а ни предлага да престанем да се тревожим за детето, защото така се политизирало причиняването на детска смърт от министър на ГЕРБ, и да се тревожиш за детската смърт било цинизъм.
Да се не начуди човек това вестникът на ГЕРБ ли е.
Оставка на Московски!
16 Март 2018 06:11
Нищо подобно няма по случая "Московски". Мълчание. Има трагичен инцидент, на който е присъствал транспортният министър.

Ся, пак се сравняват ябълки с круши. В единия случай имаме живо дете, в другия случай - не. За какво да се сезират социалните? Да изведат детето от гроба, в който са го поставили родителите му? Да им предпишат повече да не правят така? Какво?
По единия случай има неизяснени неща, другия е ясен. Ясно е кой е карал шейната. Ясно е кой е качил детето на нея. Ясно е, че няма нарушен закон за движение по пътищата, както тук някакви от определенията на списващия над мен търсеха, ясно е, че няма нищо разписано за движение на такива превозни средства из планините. За какво повече да се намесва полицията тук?
Остава въпроса с вината. Там вече се обърнете към качествените ни прокуратура и съд.
И да, значение на кого е шейната има толкова, колкото имаше значение кои бяха добрите приятели на Сидеров, които, по негови думи, бяха финансирали задграничните му воаяжи. Колкото имаше значение една снимка на двама министри на яхта с "известни на полицията добри бизнесмени". Колкото имаше значение че едни дупничани са "наши момчета". Т.е. никакво.
16 Март 2018 06:48
Ся, като немоем да извадим детето от гроба да спрем да го мислим.
Ся, няма нарушен закон.
Ся, сички министри са престъпници забравете и тоя.
Ся, прокуратурата и съда нищо няма да направят, забравете.
Ся, не си ли прекалено хитър ся?
Оставка за Московски!
16 Март 2018 08:07
Да бе, какво стана с Московски, как спи, как взима управленски решения, удобен ли е стола му?
16 Март 2018 08:50
Случаят Московски е повече от класически. Има хора, които за власт и пари са готови на трудно разбираеми от повечето хора действия - дори да се простят с най-близките си! Ако не познавате историята, запознайте се.
16 Март 2018 08:53
Петър_Иванов9816 Март 2018 06:48
..
Ся, не си ли прекалено хитър ся?
Оставка за Московски!

Да идва Петър Муфтаджиев!
16 Март 2018 08:55
А какво става с разследването на 6-годишния "убиец" от кръчмата във Виноградец? Общинарят с пистолета си се върна на работа в Септември, а експертизите текат ли текат. Гнус.
16 Март 2018 12:50
Ясно е, че няма нарушен закон за движение по пътищата, както тук някакви от определенията на списващия над мен търсеха, ясно е, че няма нищо разписано за движение на такива превозни средства из планините.


Най-малкото шейната има инструкции за безопасност. И информация на обществото се дължи.

Остава въпроса с вината. Там вече се обърнете към качествените ни прокуратура и съд.


Че тя статията е насочена основно против мълчанието на агнетата прокуратурата и медиите. За съда е рано да се коментира.
16 Март 2018 13:19
Вижда се, че видиотяването на публиката е успешно и вече дори 12 годишни са за диагноза ИДИОТ.

Но със още по-голяма сила би трябвало да следва същата диагноза за престараващите се социални. Има ли някакво тяхно заявление, как и какво са говорили с родителите или нищо не са направили? Само "отнемат"?! Или по-точно, нанасят огромен стрес на отнетите деца от домът им. Почти съм сигурен, че нищо логично, нормално, по човешки не са се сетили да направят. Много ще се радвам да се лъжа.

И ако нямат друга работа ще е добре да поговорят с 12 годишната безотговорна подрастваща. Тя в същност има нужда от процедура с психиатър за наместване на печатните платки и проверка на чиповете в главата 'и.

Може ли редакцията да се заинтересува и в следващите дни как се е развил този фрапантен случай?! Може ли репортер/ка от редакцията да посети социалните и да разбере какво е станало до днес?!
- Защото имам обосновани съмнения, че джендърската престъпна мода от Скандинавия (по специално Норвегия) би могла да се опита да хване корени и тук.

ХОРА БДЕТЕ!!!
16 Март 2018 15:00
ще е добре да поговорят с 12 годишната безотговорна подрастваща. Тя в същност има нужда от процедура с психиатър за наместване на печатните платки и проверка на чиповете в главата 'и.

Какво стана с добрия стар възпитателен бой?!
16 Март 2018 15:38
За какво повече да се намесва полицията тук?


Например, защото министъра е бил порядъчно подпийнал, когато се качва на шейната?
Затова няма информация за кръвната му проба.
Ама какво значение има това, пиян убива дете, нали си е наш министър, на ГЕРБ......
16 Март 2018 15:50
За автора - да се правят подобни аналогии е гавра!
За коментиралите - да политизирате човешки трагедии е цинизъм!

Гавра...
Човешка трагедия..
Кифленски истории...
16 Март 2018 17:50
Например, защото министъра е бил порядъчно подпийнал, когато се качва на шейната?

А това по кой закон е забранено бе, фен?
16 Март 2018 18:00
Петър_Иванов98
15 Мар 2018 20:42
16 Март 2018 18:02
За "статията".
16 Март 2018 18:58
Ясно е, че няма нарушен закон за движение по пътищата, както тук някакви от определенията на списващия над мен търсеха, ясно е, че няма нищо разписано за движение на такива превозни средства из планините.


Така е - няма нарушен закон за движение по пътищата. Защото Министерството на транспорта не си е свършило работата - няма нищо разписано за движение на такива превозни средства из планините. Но тези превозни средства се движат из планините. А ако такава шейна блъсне пешеходец по планинския път, водачът сигурно няма да носи никаква отговорност??? Ако Московски беше качил детето си в собствения (или служебен) джип и беше тръгнал по същия горски път, при причиняване смърт на собственото си дете щеше да носи отговорност, нали? Това, че в Министерство на транспорта се правят, че няма такива превозни средства като моторните шейни, като бъгита, АТВ-та, които се движат по горските пътища (а и не само там), не значи, че те не съществуват.
Според вас, ако министър Московски карайки моторна шейна по горски път, беше убил друг човек (а не собственото си дете), той НЯМАШЕ ДА НОСИ НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ? Защото не е нарушен Закона за движение по пътищата? Демагози, сър....
16 Март 2018 20:24
Mediapool
Брюксел иска до шест месеца България да осигури механизъм за независимо разследване на главния прокурор

Комитетът на министрите на Съвета на Европа е дал срок от шест месеца на България да представи конкретни мерки и гарантиращи, че срещу главния прокурор ще може да се провежда независимо разследване.


http://www.mediapool.bg/savetat-na-evropa-do-6-mesetsa-da-se-obezpechi-nezavisimo-razsledvane-na-glavniya-prokuror-news276807.html
17 Март 2018 09:49
" За кокошка няма прошка, за милиони няма закони" имаше преди години една такава чалга песен, която сега като се замисля май е била написана точно за сегашната управляваща шайка. И те ни го доказват ежедневно нагло и безпардонно.
17 Март 2018 10:18
Що Цацаратурата мълчи за ДЕТЕУБИЕЦА Московски.....
Мноо бързо се задействаха за Доктора дето гръмна Плъха
Кауш за УБИЕЦА Московски.......де гиди двулична Шайка..........
17 Март 2018 13:21
ЕМИЛ РАЙКОВ


Петър_Иванов98 15 Март 2018 20:42

jastaprasta 15 Март 2018 22:34

kramar 16 Март 2018 08:55

georgwolf 17 Март 2018 10:18
18 Март 2018 08:22
В двата случая има и прилики, и двете семейства имат ромски предци.
18 Март 2018 22:40
В единия случай имаме живо дете, в другия случай - не. За какво да се сезират социалните? Да изведат детето от гроба, в който са го поставили родителите му? Да им предпишат повече да не правят така? Какво?


Могат да се сезират, за да се провери средата за останалите му деца. Има такива.
19 Март 2018 11:12
Московски още ли е министър?!? След всичко което се разбра по "случая" и не е подал оставка? Бре, бре , бре...
Това верно го могат само от ГЕРБ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД