:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 278
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Букурещ освободи бедните от банкови такси

Закон, приет в началото на годината, освобождава румънците с месечен доход под 2500 леи (1048 лв.) от банкови такси при основни операции като внасяне и теглене на суми. За влезлия в сила закон знаят малко клиенти и никоя финансова институция не говори за него, отбелязва "Ромъния либера".

Законът прилага в Румъния европейска директива от 2014 г., която цели да осигури достъп на "уязвимото" население до най-простите банкови услуги. Европейските власти позволиха на всяка страна да определи понятието "уязвим потребител". Според управляващите в Румъния това ще се определя като 60 на сто от прогнозираната средна заплата за страната.

У нас неотдавна бе приет закон за платежните услуги и платежните системи, но той не транспонира тези изисквания на евродирективата.
6
5019
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
22 Март 2018 20:32
То и у нас трябваше от февруари да влезе евродиректива за ниски цени на основните банкови услуги - мес.такса за разпл.сметка, теглене от банкомат, такива неща.
Но не би. Нищо чудно в постгерберизма да чуем за поредните евросанкции.
22 Март 2018 20:59
Да, у нас партия ГЕРБ "транспонира" само евро директиви, с които ни взимат парите, за които ни дават - мълчат като г...е!
22 Март 2018 21:14
Месечният доход не е мерило за бедност. Мерило за бедност е липса на собственост и малък месечен доход. Само доходът не е достатъчен.

23 Март 2018 13:09
У нас неотдавна бе приет закон за платежните услуги и платежните системи, но той не транспонира тези изисквания на евродирективата.
Пак трябва да превеждаме непознати думи и да се мъчим заради джурналисти, които кой знае защо ги избива на комплекси от родното слово и заменят съществуващи родни думи и изказ с чуждици и чужд изказ.
Думата "транспорира" за съжаление я няма и в речника http://rechnik.info, който е направен най удобен за ползване, подобно настоящия форум. И ся ко праим. Ровим се в българо-английския безплатен речник СА на сънародника ни Стефана Ангелов, да е жив и здрав за речника за полза роду, и търсим нещо от рода на transponate ... И тук ударихме на камък. Продължаваме да търсим в Укито . И там няма. Излиза транспонирана матрица с някакво обяснение. И цялото това губене на време, заради джурналист, който волно или неволно ни дава неясни сведения чрез неясни думи за това какво се е случило. И трябва да гадаем из дълбоката джурналистическа мисъл и да гадаем какво е искал да ни каже джурналистът.
Най-вероятно, че закона ни не е в съответствие на смисъла на евродирективата.
Явно банкерската мафия у нас е по-силна от тази в Румъния и законотворците ни ги тресе голямо шубе да не настъпят банкерската мафия за опашката.
24 Март 2018 12:06
Гладиатор -
За съжаление, подобна употреба на чуждици се "случва" доста често и, въпреки забележките на форумци, няма подобрение...
25 Март 2018 11:30
Закон, приет в началото на годината, освобождава румънците с месечен доход под 2500 леи (1048 лв.) от банкови такси при основни операции като внасяне и теглене на суми. За влезлия в сила закон знаят малко клиенти и никоя финансова институция не говори за него, отбелязва "Ромъния либера".

Браво на румънските управляващи. Така е и в Западна Европа.
Например в Нидерландия заплатите не се получават на ръка, както все още частниците плащат у нас, а заплащането е по банков път. Така се следи доколко заплатите са коректни.
И тъй като повечето обикновени хора на запад нямат собствен дом, по заплатите се засича прага на бедност.
Съобразно този праг на бедност всички банкови такси като внасяне и теглене на суми от банкомат или на гише в банка е безплатно, т. е. бедните хора са освободени от такси.
Не е така в Бг. Например Банка ДСК е "кож@дер". Без оглед на прага на бедност на клиентите си от 2016 г. те всеки месец удържат по 2,20 лв банкова такса по спестовните влогове, а от 2017 г. таксата вече е 2,50 лв, а годишната им такса е 25 лв.
Банкерска мафия, sir!

ПП
Законът прилага в Румъния европейска директива от 2014 г., която цели да осигури достъп на "уязвимото" население до най-простите банкови услуги.

А у нас кога ще се приложи тази европейска директива от 2014 г., която цели да осигури достъп на "уязвимото" население до най-простите банкови услуги, кож@дери?!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД