:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 355
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

България гони руски дипломати?

МВнР: "Няма взето решение"
 
20 европейски страни се готвят да експулсират руски дипломати заради случая с отравянето на британски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, за участие в което Западът обвинява Москва, съобщават CNN, BBC, "Таймс" и други медии.

“Безпрецедентната вълна от експулсирания” ще започне в понеделник, 26 март, когато за срок от 4 седмици ще се оттегли посланикът на ЕС Марк Едрер в Русия. След това, координирано, Москва ще бъде напусната от посланиците на Франция, Германия, Полша, Ирландия, Холандия, България, Чешката република, Дания, Естония, Латвия и Литва.
България е и в списъка на страните, които, според Си Ен Ен, ще изгонят руски дипломати. В списъка са: Германия, Франция, Дания, Латвия, Литва, Естония, Чехия, Холандия, България, Ирландия.
"Няма взето решение от страна на българската държава да се гонят руски дипломати", съобщи българското Външно министерство. По този повод бе зададен въпрос на българския премиер Бойко Борисов в Брюксел. В отговор Борисов заяви: "Всички вярваме на Великобритания, но казах и своите позиции, припомних и обвиненията срещу Саддам Хюсеин за използването на химическите оръжия - Тони Блеър се извини по-късно, но нещата бяха свършени", коментира българският премиер.
На партиен форум в Поморие зам. -председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов също отрече страната да планира такива крайни мерки.
Лидерите на ЕС на среща на върха на 22 март излязоха с обща декларация относно инцидента в Солсбъри, като посочват, че е "много вероятно" отговорността за инцидента да е на Москва и няма "друго правдоподобно обяснение." Освен това по време на Европейския съвет те решиха да оттеглят посланика на ЕС в Русия за консултации.

Лондон вече експулсира 23 руски дипломати и замрази всички двустранни контакти на най-високо ниво. Руското Министерството на външните работи отговори с реципрочни действия
51
8503
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
51
 Видими 
24 Март 2018 12:19
Преброих 10 държави. Плюс наглите сакси, стават 11. България е под въпрос, или не е? Чехия под въпрос ли е и или не е?
Остават 16 държави, по-голямата част, тяхното становище има или няма значение?
Ако ни включат с шантаж или без в тая коалиция на идиотите, с векове не можем изтри срама от челото.
24 Март 2018 12:26
след като български премиер категорично отрече , настояването с фалшиви новини е ?
24 Март 2018 12:28
И Цецо отрече, и външно. Ха, сега да видим - кой пуска фалшиви новини? Британската преса и небеизвестното сиенен?
24 Март 2018 12:35
Сега ще видим откъде, аджеба, тия двамата получават инструкции.
24 Март 2018 12:46
Тази изведнъж обзела ги солидарност поне за мен е много съмнителна. До вчера при преговорите за Брегзит, ЕС и UK се държаха като на "цигански развод" днес ще умрат един за друг. Има нещо друго, но в най-скоро време ще го видим и него, лошото е, че няма да бъде добро. Иначе ние сме ясни: "Слушаме и изпълняваме". Освен това имаме силни традиции в това отношение "Йесмени" и една "мадам Йес".
24 Март 2018 12:46
Лидерите на ЕС излязоха с обща декларация относно инцидента в Солсбъри, посочвайки, че е "много вероятно" отговорността за инцидента да е на Москва и че няма "друго правдоподобно обяснение."


Обосновано предположение” по Цв.Цв.?!

Тея кво са се разбързали? Баси!
24 Март 2018 13:03
Асол24 Март 2018 12:28
И Цецо отрече, и външно. Ха, сега да видим - кой пуска фалшиви новини? Британската преса и небеизвестното сиенен?


Медиите в България не са български.
24 Март 2018 13:20
На 24 март 1999г. преди 19 "отбранителният" блок НАТО без съответстващите санкции от Съвета за сигурност на ООН започна престъпни бомбардировки на Съюзна Република Югославия. Жертви са десетки хиляди мирни жители, в резултат от употребата на снаряди с обеднен уран е причинено радиоактивно заразяване, разрушена е инфраструктура, правителствени учреждения, производствени предприятия. България излезе по-хитра и бързичко влезе в ОТАН, та поне боНбаНдировки да няма. А останалата разруха и високата смъртност нямат никакво значение...
24 Март 2018 14:03
съответстващите санкции от Съвета по безопасност в ООН

Не се ли казва Съветът за сигурност на ООН?

Или тоз е некъф друг ...
24 Март 2018 14:12
А КОЙ ще отговаря за участието на България в престъпленията в Ирак? Тогава пак имаше такава бясна истерия, но Тони Блеър си призна.
Не че нещо, питам само...
24 Март 2018 14:25
Истината като резутат на "ти от наще ли си или не?" - Европейски ценности. Срамно е да се осъжда дори дявола по такива съображения.
24 Март 2018 15:09
никого нема да изгони бацко.
не щото е мъж, а щото полвината европрецедателство вече мина - и само празни приказки. а требе да мисли как да оцелее и след тва.
а таймс, се-не-не и бе-бе-се моат да си кудкудякат колкото щат.
24 Март 2018 15:24
никого нема да изгони бацко.
не щото е мъж, а щото полвината европрецедателство вече мина - и само празни приказки. а требе да мисли как да оцелее и след тва.
а таймс, се-не-не и бе-бе-се моат да си кудкудякат колкото щат.
Ъ-ъ. Ти искаш да кажеш че ако англосакското задкулисие започне да извива ръцете на европейските страни членки на ЕС , и извие ръцете на всички , един сал бати Тиква ще устиска на натиска ?? Какви исторически примери имаш в потвърждение на такава фантастична хипотеза ?? За мен тактиката му ми е ясна като бял ден. Ще се ослушва , ослушва , и като му поставят командата "ребром" ще изпълни тутакси. А после пред руснаците ще вика - "Аз до последно не исках ! Аз съм от последните ! Не съм от първите ! Моля да ми се зачете !"
24 Март 2018 15:40
Англо-саксите губят влияние в Европа след Брекзит, Скрипал беше сценировка за да се върнат обратно.
От друга страна, в ЕС ще стане много интересно след като спре газта през Украйна след няколко месеца.
24 Март 2018 15:41
Откъде накъде ЕС ще защитава Великобритания, която предателски с егоистични съображения напуска ЕС?
Великобритания отказва да се изправи срещу предизвикателствата на епохата пред европейските страни, което е равнозначно че ОТКАЗВА ДА ЗАЩИТАВА европейските страни, а пък европейските страни трябвало да защитават Великобритания!
Щом могат да напуснат ЕС, значи са достатъчно уверени в себе си да се справят със всички трудности, какво са дошли да ми хленчат тука?
Като са толкова умни - да бомбардират Москва, както бомбардираха София, какво чакат!
И защо им трябваше на англичаните да тровят Жоро Марков?
Подли страхливи чакали!
24 Март 2018 16:24
Ама луд умора нема, само се поти ли?

Целия зор е да спре СП2 - ама той нещо си прави оглушки, Шмеркель ще извади ли тапите или ще си бере маргаритки?

............................

Голяма мъка, чак ми дожаля за Мей, аз на мястото на Путин, сам ще им пратя товаря и ще си викна моите, че да видим после как ще заквичи
24 Март 2018 17:51
Що се отнася до бомбардировките над бивша Югославия - тези които създадоха Югославия след първата световна война, като огромен подарък на Сърбия, и за да може да си изплати огромните заеми, взети главно от Франция - те същите я набомбиха.
може би Господ наистина не прощава.
Когато сръбският крал обикаля новопридобитите след междусъюзническата война земи из Македония да пита "Ти какъв си?" -Българин - следва сръбска кралска псувня.

А за дипломатите, Доналд Тръмп явно ще решава... и каквото реши, ние изпълнява...
24 Март 2018 19:05
пишат, защото Захариева кои знае какви ги е плещила в Брюксел през седмицата...
24 Март 2018 20:29
Както става все по-ясно, Британия се опита да предизвика въоръжен сблъсък между САЩ и Русия на сирийски терен, но остана с пръст у гъст. Изпатка съпътстващото мероприятие, което трябваше да е прелюдия към мащабната провокация в Източна Гута с химически оръжия, производство на бармалеите в две химически лаборатории, доставени и финансирани от Микросите. Но руското и сирийското разузнаване овреме разкриха и лабораториите и складираните количества химически оръжия и на пресконференция на 10 март публично беше обявено за това. Патакламата в Сирия засега е предотвратена, самата Източна Гута е 85% зачистена от отрепки, остават надежди за по-нататъшни "хитри британски ходове" в тази насока. Засега стартовото мероприятие остана само едно солово изпълнение. Може би по тази причина истеричният вой стигна до небесата. Но "скрипали" бол у британско, ще се намери и някой друг за следващото подгряващо мероприятие...
24 Март 2018 22:11
Чудя се, ако ОПГ-то реши да изгони руски дипломати дали това няма да е краят му?
24 Март 2018 22:14
А сега списък на ЕС държави, които няма да отзовават своите посланици - Испания, Португалия, Гърция, Италия, Словакия, Унгария, Австрия, Словения, Малта
Белгия, Хърватия, Люксембург.
Това са детски игри, от които никой нема полза. Великобритания не е част от ЕС и солидарност не бива да е приоритет на никой от ЕС.
Освен това, основната подбуда за игрите с амбасадорите е да се конфискуват активи на руски олигарси, както и държавни ресурси внесени в английски и европейски банки.
24 Март 2018 23:24
Правилно решение. Трябва да сме солидарни със съюзниците си!!!
25 Март 2018 00:19
та кой поред дисидент е отровен с нещо екзотично все в англия
25 Март 2018 00:57
За солидарност вече не става въпрос, сега става въпрос за подчинение, явно остава само високомерието. А Англия има вземане даване с Русия (по- вероятно само даване) по скандала с така и мистериозен случаи "Скрипал", освен това и напуска ЕС тука вече има вземане даване с ЕС.
А и защо е това бързане, точно преди Великден.
25 Март 2018 09:19
Има НЕОСПОРИМИ факти, че българите, ползвайки руска отрова и техника, с помоща на вербувани от ДС чужди контрабандисти, отравят Георги Марков.
И това е било по искане изцяло на българската страна.
25 Март 2018 09:26
Трябва да сме солидарни със съюзниците си!!!
Трите удивителни говорят за гоуема емоционална напрегнатост, но не и за интензивна умствена работа от твоя страна. Помисли ли кои са ни съюзници? В какво? Тяхната солидарност с нас в какво се изразява? Наблюдавана ли е изобщо в природата?
25 Март 2018 09:33
Има НЕОСПОРИМИ факти
25 Март 2018 09:57
Сега ше разберем кой управлява БГ сиенен или правителството
25 Март 2018 10:32
Естествено, че МухоБойко не е взимал и няма да вземе решение да гони руски дипломати, просто защото решенията не ги взима той. Той само изпълнява решенията, които началниците му взимат. А началниците му са притесните защото:

1. САЩ се провалиха по унизителен начин в опита си да сплашат и подчинят Северна Корея
2. Както през миналата седмица каза генерал Фотъл, командирът на CENTCOM, Асад печели войната за Сирия
3. Ясно се видя, че всички страни в НАТО, вкл. и ОК и Франция има само подчинено положение
4. Украйна е жесток провал и само още война на фашисткото им правителство срещу Донбас може да задържи на власт марионетки им
5. Политическите сили в Европа искащи разбирателство с Русия са във възход по целия континент
6. Руснаците предлагат атрактивни икономически проекти - СП-2, ЮП, ТП, атомни централи, и т.нат., докато икономическите санкции вредят повече на страните от ЕС отколкото на Русия
7. Анти-руската кампания се провали напълно и се видя, че руснаците поддържат Путин в борбата му за запазване независимостта на Русия и интересите на руския народ

Колко ще издържи МухоБойко? С какво го шантажират и заплашват? Ще бъдем ли отново на грешната страна на историята? Ще успеят ли маниаците като Болтън да запалят война на САЩ срещу Иран (за интересите на Израел), както искат ционистите с които Тръмп се е оградил, и ще се намеси ли Русия явно на страната на Иран?

България няма работа в престъпната организация НАТО и трябва да я напусне час по-скоро.
25 Март 2018 10:54
И защо им трябваше на англичаните да тровят Жоро Марков?
Подли страхливи чакали![


Този пак не си е пил хапчетата.

Михаил Любимов е полковник от КГБ, който оглавява бюрата на службата във Великобритания и Дания. Дългогодишен активен шпионин под дипломатическо прикритие в Лондон, След завръщането си в Москва оглавява английския отдел на КГБ. Ето какво каза той пред хиляди зрители:
„Аз имах подчинени хора, които отговарят за тези неща, …Ние дадохме чадъра, но изпълнители бяха българите. И това беше направено по личната молба на Тодор Живков... Накратко: ние дадохме чадъра, това е така. “
25 Март 2018 11:37
Хубавото в този срамен случай е че МухоБойко има коалиционни партньори и с тях е наложително да се съобразява. Тука нямам впредвид лицето Валери Симеонов,който е върл русофоб,а Волен Сидеров и най-успешният вицепремиер и военен министър Красимир Каракачанов. Наричат ги Патриотите - нека видим какви патриоти са. Надявам се те да не позволят този срам за България да се случи. Трябва да сме луди за да изгонваме руски дипломати без абсолютно никаква вина и по идеята на британският премиер за някаква измислена атака срещу Русия. Без никакви доказателства. Ако все пак това стане предвиждам край на това управление и нови избори в България. Българите няма да приемат този срамен акт против Русия и ще излязат на улицата да протестират. Не искам да напомням кога за последен път българите излязаха на жълтите павета и за какво използваха тези павета. Българските управници да си опичат акъла...!
25 Март 2018 11:52
= АВТО_ЦИТАТ (Jordan Vitkov • Voenna Akademiq; https://www.blitz.bg/svyat/corriere-della-sera-razkri-koi-strani-ot-es-osven-blgariya-sa-poiskali-ot-london-dokazatelstva-za-skripal-predi-da-gonyat-ruski-diplomati_news588426.html):

Свидетели сме на поредното (описателно казано) нагледно_деятелно (ролево) учебно памагало, онагледяващо цивилизационно_планетарното значение на поколенчески не_преходните уроци на Историята (паметно_поколенческия, осмислен и архивиран човешки опит) и на стихийната разрушителна сила на его_центрично_печалбарските, конюнктурно_актуални промисли (ценности, цели, идеологии, стратегии, тактики, планове, разкази, действия, бездействия) с глобално, планетарно, цивилизационно, човешко значение на (актуално_исторически казано) високо_проходимите (власт_папкащи) "гениални" (по-точно казано, удобни за ЕГОцентричните, глобално_планетарни, пачалбарско_колонизаторски интересите на актуалната "арийска нация" - фашингтонската, на нейния... "анонимен" (?!) USD_финансов и военно_промишлен капитал) ученици?!...

*********************************

„Не надейтесь, что единожды воспользовавшись слабостью России, вы будете получать дивиденды вечно. Русские всегда приходят за своими деньгами. И когда они придут — не надейтесь на подписанные вами иезуитские соглашения, якобы вас оправдывающие. Они не стоят той бумаги, на которой написаны. Поэтому с русскими стоит или играть честно, или вообще не играть”.

(Отто фон Бисмарк, цитат из „Я не дипломат, и потому скажу прямо, чего ожидать от России”,
14.03. 2018; https://topcor.ru/514-ya-ne-diplomat-i-potomu-skazhu...).

25 Март 2018 12:04
Този пак не си е пил хапчетата.
Не знам кой какво не е пил, но ако ще цитираш нещо, единственият начин да го направиш почтено е да посочиш източника. Вие партньорите не го правите, което веднага показва шикалкавене, опит да се внуши нещо като се скрие друго нещо. То обаче показва и скудоумие, защото не е трудно човек и сам да открие що за човек и откъде си цитирал – и тогава лъсват подробностите, които старателно заобикаляш.
Впрочем по случая с Марков няма ни една улика срещу България, а Скотланд ярд така и никога не представи никаква информация за убийството, дори след избухването на великата капиталистическа революция у нас.
25 Март 2018 12:13
За далтонистите: на картинката българското знаме е под руското.
25 Март 2018 12:14
Не знам кой какво не е пил, но ако ще цитираш нещо, единственият начин да го направиш почтено е да посочиш източника.


Няма какво да се пенявиш. Интервюто беше излъчено по Нова и го гледа цяла България. Датата можеш да провериш сам. Ако можеш, разбира се.
25 Март 2018 12:18
Интервюто беше излъчено по Нова и


А, както всички знаем, има индивиди, дето ги командват по телевизора
25 Март 2018 12:20
По bTV на 11 март.
25 Март 2018 12:29
А, както всички знаем, има индивиди, дето ги командват по телевизора


Типичен опит фалшивите новини да удавят фактите.

http://btvnovinite.bg/article/svetut/bivsh-polkovnik-ot-kgb-zhivkov-poracha-georgi-markov-imashe-neshto-s-dashterja-mu.html
25 Март 2018 12:29
Няма какво да се пенявиш
Очевидно запененият си ти. Вече обясних защо – защото шикалкавиш, но номерът не минава. Цитираш дедо, комуто очевидно е приятно да бъбри по телевизора, но, също очевидно, да се смятат приказките му за достоверни е признак или на недоумие, или на желание да си изсмучеш нещо от пръстите.
25 Март 2018 12:31
Типичен опит фалшивите новини да удавят фактите.


Вие фактите няма да ги видите, даже да ви удрят по главите. Аре, стига ти толкова..
25 Март 2018 13:01
Асол, требе да земеме фнапредвит, че понятието факт придоби един нов, евроатлантически смисъл. Сега то значи „според нас е най-вероятно“, „по всичко изглежда, че“ или нещо друго от този сорт. А който се учудва на такава логика, на бърза ръка го приобщават към ценностите. Ако им стиска, де.
25 Март 2018 13:22
"Няма взето решение от страна на българската държава да се гонят руски дипломати."
Естествено, че е така. Отдавна подобни решение не се вземат от българската държава.
Решението да се гонят руски дипломати от България е взето, но не от българската държавата. Българската държава само следва да го изпълни.
25 Март 2018 13:35
и все пак защо дисидентите са отравяни все по екзотичен начин (рицинови чадъри, полоний, мистериозни газове) - няма ли нещо по-дискретно като развалени спирачки, ескалирал опит за грабеж, падане отвисоко...
25 Март 2018 13:36
Цитираш дедо


Ти само на младите полковници от КГБ ли вярваш?
25 Март 2018 13:41
Ние дадохме чадъра, но изпълнители бяха българите. И това беше направено по личната молба на Тодор Живков, който имаше съответните претенции към Марков, нали е така? Защото той беше женен за дъщеря му – така ли е, ако не бъркам нещо?

Бърка, яко бърка! Марков няма отношение с Живкова! Важно е да има сензация, да се рекламира и да се продават книгите му.
Георги Марков умира на 11 Септември 1978 година в Лондон! Любимов е работи от 1976 до 1980 година в съветското посолство в Дания на длъжност съветник!
НЯМА ОТНОШЕНИЕ КЪМ СЛУЧАЯ МАРКОВ! Защото както той сам казва: КГБ не е някаква малка барака, в която всички знаят всичко за всекиго другиго.
Марков е ликвидиран от минибританците, защото е разочарован и искал да се върне в България. Прочетете писмото му до Димитър Бочев! Натисни тук
Медицински факт е, че отровата в минисъчмата не е достатъчна да убие плъх. За летален изход на човек е необходим 0.25 милиграма рицин, който не може да се побере в минисъчмата, която даже не се забелязва на рентгеновата снимка!
Минибританците използваха БРЕКСИТ-а и унищожиха документите по делото Марков, чиято давност изтече, за да не излезе ИСТИНАТА наяве!
25 Март 2018 13:46
Защото той беше женен за дъщеря му – така ли е, ако не бъркам нещо?
Не бъркаш ве, ноо си в час даже
25 Март 2018 14:24
Защото той беше женен за дъщеря му
Ей това особено му се искаше на плиоцена да ни спести, щото е източник на кредибилити към сорса на информацията му
25 Март 2018 15:05
„Англичанам стыдно за лицемерие Лондона: Россия обнародовала показательное видео”.

(25.03.2018; 12:54; https://politpuzzle.ru/95243-anglichanam-stydno-za-litsemerie-londona-rossiya-obnarodovala-pokazatelnoe-video/?utm_source=politobzor.net):
„ ... посольство РФ в США в своём аккаунте Twitter призвало обратить внимание на свидетельство открытой поддержки гитлеровской Германии на ЧМ по футболу 1938 года в Мюнхене со стороны Британии.

Тогда английская команда вместе со своими болельщиками дружно обратилась к Германии нацистским приветствием.

Посольство РФ также приложило видео, в качестве доказательства свершившегося факта, и указало, что такое в России было всегда недопустимо, а сейчас наказуемо повсеместно.

Этот твит сразу был назван «болевой точкой» для Британии, и вызвал значительную реакцию публики, которая начала его активно распространять в Интернете, что вызвало стыд англичан. Они признали, что точно ничем не лучше нацистов и не знали о таком «поступке» родной страны…”.
25 Март 2018 15:42
AVALON, това е дълбоко неправилно. Русия трябва да изобличава лъжите на Лондон, а не да удря самолюбието на англичаните. Това няма да увеличи приятелите ѝ, а и в Англия съвсем не живеят само глупаци, вярващи на правителството си. Към тях трябва да се обръщат, и то положително. А видеото с хитлеристкия поздрав е все пак минало. То може и трябва да се напомня, но в други случаи.
25 Март 2018 16:46
human_capital
25 Мар 2018 09:19
Има НЕОСПОРИМИ факти, че българите, ползвайки руска отрова и техника, с помоща на вербувани от ДС чужди контрабандисти, отравят Георги Марков
Koнтрабандисти или контрабасисти, че не разбрах?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД