:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 217
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Хамилтън измъкна победа от хаоса в Баку

Пилотите на "Ред Бул" се елиминираха взаимно, спукана гума лиши Ботас от победа
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Себастиан Фетел (на преден план) водеше в продължение на 40 обиколки, но в крайна сметка завърши 4-ти и изпусна лидерската си позиция в генералното класиране.
Люис Хамилтън спечели Гран при на Азербайджан във Формула 1 след поредица инциденти в края на състезанието по улиците на азербайджанската столица Баку. Хамилтън дълго време се движеше трети, но благодарение на катастрофи, а и на спукана гума на съотборника си Валтери Ботас, стигна до успеха. Кими Райконен ("Ферари") завърши втори, а Серхио Перес ("Форс Индия") допълни челната тройка. Себастиан Фетел ("Ферари"), който потегли от първа позиция и водеше в първите 40 обиколки от надпреварата, като изглеждаше сигурен победител, остана едва 4-ти.

Състезанието започна с катастрофи още в началото. Естебан Окон ("Форс Индия") отпадна, след като се опита да спре Райконен. Същото направи и Сергей Сироткин ("Уилямс"), който спука две от гумите на Фернандо Алонсо. Пилотът на "Макларън" все пак успя да закара болида си до бокса и остана в състезанието. Фетел спокойно трупаше аванс пред Хамилтън, който в опита си да го настигне, допусна грешка, блокира гумите и излезе от пистата. Британецът се оплака, че гумите му не са достатъчно добри, а заради грешката си трябваше да ги смени по-рано. Ботас се възползва и излезе втори. А малко по-късно финландецът оглави класирането след влизането на Фетел в бокса.

Всичко се промени в 40-ата обиколка, когато двамата пилоти на "Ред Бул" - Макс Верстапен и Даниел Рикардо, се удариха помежду си и отпаднаха. Вината бе на Верстапен, който промени посоката два пъти, докато съотборникът му се опитваше да го изпревари. Рикардо заби колата си директно във Верстапен, а след това влезе кола за сигурност. Ботас се възползва и от това, влезе в бокса и смени гумите, като излезе пред Фетел. Точно когато състезанието трябваше да бъде подновено, Ромен Грожан ("Хаас"), се удари в стената и колата за сигурност остана. Все пак при подновяването Фетел се опита да си върне позицията и за секунда успя, но излезе от трасето, след като блокира гумите на болида си. Ботас и Хамилтън заеха първите две места, а Райконен излезе трети, докато Фетел бе изпреварен и от Перес.

Накрая обаче Ботас остана без точки, след като задната му дясна гума гръмна и той трябваше да напусне трасето. Така Хамилтън стигна до успеха, въпреки че дълго време се движеше трети. След всички инциденти Карлос Сайнц ("Торо Росо") допълни челната петица, а Шарл Льоклер ("Заубер") изненадващо завърши на 6-о място.

С първия си успех за сезона Хамилтън излезе начело в генералното класиране. Британецът вече има 70 точки, а Фетел е втори с 66. Райконен е трети с 48.
1254
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД