:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 345
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Аржентинците подкрепиха Меси след пропуска

Исландският вратар имал предчувствие за спасената дузпа
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Лионел Меси
Голямата звезда на аржентинския футбол Лионел Меси получи подкпрепа, най-вече от съотборниците си, за пропуснатата дузпа при 1:1 с Исландия l група D.

"Меси показа, че е просто човек. Всички го подкрепяме. Той нямаше ден, но ние знаем, че във всеки момент може да донесе победа на Аржентина", коментира нападателят Серхио Агуеро, който вкара гола на мача в Москва.

Легендарният Диего Марадона, който изгледа равенството от ложите, също се опита да окуражи Меси и съотборниците му. "През 1990 година с Аржентина дори не започнахме с равенство, а със загуба. Имахме много контузени и други проблеми, но стигнахме до финала благодарение на отличната игра на вратаря Гойкоечея и старанието на целия отбор. Да продължим да подкрепяме нашите момчета. Напред, Аржентина!", написа той в профила си в "Инстаграм". Иначе Марадона бе уловен, че пали пура на мача, макар пушенето да е строго забранено по стадионите в Русия. Дон Диего поднесе извинения за постъпката си.

След пропуснатата дузпа Меси се опита да се реваншира с гол, като би общо 11 удара към вратата на исландците. Той не сполучи, но постави най-добро постижение от 1966 г. по брой шутове на един играч към съперниковата врата. Меси подобри показателя на италианеца Луиджи "Джиджи" Рива от 1974 г. - 10 шута (също без отбелязан гол) при победата с 3:1 над Хаити.

Рекорд постави и съотборникът на Меси - Хавиер Масчерано, но по брой мачове за националния отбор. Срещу Исландия той записа двубой №144, като изпревари Хавиер Санети (143). Трети е Меси със 125.

Треньорът Хорхе Сампаоли обаче не скри разочарованието си от пропуска на Меси: "Дузпите са шанс да отбележиш, от който не се възползвахме. Не мога да оценя веднага играта на Меси. За него мога да кажа, че винаги иска да побеждава".

А исландският вратар Хансе Халдорсон заяви, че е спасил дузпата, защото е анализирал много изпълнения на Меси. "За мен беше истински сън... Когато изпълняваше удара, имах добро предчувствие. Веднага помислих, че ще стреля по този начин".
867
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД