:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 362
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

US служители дават психотропни хапчета на деца на имигранти

Тръмп спешно сложи край на разделянето на нелегално пресеклите границата семейства
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА
Правозащитници в САЩ алармираха, че на деца на имигранти рутинно и принудително се дават редица психотропни вещества във финансирани от правителството на САЩ центрове за прием на малолетни и непълнолетни, съобщи Си Ен Ен. Тези вещества им се давали "за потискане на травмата им, че са задържани, а в някои случаи и отделени от родителите си". Това се казва в подадена в съда жалба на правозащитна организация. "Деца, които са държани в обекти като центъра "Шилох" в Тексас почти сигурно получават такива вещества, независимо от състоянието им и без съгласие от родителите им", се казва в жалбата, подадена от Центъра за човешки права и конституционно право в Лос Анджелис. Центърът "Шилох" е специализиран в услуги за малолетни и непълнолетни с поведенчески и емоционални проблеми. Някои деца и юноши в центъра съобщават, че им се дават до девет различни хапчета сутрин и шест вечер и че ако откажат да ги вземат, им се казва, че ще останат задържани. Някои свидетелстват, че когато отказвали да вземат лекарствата, били обездвижвани и им се биели инжекции, се посочва в жалбата. Вземането на различни психотропни вещества едновременно може сериозно да навреди на детското здраве, се казва в жалбата. В нея се подчертава необходимостта от надзор, за да се избегне използването на тези лекарства като "химически усмирителни ризи" вместо за лечение на истински душевни заболявания.

В същото време първата дама на САЩ Мелания Тръмп е подала сигнал да тайните служби след публикация на актьора Питър Фонда, които засягат нейния син. Фонда написа в "Туитър", че Барън Тръмп трябва да бъде взет от ръцете на майка си и да бъде поставен в "клетка с педофили". "Тогава ще видим дали неговата майка ще се изправи срещу "задника", за когото се е омъжила", написа възрастният актьор. Туитът му беше изтрит по-късно. От Белия дом определиха написаното като "безотговорно и отвратително". Тайните служби са били информирани, че има заплаха срещу сина на американския президент.



Анализ - на стр.
13
2337
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
13
 Видими 
21 Юни 2018 21:19
Да, дават им риталин, те и на американчетата дават, като бонбонки, щото били хипер активни, майките са на ксанакс, бащите без виагра не го вдигат, 40 милиона са наркомани, 25 милиона са на бензодиазепини, това не е нормална нация!

А претендират за глобален господар!
21 Юни 2018 21:35
Няма ли някой да напише нещо за гадния джуджак и за нацията която пие лосион за баня, че да стане забавно.
Май не ви е забавно. Става ли ви ясно откъде идват грантовете и с какви пари храните семействата си? Няма ненаказано зло!
21 Юни 2018 21:39
почти сигурно получават такива вещества
и без никакви доказателства?
21 Юни 2018 22:21
Карай бе - доказателства....
Нали е написано в първото изречение - правозащитници.
Обаче ако наистина са правозащитници, трябва да са на страната на Американската Държава, която се опитва да си защити границите на държавата от тази напаст.
21 Юни 2018 23:20
Тайните служби са били информирани, че има заплаха срещу сина на американския президент.

Кои ли ще са тези толкоз тайни служби, дали не ще да са службите за сигурност/безопасност? Щото толкоз тайнственост, а пък по телевизора да ги казват, не ми се верва.
21 Юни 2018 23:43
не си упражнявайте остроумието.

ако това е вярно, е престъпление срещу човечеството.
21 Юни 2018 23:48
и без никакви доказателства?
Кво искаш? Доказателства? Я раздуй кво е доказателство според теб. Дай и илюстративни примери - със Скрипалите да кажем. Или с Боинга. Или с Одеса
22 Юни 2018 00:26
не си упражнявайте остроумието.

Не става въпрос за остроумие, а за продължаваща тенденция да превежда Гугъл, онзи, който не е мое куче, и после никаква редакторска намеса. Това отвлича от четенето на текста.
Дали е престъпление - донякъде е в очите на правещите го. Тукашните деца биват тъпкани с риталин като с драже "Детска радост" едно време. Родителите им го намират за благо, част от учителите също. Даже си мислят, че правят услуга на младото поколение. Всякакви опити за влияние свършват с "Но нали докторите казаха, че е безопасно!".
22 Юни 2018 02:05
Хиперкинетичното разстройство с нарушение на вниманието (на английски: Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder, съкратено ADHD) го диагностицират ритуално в даскалото, пък ако кръвният тест докаже после, че родителите не са изпълнили предписанието да тъпчат детето си с риталин, може да последва отнемане на детето от семейството му. Ако не е немирно, а е кротко, диагностицират само дефицит на вниманието, но рецептата и санкциите са същите.
If you cut every corner things are never all bad
Everybody does it -- even Mom and Dad.
If nobody sees it, then nobody gets mad --
It's the American Way.
22 Юни 2018 05:10
това не е нормална нация!
На тебе колко ти е БВП per capita?
А претендират за глобален господар!
На крак, о братя роби, на крак!
22 Юни 2018 08:15
Кои ли ще са тези толкоз тайни служби, дали не ще да са службите за сигурност/безопасност?




Май много питаме, а?
Каза ти се - тайни!
Какво си заразпитвал!
22 Юни 2018 12:26
На тебе колко ти е БВП per capita?

Така си е - пазарна икономика. Като си богат не си луд, а ексцентричен. Не си строг, а справедлив. Не си грозен, а си симпатичен. Не си груб, а остроумен... И най-вече, не си сбъркал, а си прав.
24 Юни 2018 09:44
Да, дават им риталин, те и на американчетата дават, като бонбонки, щото били хипер активни, майките са на ксанакс, бащите без виагра не го вдигат, 40 милиона са наркомани, 25 милиона са на бензодиазепини, това не е нормална нация!


Това са "Приказки под шипковия храст" от и за хора, които са взимали билката "Червен будалин". Истината и само истината за рушнаците: 52% /петдесет и два процента от ватниците имат в себе си вирусът HIV , което не значи че са болни от СПИН/още не са/. По телевизията им дадоха големите опашки, които се извиха пред здравните пунктове за да се проверяват, след като излязоха тези данни.На мъжете им, никаква виагра не помага, защото просто нямат интерес, след поглъщането на разни течности съдържащи спирт.Някъде в средата на 80-те, в президиума на МА имаше препечатка от руското МинЗдрав в , което се биеше тревога за алкохолната дегенерация на обществото и Горби въведе "сух" режим/опита се де/.Русия е най-големият потребител на хероин в света.Това им е наследството от Афганистан.Това не е нормална общност, не нация.Нацията е нещо, до което те не са стигнали още.
Бензодиазепините са в едно отношение като алкохола - само 5% от употребяващите ги развиват зависимост.Това важи и за американци и за руснаци.Те са прекрасно лекарство за хората, които страдат от панически атаки и обща тревожност.У нас на такива болни те се изписват със зелена рецепта, а тези дето се друсат с тях, пътуват до Сърбия и си ги пазаруват без рецепта.DIXI
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД