:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 515
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЕС ще ни връща само мигранти, които харесват България

Брюксел развързва кесията, за да облекчи мигрантското бреме на Европа
Европейският съвет избегна риска от разединение заради мигрантската криза, като прие снощи заключения за общи действия, които включват затягане на външните граници чрез засилване на ФРОНТЕКС, финансиране на държави с голяма концентрация на мигрантски потоци, и вторично разселване на доброволен принцип.
Твърдението на германската канцлерка Ангела Меркел, че мигрантите няма да имат право да избират държавата на заселването си, не се подкрепя от никоя клауза в заключенията и дори се опровергава на две места в т. 6 от текста чрез изричното посочване, че ще се прилага „доброволен принцип“. Там пише: „На територията на ЕС грижата за лицата, спасени съгласно международното право, следва да се поеме на основата на споделени усилия чрез прехвърляне в контролирани центрове, създадени в държави членки, само на доброволен принцип, когато бързото и безопасно обработване би позволило, с пълната подкрепа на ЕС, да се направи разграничение между незаконните мигранти, които ще бъдат върнати, и лицата, които се нуждаят от международна закрила, за които ще се прилага принципът на солидарност. Всички мерки във връзка с тези контролирани центрове, включително преместването и презаселването, ще се осъществяват на доброволен принцип, без да се засяга реформата на системата от Дъблин.“
Този текст означава също така, че регламентът от Дъблин остава в сила, а според него държавите от вътрешността на ЕС могат да върнат в държавите край външните граници на съюза мигрантите, които са били регистрирани първо там на територията на ЕС. Както се разбра на минисрещата на Европейския съвет миналата неделя, България потенциално може да получи обратно над 60 000 мигранти от Германия въз основа на Дъблинския регламент, но принципът на доброволността предполага, че и те трябва да дадат съгласие. Тогава премиерът Бойко Борисов каза, че ако започне принудително връщане, държавата ще трябва да направи затвори, за да задържи мигрантите на своя територия, защото някои от тях са били залавяни по 30-40 пъти на границата й в опит да я напуснат.
Лидерите на ЕС се разбраха също да отпуснат втория транш от 3 млрд. евро, обещани на Турция съгласно споразумението за подпомагане на бежанците на нейна територия. Те ще отпуснат също 500 млн. евро помощ за страните в Африка, които са източници на мигрантски потоци. Ще подпомогнат финансово либийската брегова охрана и Мароко, за да пресекат човешкия наплив още на африканска земя. Отделно в ЕС ще бъдат подпомогнати специално Италия и Испания за създаване на центрове за временно приемане на мигранти.
Страните от Западните Балкани ще бъдат също обект на специално внимание. За тях пише, че „решаващо значение продължават да имат сътрудничеството с партньорите в региона на Западните Балкани и подкрепата за тях с оглед на обмен на информация относно информационните потоци, предотвратяване на незаконната миграция, увеличаване на способностите за защита на границите и подобряване на процедурите за връщане и обратно приемане.“
Усилията на България като председател с приключващ мандат на Съвета на ЕС са похвалени в т. 12, където се казва: „С оглед на нова обща европейска система за убежище беше постигнат значителен напредък благодарение на неуморните усилия на българското и предходните председателства. Почти е завършена работата по няколко досиета. Необходимо е да се постигне консенсус по регламента „Дъблин“ с оглед на неговото реформиране въз основа на баланс между отговорност и солидарност. (…) По време на Европейския съвет през октомври ще бъде представен доклад за напредъка.“
България е похвалена и в раздел „Други въпроси“, където пише: „Европейският съвет горещо приветства и подкрепя споразумението, постигнато между бившата югославска република Македония и Гърция по въпроса за името. Това, заедно със споразумението между България и бившата югославска република Македония относно Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, е добър пример за останалите от региона за укрепване на добросъседските отношения.“ Все пак Европейският съвет засега се въздържа да посочи за какво ново име на Македония става дума (Република Северна Македония).

Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел след Европейския съвет – 29.06.2018

Ние си знаем, до 6 часа (сутринта – б.р.) българско време беше. Такова чудо не съм видял. Предложих синдикати да направим, профсъюзи, защото такова работно време няма. В заключенията е записано, че се отчитат успехите на България, отчита се, огромната работа, която е свършила и на практика и накрая приехме документ, който сме предложили на КОРЕПЕР (съвета на посланиците в Брюксел – б.р.) много отдавна. В това отношение съм доволен, но не знам защо при липсата на криза да се приеме с такъв огромен драматизъм. Всеки премиер, за да се прибере като победител, защото такава е модата сега, трябваше да предложи нещо и да държи докрай на тази думичка, на това изречение да бъде прието и едва тогава да отблокира решението.Всичко, което сме предложили, колегите го отвърдиха във всяко отношение.
Започваме с, първо, повече пари и засилване на работата по външните граници. Подразни ме това, че всички говорят вече само за Италия, Испания и Гърция, тъй като България си е свършила работата. Дават ни за пример, но няколко пъти обяснявах на колегите да учат география повече, да четат, за да знаят, че ние сме на море и имаме сухопътна граница с Турция. Но затова пък всички приеха с радост, че и вторият транш за Турция трябва да бъде отблокиран, защото споразумението с Турция (за бежанците – б.р.) работи.
Другото, на което държахме също така, е солидарност за външните граници с думичката „доброволно“ – това и Вишеградската четворка държеше да го има – подкрепихме го. Излизането със съответните платформи (мигрантски лагери – б.р.) извън територията на Европейския съюз, защото основната криза идва по море – и тук се споразумяхме да се работи много активно от Съвета, Комисията и с двустранни връзки на тези държави, които имат исторически връзки с Африка, за подписването на такива споразумения, без от предварително от името на тези държави – защото и те са горди колкото нас.
Трето, при вторичното разпределение (на мигранти – б.р.) между държавите членки ключовата дума е „доброволно“. Центровете, за които се говори са доброволни и (ще бъдат в) тези държави, които ги искат.
Вчера приехме и да започнат преговори с Македония и Албания – нещо, за което много настоявахме.
Споразумяхме се за PESCO, споразумяхме се за общата европейска отбрана. Всички до един, включително и Италия, гласуваха за удължаване на санкциите срещу Русия
Нямаше колега в изказванията, който да не започваше, че това е най- или едно от най-успешните председателства (на Съвета на ЕС от България – б.р.), защото се справихме и в най-трудните теми. България пази перфектоно външните граници . Притесняваше ме, че споразумението с Турция може да бъде блокирано. Не само че не беше блокирано, а и за втория транш колегите дадоха съгласие. Така че ние просто сме извадени от разговорите. Какво да подписвам с Германия? (за двустранно споразумение за връщане на мигранти - .б.р.)

• Осем страни от Източна Европа са получили писма от Германия за солидарно поведение, вметва журналист.
- Аз винаги съм бил за солидарност. Ако това писмо го бях получил преди три години, със сигурност щях да кажа „Прави сте, дайте да подпишем споразумението“. Защото през нашата граница – помните, имахме само 30 км ограда – не бяхме подготвени нито технически, нито с личен състав, нито униформи имаха като хората. България вложи стотици милиони в оградата на своята граница и след като го направи сме свели до нула миграционния натиск. Спазвайки всички международни конвенции, когато бедстващ човек – дали по море или на суша – дойде до нашите граници, ние сме дължни да г регистрираме. В момента, в който го регистрираме, той може да тръгне към която си иска страна след три месеца, да речем, в Европа. И ако го спрат на границата в Австрия или в Германия и кажат „Не те искаме“, той би трябвало да се върне в България. Аз несе съгласих, защото от една страна пазим от нелегалната миграция, а във втори път казвам, че Дъблинското споразумение трябва да се ремонтира и всички неща през следващите месеци трябва да се поправят. Затова записахме, че Австрия трябва да се справи до края на годината (като ротационен председател на Съвета на ЕС след България – б.р.) Себастиан (Курц – министър-председател на Австрия – б.р.) каза „Не, това е много трудна задача. Българите направиха много , нека да надграждаме над тях, но да не слагаме срокове.
• (Към журналистите) Аз разбирам какво ви е накарала г-жа (Корнелия) Нинова да питате, но България се справя прекрасно , изпълнява си ангажиментите и оттук нататък не виждам смисъл за каквото и да е допълнително споразумение да правим (за връщане на мигранти от Германия и Австрия в България - .б.р.).
• - Появиха се критики от френски адвокати за лошо отношение в България към мигрантите. Какво ще кажете?
• - Не съм чувал за такова нещо. За мен на първо място са правата на българския народ. Спомнете си в Харманли какво беше. Бях там през нощта, когато гореше всичко, беше всичко в кръв и побоищата между групите мигранти вътре. Аз бях там – надали тези френски адвокати са били, с цялото ми уважение към тях,. Първо искам да защитя правата на българския народ, на българските граждани, за да могат да спят спокойно, спазвайки всички европейски директиви, за които съм се преборил снощи. Тези, които бягат от война – децата, жените, - трябва да им помогнем, трябва да проявим солидарност, но за определен период от време. И след това да се върнат по населените места, откъдето са дошли. А икономическите мигранти са нещо съвсем различно и могат да отиват там, където ги искат.Ние не искаме, нямаме нужда от тях сега. Ирландецът Лео (Лио Варадкар, премиер – б.р.) каза: „Ние имаме нужда и затова взехме от Малта“.
• Какво повече да направя. Може би не България, а президентът Тръмп трябва да е на вниманието на тези многоуважаеми френски адвокати с изказването си, че без закон, без съд всичко, което идва на американска земя, ще бъде връщано отбратно. Първо с него да се занимават, после с мен. Или с него не им стиска и затова дайте сега с България – да отворим границите за да ни напълнят с мигранти, за да кажем, че сме добри.
• Във фонда за Африка от 500 млн. евро не участваме и няма защо да участваме, освен чрез редовните програми на външно министерство.
• За опозицията: Много им е мъчно, че се справихме с председателството, че дори и организационно една кола не загасна на пътя с делегацията Всичко, което обещахме, го направихме и накрая завършихме с 2 милиарда (евро) повече, договорени в новата финансова рамка. От вчера външният ни дълг е намалял от 25% на 24% (от БВП), което е допълнителен аргумент, когато говоря с колегите за дълг, за дефицит и т.н. Казал съм на колегите, че Банковият съюз (присъединяването на България – б.р.) и чакалнята на еврозоната (влизането в ЕРМ2) трябва да станат едновременно. Готови сме за Банковия съюз, но в един ден с подписването за чакалнята на еврозоната. Съгласен съм да има (банков) мониторинг (от ЕЦБ), но да имаме и твърда дата, че това ще се случи. Няма да говоря повече за дати, защото банкерите са много чувствителни за такива изказвания.
• (журналист) Говорихте за 14 юли, но това е събота, сигурно е 13 юли, петък.
• Добре, 13-ти да е. Ако и вас ви заставят да работите по 30 часа на ден, и вие (журналистите) можете да започнете да бъркате датите – можете да го напишете това.
38
5895
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
38
 Видими 
29 Юни 2018 12:57
Неясна, откъслечна информация. Какво,най- вероятно, излиза в сух остатък:
1.Процесът на прием на мигранти (‌?!) в Европа ще продължи. Активно. ( Процесът беше създаден с войни, бомби, разрушаване на държави от сегашните "регулатори);
2.Процесът ще се урегулира с цел по -равномерното им заселване по цялата територия на Европа, основната грижа е да не останат територии и анклави, незасяти с мигранти;
3."Доброволен" , ако разбрах правилно от информациятa, не е всъщност принципа за волята на "мигрантите" ,а е доброволно приемане във страните - приемници, т.е. те, страните, или по-скоро продажните им елити "доброволно" се съгласяват да приемат мигранти. Мигрантите май никой не ги пита, ама те няма и никого да слушат. Текстът, цитиран в дописката, по-скоро потвърждава казаното от Меркел, а не го оборва, както се твърди в материала.
прехвърляне в контролирани центрове, създадени в държави членки, само на доброволен принцип,
А ето и какво казва нашият Баш Бакан, ако правилно е разбрал:
"Важно е вторичното разпределение на мигрантите в страните-членки. Тези центрове са доброволни и ще бъдат изградени в страните, които искат.
Т.е. доброволния принцип е на страните, а не на мигрантите ( Между другото, Бойко в също изказване препоръча на колегите си минпреди повече... да четат (!)и да се ограмотяват, че не знаели къде е границата на ЕС с Турция) Дано да не съм прав, а да е прав г-н Терзиев. Все пак Меркел е чела споразумението, че го е и писала.
4. Не е ясно какво става с вече влезлите и къде ще живеят. Струва ми се, независимо от всякакви подписани документи и др регулационни хартийки, те ще живеят където искат. Достатъчно е 1 ( един) да се засели на желаното място и по "хуманитарни" съображения ще тегли 100-на братя , сестри, майка и колежки на майка си от харема и т.н.;
5. Натоварването върху социалната , медицинската, пенсионната и др системи в държавите ще бъде огромно и вероятно разрушително. "Мигрантите" не искат и няма да работят, не са дошли за това. Ще потребяват , обаче, на макс - и те, и многобройната им челяд, която ще расте по експонента;
6.Елитите ще получат едни пари.
ИЗВОД: Няма рационално, логично обяснение на инициирането на процеса и регулирането му (‌от едни и същи хора), ако се мисли за добруването и съществуването на народите в Европа. Единственото, засега, логично обяснение, е че всичко това се прави с цел разрушаването й, с водещото и активно участие на назначени продажни елити.
ПС. Купувайте си острови и се изнасяйте там.
29 Юни 2018 14:01
и тук линк към статията, под която се е изказал бегемот: Натисни тук
29 Юни 2018 14:06
Този текст означава също така, че регламентът от Дъблин остава в сила


Регламента от Дъблин остава в сила за сега. Ще се разглежда някъде към есента и тогава ще се правят промени.
29 Юни 2018 14:44
ЕС ще ни връща само мигранти, които харесват България


Това никъде не го прочетох в приетия документ. Но има едно изказване на Меркел, че мигрантите не могат да определят сами къде да отидат.
29 Юни 2018 14:57
Чудна работа. А тия мигранти, откъде ще идват в ЕС, колко ще са на брой (годишно) и колко ще струват ? За тия пари - партийните комисари, комисарки и джендъри от ЕС можеха ли да спретнат една финансова програма, която да поддържа раждането и отглеждането на (европейски) деца?

Няма рационално, логично обяснение на инициирането на процеса и регулирането му (‌от едни и същи хора), ако се мисли за добруването и съществуването на народите в Европа. Единственото, засега, логично обяснение, е че всичко това се прави с цел разрушаването й, с водещото и активно участие на назначени продажни елити.
Но все пак - все някакъв смисъл трябва да има. Те сигурно знаят нещо повече от нас. Но - какво? Какви са им целите?
29 Юни 2018 15:03
Както се разбра на минисрещата на Европейския съвет миналата неделя, България потенциално може да получи обратно над 60 000 мигранти от Германия въз основа на Дъблинския регламент, но принципът на доброволността предполага, че и те трябва да дадат съгласие.

Доброволно съгласие на мигрантите... мдам... силно се надявам тия 60 000 да не ни харесат и да няма някоя НПО, която да ги зарине с пари и привлегии, за да се преместят у нас.
29 Юни 2018 15:38
Нещо за броя на мигрантите казано ли е..? Трябва да има някаква квота. Европа да не е свободна зона за мързеливци и ислямисти. Да ги хрантутим тука. Ако 100 милиона поискат да се преселят е Европа ние какво трябва да направим...? На първо време трябва да се затворят границите на ЕС за мигранти и след това да се започне филтрацията на бежанците които наистина имат нужда от закрила. Тя може да е само временна. Някъде споменава ли се това...? Нищо не са направили лидерите. Само са забъркали още по-голяма каша. С милиардите дето ще ги дават на тарамбуките може да се спретне една хубава демографска програма защото ЕС застарява застрашително. Но за европейците няма пари а за тарамбуките - милиарди.....!
29 Юни 2018 16:46
Да не са се договорили така:

- Абдулла, къде си избираш доброволно - в Германия, в Австрия, или в България?

- В Германия! В Германия!

- Момент да видим къде има места... такааа,... мда, за съжаление капацитетът е запълнен и в Германия местата са свършили. Австрия или България?

- Австрия! Австрия!

- Момент да видим къде има места... такааа,... мда, за съжаление капацитетът е запълнен и в Австрия...

29 Юни 2018 16:50
Има и втори вариант - жизненото равнище в Германия почва да пада, мигрантите са посочени за главен виновник, започват да ги притесняват едни здрави ниско подстригани момчета, след което при избор "България или притеснения" доброволността им е гарантирана...

29 Юни 2018 16:52
Абдулла, къде си избираш доброволно - в Германия, в Австрия, или в България?
— Когото трябва аз сам ще го извикам — рязко отвърна Майстор Ревел. — Между другото, доброволците също аз ще ги определям, така че не се притеснявайте.
29 Юни 2018 16:55
Демек зависиме от добрата воля на мигрантите да не ни пожелаят. С една дума това ни е единствената защита от 60.000 орки...Абе тоо @%#^#@% осъзнава ли какво е подписал???! Чак и се гордее...
29 Юни 2018 18:22
Аз не знам дсли другите могат да метат но нашият не може да чете
и не разбира писменото слоео.
Несвързани мисли и насечено слово
С една дума д@пе да ни е якос такъв началник.
Освен Аз,Аз и аз друго няма
29 Юни 2018 18:47
Колеги
Мисля ,че статията във Взгляд дава точна информация за срещата ,решенията и
и двигателя на решенията.
Няма нищо общо с този брътвеж по горе.
Просто и разбираемо
Лошото е че великият международник не е споменат.
Сигурно е мълчал и стискал палци
После пред журнслвта е лесно....
29 Юни 2018 22:22
Лошото е че великият международник не е споменат.
Сигурно е мълчал и стискал палци


Ами то, Вожда-международник, струвами се ,че вече ни е продал и се е навел със свалени гащи.
Нищо добро не ни чака от това управление и от този лицемер страхливец.
29 Юни 2018 22:31
БиБка, даже преди 2-3 години един германски съд постанови, че не е "уместно" да се връщат "мигранти" в България, защо тук имало "нехуманно отношение" към тях... Май вероятно може евентуално да ни огрее нежеланието и законовата основа на "мигранти"-те от Немачко да искат да дойдат/ги домъкнат тъдява... Колегите ти дали са наясно с това? Що им го не напомнИ?!..
29 Юни 2018 23:36
Ужас! Ще ни връщат само луди мигранти...
30 Юни 2018 00:05
Ако някой ден ви напусне здравият разум и се заседите в Ганковото кафене,
30 Юни 2018 07:50
БоБо никога не приказва без да има някоя задна мисъл, да подготвя почвата за нещо. Преди да замине беше завил нещо от сорта: “ ми на някои имигранти може пък и да им хареса тук. Да решат, че се развиваме по-добре от Германия”. Повечето хора, както и аз го възприеха като поредното перчене на гол тумбака. А най-вероятно бай кой вече знае и колко имигранти са “харесали” България. Впрочем, ако Германия примерно плати на някой имигрант да кажем 5000 евро за да й се махне от главата и да си “хареса “ друга страна - какво правим.
30 Юни 2018 08:00
Докато колониалната ни администртация не отмени ПМС №144, опасността от подобряване на демография на подмандатната ни територия е реална:
На 19 юли 2017 г. правителството прие скандалното Постановление №144, в чиято наредба кметовете са задължават безплатно да настанят, да осигурят работа, социално, здравно и дори спортно обслужване на "бежанците" и техните семейства.
30 Юни 2018 08:30
Какво повече да направя. Може би не България, а президентът Тръмп трябва да е на вниманието на тези многоуважаеми френски адвокати с изказването си, че без закон, без съд всичко, което идва на американска земя, ще бъде връщано отбратно. Първо с него да се занимават, после с мен. Или с него не им стиска и затова дайте сега с България – да отворим границите за да ни напълнят с мигранти, за да кажем, че сме добри./quote]

шамар нумеро уно-

Либийският маршал Халифа Хафтар, „силният човек“ в Източна Либия, обяви че няма да приеме чуждо военно присъствие в страната за спиране на миграцията, след като европейските лидери приеха мерки за прекратяване на бежанските притоци от африканската държава, през Средиземно море към Европа, предава AFP, цитирана от "Фокус".

По-рано европейските лидери се съгласиха да обмислят възможността за „платформи за разтоварване“ на мигрантите извън Европа, най-вероятно в Северна Африка, за да обезкуражат мигрантите от качване на корабите към Европа.

Хафтар води т.нар. „Либийска национална армия“, която подкрепя паралелното правителство в Източна Либия, което оспорва властта на признатото от ООН централно правителство в Триполи./quote]

та парите и портокалите в каци и качета и към адресат, който ще ги вземе, ама работа я свърши, я не!
30 Юни 2018 08:39
ясно и точно кой Е ГОЛЕМИЯТ ГЕРОЙ

Джузеппе Конте, глава кабмина Италии (того самого, который прозвали правительством «друзей Путина», стал главным героем своего первого саммита Евросоюза. Именно благодаря ему в ходе мероприятия в пятницу страны ЕС достигли договоренности по вопросам миграции.

/quote]
https://vz.ru/world/2018/6/29/773595.html
30 Юни 2018 09:41
Не виждам никаква промяна в отношението на ЕС към мигрантската криза.Всичко си остава същото.Вторично и принудително разселване на мигранти ще има.Както каза Бегемота...равномерно ще бъдат засяти.Явно е че управляващите ни нямат сили нито капацитет за някаква съпротива.Което обаче не важи за целокупният народ.Единственото което можем да направим е да създаваме среда на нетърпимост към мигрантите всеки на неговото място и колкото му стигат силите така че да им се изпари желанието да се заселват тук.Ако всеки вземе присърце тази работа тук навлеците няма да могат да се задържат дълго.Те не са глупави.Първо ще дойдат мъжете им.Когато и ако преценят че е добре ще довлекат и мемлекета си.Тогава ще стане много трудно за всички.
30 Юни 2018 09:49
Глупости на кило! Мигрантите са очевидна политика на интернационалните финансисти, чрез мрежа от НПО финансирани от Сорос, явно това им е представата за бъдещия глобален свят, смесване на раси, население от мелези, покорни роби, без нации, народи, конституции, национални закони и идентичности. Като че ли Тръмп е от другия лагер, на антиглобалистите, и факта че се опитва да се договори с Путин - също антиглобалист, много ядосва левите в САЩ, а Меркел си беше марионетка на Сорос, на която ѝ изтича времето.

У нас либералите на американска хранилка са глобалистите, от 30 г. работят за каузата на "свят без граници" и Ню ейдж, за тази цел България бе разрушена, нищо не е случайно в политиката, всичко е предварително планирано и обмислено, за десетилетия напред, е казвал един американски президент.

Но нюейджовците са само хора, а когато човеците си правят планове, Господ се смее, казват пък французите.

Ще видим.
30 Юни 2018 10:06
Като им плащат, за да компенсират разликите в стандарта със западните държави, ще започнат да се заселват тук масово - както им плащат, за да идват в Европа или за да носят фереджета...
А климатът и земята са ни по-добри от тези в западна Европа. Ще ни налазят. Край на България.

Като гледам европейски сериали напоследък - все смесени двойки дават и деца мулатчета... Пропаганда отвсякъде.
30 Юни 2018 13:13
В един филм низшите ходеха с нашийници, и който излезе от зоната си - бам! Нашийникът гърми и му откъсва главата. Просто и ефикасно. Колко струва - за елитите няма значение, то се плаща от данъците на низшите. Яко, а?
30 Юни 2018 14:24
http://zavtra.ru/events/stroptivaya_italiya_blokirovala_itogovij_dokument_sammita_es:
23:43 28 июня 2018 политика
Строптивая Италия заблокировала итоговый документ саммита ЕС
Согласно существующим правилам, всю ответственность за миграционные орды (включая, конечно, обязанность по размещению) несут те страны, где их регистрируют после прибытия на территорию Евросоюза. Италия находится в самом незавидном положении и требует кардинального изменения европейской миграционной политики. 11 июня итальянские власти отказалисьь принять корабль Aquarius с 629 африканцами на борту (владельцем судна является немецкая организация SOS Mediterranee). Закрыты порты. Спасательным кораблям запрещено оказывать помощь судам с мигрантами, которые подают сигналы бедствия из ливийских территориальных вод. Италия угрожает приостановить уплату взносов в Евросоюз. Министр внутренних дел Маттео Сальвини заявил однозначно: "С сегодняшнего дня Италия говорит «нет» торговле людьми и незаконному иммиграционному бизнесу".

30 Юни 2018 16:13
Аз не разбирам защо въобще трябва да се приемат мигранти / бивши бежанци, Емигранти, бегълци и т.н. / - каква е точната причина ?

Очевидно е, че това не са бегълци от някаква война / в Сирия /, а идват от Африка, от арабските страни и т.н.

Нека да се съсредоточим върху това - дали е НЕОБХОДИМО да приемаме такива хора / от Африка и т.н. /, а не да коментираме дали и как ще бъдат разселвани, т.е. ВЕЧЕ сме се съгласили да ги приемем и само търсим подходящи условия

30 Юни 2018 19:53
Вал,
30 Юни 2018 23:44
ПС. Купувайте си острови и се изнасяйте там.

Бегемотчо, на бат Бойко му подарили книгата "Робинзон Крузо" и много му харесала.
01 Юли 2018 08:26
жените, - трябва да им помогнем, трябва да проявим солидарност


мъдро боца - добре че е мизерията да ни пази от скакалците
пък на скакалките ще помогнем с квото имаме

и не се преработвай, яла си дома - има и мас и хасфалтец


01 Юли 2018 08:36
Впрочем, ако Германия примерно плати на някой имигрант да кажем 5000 евро за да й се махне от главата и да си “хареса “ друга страна - какво правим.


мноо просто - стоиш на слънце цело лето, наесен бус до немачко, скриваш лична карта
на всички въпроси отговаряш их бин мароканер их либе дойчланд, харесваш БГ и си 5 бинки напред...

'щеест ду
01 Юли 2018 10:19
Неясна, откъслечна информация

...България няма да приема мигранти, вече намиращи се в Европа.
http://vevesti.bg/182079/boyko-borisov-az-sam-evropeets-no-balgaria-mi-e-po-mila/
Сега изясни ли ти се? По-ясно няма как да се каже.
01 Юли 2018 10:23
Мигрантите са очевидна политика на интернационалните финансисти, чрез мрежа от НПО финансирани от Сорос, явно това им е представата за бъдещия глобален свят, смесване на раси, население от мелези, покорни роби, без нации, народи, конституции, национални закони и идентичности. Като че ли Тръмп е от другия лагер, на антиглобалистите, и факта че се опитва да се договори с Путин - също антиглобалист, много ядосва левите в САЩ, а Меркел си беше марионетка на Сорос, на която ѝ изтича времето.

Maximus II, Право в десетката!
01 Юли 2018 10:38
Ся е момента да пусна никаб с щампа
I Bulgaria. От кутюр
01 Юли 2018 12:40
Мейджър, никъде в това объркано изказване не се споменават двустранните договорки с Меркел.
В по-разбраните "де факто" бълнувания на Фльор се разбра за "три стълба", като третият са квотите.

Така че дотук положението е: или Б. се е навил, или е отложил, за да демонстрира нежелание и да не се разпадне веднага коалицията, която по ирония на съдбата е с патриотите.

Приемането на мигранти е въпрос, на който може да се отговори само с "да" или "не".
01 Юли 2018 13:19
Аз харесвам новоговора!
Ще ни връщат мигранти? Как да го разбираме? Ние сме ги командировали и сме забравили да си ги приберем?
Този ЕС е обречен. Бързо стигна нивото си на некомпетентност.
01 Юли 2018 15:23
Сега изясни ли ти се? По-ясно няма как да се каже.
Не, Мейджъре, не ми се изясни. Освен фатмашкия ти тон , който по добре да оставиш в родната казарма, както и цитиране на светилото Бай Туй трябва и някаква непротиворечива информация. И допълнителна информация, например: България подписвала ли е двустранно споразумение? Да или не.
В цитираното от теб изказване на Баят не става и дума за Дъблинския регламент ( споразумение), а Фльор говори за "три стълба", един от които са квотите.
Всички мерки във връзка с тези контролирани центрове, включително преместването и презаселването, ще се осъществяват на доброволен принцип, без да се засяга реформата на системата от Дъблин.“
Този текст означава също така, че регламентът от Дъблин остава в сила, а според него държавите от вътрешността на ЕС могат да върнат в държавите край външните граници на съюза мигрантите, които са били регистрирани първо там на територията на ЕС.
Темна вода в облацех.
ПС. Междувременно в нета се появиха информации ( дано да са фалшиви новини), че не само сме подписали, ами вече ни се връщат мигранти със самолети, кацащи на летището в Безмер (ямболско) и после биват транспортирани до лагера в Харманли.
01 Юли 2018 19:00
Тиквата пак не е разбрал, какво са решили и за какво е гласувал.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД