:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 243
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Нововремци и граждани ще се борят за зелените площи в София

Нововремци и неправителствени организации обединиха вчера усилията си срещу масовото застрояване на градинките и другите зелени площи в столицата. Хората на Мирослав Севлиевски и представители на граждански обединения от различните софийски квартали ще пишат заедно промени в Закона за устройство на територията и на Закона за общинската собственост. Те се разбраха вчера на среща в парламента да изготвят проекти, в които да се изчистят спорните текстове, предполагащи тълкувания. Според тях благодарение на яснотите законите се заобикалят и се застрояват зелените площи. Така например от столична община им обяснили, че в нормативната уредба не било ясно регламентирано какво е частна и какво публична общинска собственост, обясни представителят от кв. "Младост" Атанас Черешаров.

На срещата дойдоха юристът на дирекция "Архитектура и градоустройство" в СОС Борис Милчев и архитектката Малина Добрева. Сформирана бе работна група, която до вторник трябва да изготви законовите промени. В нея влизат депутатите Румяна Георгиева и Борислав Цеков.
5
650
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
20 Май 2004 23:46
Нововремци, нововремци,

Те вече не останаха зелени площи в София, бе, за какво ще се борите?!
Главите Ви зелени, устата Ви големи!
21 Май 2004 03:58
Нововремци,
ако така се вързвате на мераците на всеки активист пенсионер, кафеджия, бензинаджия или строителен предприемач застрашен от конкуренцията на потенциален нов обект - до никъде няма да я докарате !
*
Навремето имаше една "Ера 3" и един Славомир Цанков. И те защитаваха безпринципно, каквото им падне. Помните ли ги?
*
Една сериозна партия трябва да се опира на принципи.
Неприкосновеността на частната собственост и свободата да разполагаш с нея по свое усмотрение е един от тях...
21 Май 2004 05:50
Така написано заглавието навява асоциацията, че нововремци е нещо като синоним на селяни(демек, нововремците са нещо различно от гражданите, но въпреки това те ще се борят за зелените площи заедно*). Не че е далеч от истината, но все пак...

_________________________________________ __________________________
*другата асоцияцийка (вторична) е че те ще си устроят там някаква си борба на тепих и приза ще е зелените площи в София. Колко лизгав е езика, а?
21 Май 2004 11:52
Селянинът с колелото
21 Май 2004 12:35
Крайно време е някой да поведе сериозна акция срещу жестокото отношение към всички публични площи и зелени терени в София. Безогледно се обсебват и унищожават от кафеджии, бирарии и обикновени спекуланти...Вижте какво става около Народния театър, Орлов мост, Паметника на армията, Южния парк и навсякъде където се обърнете. Градът е задушен от долнопробни "павилиони" , сергии и "щендери" по стените - картинка типична за третия свят! Ало, Кмете, Кисьов вземете се в ръце и поне регламентирайте тротоарната търговия, че така ще видим Европа през крив макарон!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД