:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 288
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МВР готви арести и за братя Пехливанови?

Доктора е в България, прокурор оспорил пътуванията му навън
Братя Пехливанови скоро може да бъдат арестувани, заяви вчера пред "Сега" висш служител на МВР по повод задържането на Петър Петров. Петров е бивш съдружник на Любен Пехливанов. Бизнесменът, известен още като Пепи Амигоса - заради финансово-брокерската си къща "Амигос-3", и като Арабчето, беше задържан от маскирани антимафиоти в сряда. До вчера късно следобед той още беше в ареста на столичното следствие.

Източници от НСБОП обявиха вчера, че акцията била заради финансови измами на Петров и Пехливанови, при които те са присвоявали незаконно апартаменти от частни и юридически лица. Действали чрез близки до тях фирми - разклонения на брокерска къща. До вчера късно следобед обаче на никого не бяха повдигнати обвинения. Преди няколко месеца Петър Петров пак бе арестуван за трийсетина часа, но в националното следствие, където срещу него се води дело за пране на пари и е обвиняем.

Сега в колата на Петров според МВР са открити радиостанции на полицейски честоти в работен режими и устройство за заглушаване на ефира, за което ген. Бойко Борисов съобщи, че може да блокира цялата държава.

Преди време Петров беше съдружник и на Иван Тодоров-Доктора. След като мерцедесът на Доктора беше взривен миналия април и той оцеля по чудо, двамата се разделиха. Тодоров дори намекна, че Амигоса стои зад атентата.

Доктора, който напоследък не се застоява дълго в България, сега е у нас. На 22 април Хасковският окръжен съд му даде 5 г. затвор за отвличане и въоръжен грабеж от 1994 г. Тодоров оспори наказанието пред Пловдивския апелативен съд, а междувременно хасковските съдии му разрешиха да напусне страната за 3 месеца. В последния момент обаче окръжният прокурор на Хасково Петър Мидов е протестирал по пощата даденото разрешение пред апелативния съд. Още не е насрочено заседание по прокурорския протест, а разрешението

за пътуване не е влязло в сила.



каре

РЕАКЦИЯ



При проведената акция на НСБОП е допусната грешка, която свързва имената ни с това на човек, с когото не участваме в никакви фирми и търговски дружества, се казва в съобщение до медиите, което братя Пехливанови разпространиха вчера. Декларираме, че не са проверявани наши фирми и търговски структури от НСБОП. Фамилията ни се свързва по един недостоен начин с лица, които не се ползват с добро име в общественото пространство. Вероятно наши "доброжелатели" са подхвърлили имената ни на медиите с цел те да бъдат опорочени.

След акцията на антимафиотите от пресцентъра на МВР официално съобщиха, че са претърсвани офиси на три фирми, "свързани и близки до братята Любен и Георги Пехливанови".



Каре

ФИРМИ



"Източни финанси" ООД продължава да съществува като самостоятелно юридическо лице и собствеността не е променяна, показа нова справка в ДАКСИ. Според информационната система дялове там продължават да имат Петър Петров, Иван Тодоров-Доктора и братята Димитър и Дойчин Мирянови.

На 22 януари т. г. "Източни финанси" и Първа финансова брокерска къща са сключили договор за съвместна дейност по Закона за задълженията и договорите (ЗЗД) и са учредили съвместно дружество. По закон това се прави за "постигане на една обща стопанска цел". Адресът на консорциума е същият като на "Източни финанси".
4
3964
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
21 Май 2004 09:39
Горките не срали в кладенеца-с клечка го бутнали.
21 Май 2004 12:58
Eee to 6tom da ubie6 2 deca zaslujava uslovna, sigurno za teq bezobidni prinadlejnosti s koito spokoino si slu6a6 policiqta i zaglu6ava6 efira, samo 6te go razvedat iz koridora na zatvora i 6te go pusnat, pyk moje i samo snimka na zatvora da mu pokajat
21 Май 2004 14:20
Бандитизмът и корупцията като форма на държавно управление чели ли сте...?!

21 Май 2004 20:31
Пак не се уточнява.Правен ли е обиск на братя Пехливанови или не.Какви са тия глупости "близки до тях"фирми.Ако имат свои защо обискират "блзки"до тях?Много не точно е близки до тях фирми.Ако не са им обискирали техните фирми, защо се манипулира.Впрочем кои са тия братя.Деца на комунистически величия ли са или са се показали от казана?Нещо не точно има.А има ли неточности на едно место то значи и другаде не е чисто.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД