:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 281
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Питат Абрашев за продаден исторически комплекс на австрийци

Имот от 5 декара, включващ целия исторически комплекс "Римски форум" в Пловдив, е продаден на частници, съобщи зам.-председателят на Съюза на архитектите в България Илко Николов. Той заедно с други свои колеги се срещна вчера с нововремци, за да алармира за сделката. Архитектите показаха документи на хората на Мирослав Севлиевски, които доказвали, че имотът е изтъргуван в нарушение на законите за паметниците на културата и за държавната и общинската собственост. Според тях поради националното си значение комплексът е публична държавна собственост, а е продаден на австрийската фирма "Младост алфа" ЕООД като частна общинска собственост, без да е обявен търг. Компанията е платила 240 200 лв. и е представила инвестиционна програма за 5 647 700 евро.

Архитектите не оспорват процедурата или сумата, за която е продаден имотът, а изобщо продажбата на археологически обекти с национално значение. В идейния проект на купувачите освен това не е предвидено пълноценно запазване на старините.

Нововремци заявиха, че ще питат културния министър Божидар Абрашев за сделката по време на парламентарния контрол. Те ще внесат документите за случая в анкетната комисия, която ще разследва управлението на държавната собственост в министерствата на спорта и културата.
19
747
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
19
 Видими 
20 Май 2004 20:41
тази шушумига нема ли кой да я върже некъде.... да му се ненадяваш
20 Май 2004 21:02
Като се сетя, че след няколко дни ще празнуваме Най-българския празник 24 май, косите ми настръхват. Представяте ли си - този мушморок редом със Св.Св.Кирил и Методий и Дядо Вазова
20 Май 2004 21:25
Басси келеша!!! Що не му наврът един фанфар у дирника и да го натирят на пичка си майчина....
20 Май 2004 21:44
И аз се питам докога това "недоразумение" Абрашев ще ни стряска я от вестник, я от ТВ???
Не е ли време да му се покаже
20 Май 2004 22:07
Шушумигата и Тъпчо Церовски да не се надскачат нещо?
20 Май 2004 22:39
Другари,

Още навремето другарката министърка на културата баба Ви Елка Константинова прозря най-далновидно, че за нейната работа си требе австрийски език.
Дедо Божко нема да я послуша, ами маа ръце по цел ден, та се прави на диригент, вместо да си седне на заднико да понаучи малко от малко поне австрийски. Хак му е сега, прелъгали го австрийците, дали му договор на австрийски, и той го подписал, нали бъкел не разбира.
Въпросът е обаче, къде е дремала през това време неговата верна дружина - госпожа Люлина?! Защо не е надушиила овреме какви ги върши нейният никаквец, та да го улови за яката, па бой, бой, бой..., че да види
20 Май 2004 23:16
дае обявим за продан самия Абрашев - белким некой даде за него един пробит гологан.
21 Май 2004 01:19
ПРОДАЖНИ ПРАВИТЕЛСТВА- ПРОДАЖНИ МИНИСТРИ!!!
ВЕЧЕ 15 ГОДИНИ САМО ТОВА ПРАВЯТ - П Р О Д А В А Т ТОВА, КОЕТО НЕ ТЕ, А ДРУГИ ПРЕДИ ТЯХ /преди 1989 г. !/ СА ПОСТРОИЛИ И ИЗГРАДИЛИ!!!
21 Май 2004 02:09
Вие почакайте, има още да видите!Когато синът им идиот почне да представя България като българския Караян, ще стане ясно защо е било продадено това-онова и защо са били екскурзиите по Анталия, Залцбург и още незнамкъдеси.А мадридския пръч си чеше бръдъта и обещава нови 800 дни-е след тях нема да остане и паве за продан.
21 Май 2004 03:20
Форумците си лаят, Абрашев си стои..... .......... Вариант на една поговорка......
21 Май 2004 09:04
Ако парите от инвестицията се изпорзват за реставрация и превръщането на обекта в туристически обект, който може да се ползва и за концерти и оперни представления - то нямам нищо против. Австрииците знаят как да експлоатират такъв обект.
Ако обаче направят хотел или бизнесцентър - трябва да снишим Абрашев на една глава и то от горната страна.
21 Май 2004 09:05
Не може това говедо да продава , той както е подкарал утре ще продаде и Царевец.Не съм чувал друга държава да си продава паметниците на културата.Царя да изгони тоя малоумник веднага защото продължават да си пълнят вестниците с неговите простотии.
21 Май 2004 09:19
Те продадоха цялата българия вие сте седнали да говорите за едно продадено имотче от ФАНФАРА.
21 Май 2004 10:07
Като го питат той какво отговаря? Усмихва се ехидно и посвирва на пианото. Отговорите да ги дава Сакса дето го търпи /защо ли/ след всичките му дивотии. Той най-добре знае какво и защо върши подчиненият му.
21 Май 2004 10:22
уважаеми форумци не четете статията, имота е продаден като частна общинска собственост, май майната чомаков е стъпките на мафиянски. божо не виновен, той толкова си може. такива са му подчинените , нали има национална служба за защита на историческите паметници къде са спали , я по-строг контрол!
21 Май 2004 10:22
Хора, не се карайте на Абрашевия, ами то трябва да се занимавате с Люлинка. А както би трябвало да е ясно на целокупния български народ, тая няма задръжки - то не беше натиск да намериме място на синчето, то не бяха разходки по чужбина, то не беше...
Абрашев !!! Какво искате от мъж, който се държи за полата на жена си.
21 Май 2004 13:16
"Форумците си лаят, Абрашев си стои"

Светло пиво, че ние форумците сме последна дупка на кавала, това е ясно.
Но има и много други кученца - например вестниците, или телевизията, дето си лаят. Но Абрашев не мърда. Че царят не иска да го смени, е ясно, но защо Абрашев не се сеща да си подаде оставката?
21 Май 2004 20:32
Boogie Barabata e prav. Shte ima oshte da vidime. A ministara vmesto otgovor shte napishe 5-6 baleta za edin den i shte otide na pochivka.
23 Май 2004 01:11
КАК НЕ ГИ БЕШЕ СРАМ ДА ПРОДАДАТ ИМОТА СТРОЕН ОТ ЦИВИЛИЗОВАНИ ХОРА НЕЩАСНИЦИ ТО БИВА ПРОСТОТИЯ АМА ТОВА МИНАВА ГРАНИЦИ. КЪДЕ СПИ ПРОКУРАТУРАТА ОТ КАКТО ИМАМЕ ПИСАНА ИСТОРИЯ ТАКОВА ЧУДО НЕ Е СТАВАЛО В ПРОТИВАРЕЧИЕ НА ВСИЧКИ ПРАВНИ НОРМИ И МОРАЛНИ ТАКИВА. МИСЛЯ ЧЕ ТОВА СА НАЙ- ГНУСНИ ОТРЕПКИ НЕГРАМОТНИ ПРЕД ЛИЧНОСТНИ ИНДИВИДИ С ЕГН.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД