:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 169
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МОН ще пише закон за чуждите университети, обучаващи в България

Просветното министерство ще подготви изцяло отделен закон, регламентиращ дистанционното обучение и дейността на чужди университети у нас. Това съобщи зам.-министър Анастас Герджиков. Преди време МОН обяви списък с 12 чужди вуза, от името на които се предлага непризнато от държавата обучение. Акад. Георги Близнаков от Международния образователен център, който предлага дистанционно обучение на Международния университет в Москва, призова Герджиков да се извини публично на вуза заради обявяването на дипломите му за нелегитимни у нас.

Не считам за необходимо да се извинявам, позицията ми не се е променила и ще я изложа в специално писмо до акад. Близнаков, заяви Герджиков. И аз не харесвам закона за висшето образование, но това не означава, че го нарушавам, добави той.

Очаква се законът за дистанционното обучение да бъде готов до септември догодина. В момента чужди университети нямат право да откриват свои филиали у нас. Дистанционното обучение е споменато като форма на обучение, но може да се реализира само от законни структури, създадени с решение на Народното събрание.
491
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД