:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 216
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Двуметрови преспи в Самоковско и Северна България

Ваканция за учениците в Търговищко заради непочистени шосета
Снимка: Александър Михайлов
Двуметрови преспи сняг е навял силният вятър миналата нощ в Златишко и Самоковско, съобщиха от агенция "Пътища". Шосетата в района се почистват, но автомобилите трябва да се движат с много ниска скорост. Преспи до 1,5 м има и в районите на Добрич, Силистра, Русе, Тутракан, Търговище и Разград. Пътните служби почистват и опесъчават пътищата, които на места са мокри, заледени и заснежени.

Затворени са проходите Троян-Кърнаре, Елена-Твърдица, Златишки и Върбишки и пътищата Русе-Кубрат и Русе-Бяла.

Всички превозни средства в Русенска област трябва да се движат с вериги. В Смолянско освен това са забранени ремаркета и полуремаркета. 4 селища са без ток в страната, всички са в Разградско, съобщи Гражданска защита.

Цяла нощ движението по пътищата от Силистра за Русе, Добрич и Шумен беше затруднено и много автомобили са закъсали в преспите. Наложило се да бъдат изтеглени с верижни машини и трактори. Колите за пътна помощ в потъналите в сняг райони на Североизточна България не са спирали работа от два дни. Има списък на нуждаещите се от хемодиализа, за които трябва да бъде осигурен транспорт при влошаване на времето.

За учениците от селата в Търговищко беше обявена двудневна ваканция. Вчера повечето деца не могли да стигнат до 10 училища заради неразчистените пътища. Поради силния вятър второ денонощие четвъртокласната пътна мрежа в областта е непроходима. В областния град вчера не пътуваха автобуси за и от Омуртаг и Попово. Организират се временни пунктове на КАТ, които пропускат коли само с вериги.



каре



Трима студенти загинаха в катастрофа на заледен път



Трима студенти от Ловеч загинаха при катастрофа вчера около 6 ч. край с. Малиново на пътя София-Варна. Те пътували в шкода, която занесла и се ударила странично в идващия насреща камион. На място загинали шофьорът на колата Георги И., на 26 г., 24-годишната Бранимира Б. и Нина Н., на 23 г., майка на тримесечно бебе.

Тримата бързали за изпит в Габровския технически университет. Снегът и заледеният път са най-вероятната причина за произшествието, смятат полицаи.
 
Боровец
554
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД