:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 223
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Ще включват отопление в градския транспорт при минус 3 градуса

Пускат билета за пет пътувания в София днес

Столичната компания замисля томбола с номерата на билетите
Новият билет за пет пътувания срещу 1,75 лева в столичния градски транспорт ще бъде пуснат от днес. С него всяко пътуване ще излиза 35 ст., докато билетите едно возене са 40 ст., съобщи шефът на компанията за градски транспорт Васил Найденов вчера.

Билетът представлява лента, върху която има пет номерирани талона. Всеки от тях важи при представяне на талон номер 5 - носител на билета. Запазва се досегашната система на таксуване. "По този начин ще се ограничи възможността за препредаване на билети, а пътникът ще спести 25 ст. В момента компанията ни губи по 600 хил. лв. на месец", каза Найденов. Причината е, че много пътници дават билетчетата си при слизане на качващите си. Транспортната управа има идея да прави томболи с номерата на билетите, за да стимулира хората да не ги препредават, а да си ги пазят.

В момента всички отоплителни инсталации на возилата са приведени в готовност и при температура под 3 градуса шофьорите са длъжни да ги пускат, каза още Найденов. С 35% са увеличени колите на градския транспорт през зимните месеци. 588 автобуса, 190 трамвая и 109 тролея ще возят столичани. В началото на следващата година общината ще закупи още 80 нови автобуса и 20 тролея и ще модернизира 42 трамвая. Парите за целта ще дойдат от 35 млн. евро заем от ЕБВР.

За улеснение на студентите и учениците картите им за пътуване в градския транспорт вече ще се издават само срещу студентска книжка и лична ученическа карта.

До момента 5 фирми са подали документи за участие в конкурса на компанията за охраната на контрольорите, каза Найденов. Той обаче не пожела да назове имената им. Конкурсът бе обявен през август. "Може да минем и на система, която да заснема дали пътниците си дупчат билети и с тези факти по-лесно да ги глобяваме.", каза Найденов.
445
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД