:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 173
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ИЗНЕНАДА

Опаковайте подаръците с фантазия

Те могат да са много ефектни и без лъскава хартия
Не е нужно да купувате бляскави опаковки, за да изглеждат подаръците ви празнични. По-добре е да разровите фантазията си и да измислите необичайни и съвсем неочаквани опаковки на даровете. Повярвайте - те ще се харесат много повече на близките ви.

Ако сте подготвили дрехи и въобще неща от тъкани, то може дори да не ги завивате. Набавете си само ефектни панделки от хубава материя (в никакъв случай от хартия). С тях вържете даровете като пакет. За украса добавете декоративни фигурки на ангелчета и звездички.

А ако сте решили непременно да пакетирате закупените предмети в нещо, което хваща окото от раз, то заложете на ефектните комбинации, а не на прекалената шарения. На първо време си осигурете по един лист опаковъчна хартия в синьо-бяло и в бяло-червено. Колкото по-изчистени са нейните шарки, толкова по-стилен ще е подаръкът. За декорация използвайте сатенена синя лента. Към нея може да добавите, каквото решите - сребърна звезда, прозрачни топки за елха и дори ефектни седефени копчета.

Сръчните домакини, които разполагат с повече свободно време, могат да ушият и специални торбички за по-дребните подаръци. Кръг плат и една връв са необходимите материали. Важното е платът да бъде ефектен - най-добре златист или сребрист, и от благородна материя - например брокат. Връвта се усуква от копринени конци и завършва от двете страни с малки пискюли. Тези торбички обаче са подходящи само за скъпи подаръци.

Ако даровете са по-обикновени, те могат да бъдат от обикновена карирана басма и без декоративни върви. От златисто фолио също стават торбички, но в такъв случай връзването е с панделка от креп-хартия в ярък цвят.

И от останали в дома ви кой знае от кога парчета дантела може да сътворите интересни празнични опаковки. Ушийте малки торбички и скрийте в тях по една изненада за всеки от семейството. Не е нужно тя да е скъпа. Важното е да бъде дребна и закачлива. За цвят добавете и писмено пожелание. Ако римите са ви в кръвта, направете го в стих.

Дантелените торбички можете да украсите с нещо нежно - например копринена лента, лъскав галон, перушинки, сушени цитрусови плодове и каквото още ви хрумне.

Не е нужно дрехите да бъдат в лъскави хартии.

Подберете хартия с по-изчистени шарки, така пакетът ще бъде по-стилен.

Елегантни торбички от благороден плат приютяват скъпите подаръци.

Златисто фолио и креп-хартия - ефектно и лесно.

От дантела може да направите ефектни торбички за дребни подаръци-закачки.

Красивата опаковка понякога създава повече радост, отколкото съдържанието на пакета.

1039
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД