:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 236
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Временни блокади към зимните курорти

СНИМКА: ПРЕСФОТО БТА
Земеделски ниви на някои ниски места в Монтанско са залети с вода, въпреки че в този район нямаше интензивни валежи. Заливанията се обясняват с високото ниво на подпочвените води, които не са спаднали след наводненията през лятото.
През новогодишните празници пътят за големите зимни курорти временно бе блокиран от преспи, земна маса или паднали дървета.

Вчера около обед заради срутване на големи снежни маси бе затворен пътят между Банско и пистите и автомобилите чакаха фадрома, за да разчисти пътя. От Гражданска защита увериха, че за проблема е уведомен общинският съвет и са взети мерки.

След новогодишната нощ пък за кратко бе блокиран пътят към Боровец. Движението бе възстановено едва след като спасителна група от Гражданска защита отстрани падналото дърво на пътя София-Самоков в близост до язовирната стена на яз."Искър". От ГЗ вчера предупредиха водачите по този маршрут да бъдат внимателни заради опасност от падащи камъни поради активизирали се свлачища. Подобна опасност има още в Искърското дефиле и по пътищата Смолян-Асеновград и Кричим-Девин.

Пътищата Ракитово-Цигов чарк и Велинград-Сърница са затворени за всички превозни средства заради свличане на маса. Отсечките Кричим-Девин и с. Арда - с. Горна Арда са забранени за камиони, съобщиха вчера от агенция "Пътища". В село Арда в следствие на обилните дъждове от 30 декември и обилното снеготопене е унищожена около 900 метра от пътната настилка. Затворен е пътят до няколко къщи, намиращи се над джамията.

По празниците временно бе затворен и пътят Шипково - Рибарица.

В Смолянско, което бе сериозно наводнено преди Нова година, ситуацията се нормализира, съобщи кметът на града Дора Янкова. Според нея реките влизали в коритата си. А 8-членното семейство, чиято къща рухна, временно е настанено в общежитие. Янкова вече е намерила резервен фургон за тях и от днес започват да изливат фундамента за поставянето му. В пострадалия от наводненията Ихтиман също не е имало произшествия с изключение на кратка авария с електричеството, съобщи кметът Маргарита Петкова.

---ОПАШКИ

За образувани опашки на ГКПП-Кулата от прибиращи се от Гърция съобщи вчера директорът на пункта Николай Шушков. Проблемът със забавянето на влизащите в България е в гръцките митничари, каза Шушков пред Дарик радио. Средно за около час преминаваха през гръцката митница завръщащите се у нас.
1617
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД