:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 291
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Съдът започва 2006 с Чората, Христомира и Луканов

Снимка: Велислав Николов
Хърватинът Иван Може може да лежи зад решетките доживот за убийството на полицай.
Още първият месец на тази година ще е натоварен за съдиите в София. Първо военно-окръжният съд ще трябва да реши дали прокуратурата законосъобразно е прекратила делото срещу петимата полицаи, участвали в акция "Респект", при задържането на Ангел Димитров-Чората, който през ноември бе пребит до смърт.

На 13 януари Софийският градски съд ще нищи и взрива, при който загина аптекарката Христомира Атанасова на 9 октомври 2002 г. Подсъдим е бившият военен Йордан Колев, който заедно с плевенчанина Минчо Павлев е обвинен и за взривяването на бензиностанция и автомобил.

Поредното заседание на Софийския апелативен съд по делото за убийството на Андрей Луканов ще е на 25 януари. САС като втора инстанция разглежда жалбите на Александър Русов, Алексей Кичатов, Юри Ленев, Георги Георгиев и Ангел Василев срещу доживотните им присъди за убийството.

Хърватинът Иван Може за пореден път ще се изправи пред Софийския градски съд. Той е подсъдим за убийството на полицая Кирил Живков и Асен Петров-Шаки в букмейкърския пункт на 31 август 2004 г. Текстилната експертиза, която дълго време бави приключването на делото, вече е готова и се очаква присъда.

Двама следователи, хванати с подкуп, също ще посетят съдебната зала през януари - Христо Станчев на 6-и, а Стефан Стефанов на 18-и. Върховният административен съд пък ще трябва да реши дали е правилно дисциплинарното уволнение на варненския следовател Ясен Янчев. Висшият съдебен съвет го уволни преди 2 месеца заради нерешени с години дела. Докато папките му се трупали в кабинета, Янчев записал теология в Шуменския университет и успял да вземе 15 изпита. Всяка неделя помагал и на свещеника в църквата "Св. Успение Богородично" във Варна. След това пък бил библиотекар в друг храм - "Св. Параскева".

На 10-и продължава и процесът срещу съпругата на експремиера Иван Костов Елена и главната счетоводителка на фондация "Бъдеще за България" Виолетка Илиева. Съдят ги за неплатени и укрити 10 495 лв. данъци на фондацията. Делото за аварията в "Кремиковци", при която загинаха трима работници, а други 21 души пострадаха също продължава в първия месец на 2006 г.

Продължава и делото срещу Александър Александров за катастрофата край хотел "Плиска", която през март 2003 г. отне живота на жена и рани още 9 души, чакащите на автобусна спирка.
6
2673
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
02 Януари 2006 23:38
03 Януари 2006 04:29
Очаквах да започне разследването и делата срещу Доган, Виденов и кликата, цар-премиера, Велчев, Първанов та дори и Станишев. Защо ни занимавате с глупости......
03 Януари 2006 07:30
Светло Пиво, та ти си бил по-голем оптимист и от мен бе мама му стара! А гепи едно ЧНГ! Вие поне си имате сняг в изобилие горе в Buffalo! Ние умрехме тука, в Houston, от жега. По потници и джапанки около елхата! Ама това да си ни проблемите! Жив и здрав!
03 Януари 2006 10:53
Очаквах да започне разследването и делата срещу Доган, Виденов и кликата, цар-премиера, Велчев, Първанов та дори и Станишев.


бате, а Костов и Софиянски защо ги пропускаш?
03 Януари 2006 12:10
Да бе , да!
Дори и тези няма да започнат, а дори да започнат, както ни се обещава отлюбезните магистрати - просто няма да завършат!
Бъдете живи и здрави колеги! ...и непременно бъдете щастливи
04 Януари 2006 00:13
Чичо Докторе направо ти завиждам. Ние тука ринем сняг та се вдига пушек. А вие по бански. Защо е тая нестраведливост.......
ЧНГ.......
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД