:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 235
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Евросъюзът вече помага на заразените деца в Либия

От понеделник екип от европейски лекари вече предлагат помощ на заразени със СПИН деца, които са лекувани в болницата в Бенгази. Това съобщи агенция "Джана", позовавайки се на изявление на еврокомисаря по външните отношения Бенита Фереро-Валднер, която преди ден се срещна с Муамар Кадафи. Тя е оповестила още, че вече е създаден специален фонд, в който ще даряват както страните от ЕС, така и страни, които не са членове на съюза, за да може да се осъществи планът за лечение на либийските деца. ЕК ще подпомогне лечението на заразените със СПИН деца с най-модерните технологии и с най-добрите в Европа специалисти.

"Говорих много открито и със семействата. Смятам, че този жест от страна на ЕС, а и от името на България, беше много добре приет", каза още Валднер пред БНР. Външният министър Соломон Паси каза, че България категорично ще подкрепи всички усилия на ЕС и ще се включи по най-подходящия начин в конкретната помощ.

По време на срещата си с Кадафи еврокомисарката заявила, че речта му пред Арабската лига в Алжир за трагедията на заразените деца и за двойните стандарти на Запада е предизвикала сериозно въздействие върху нея. Ето защо либийските деца ще получат същите грижи, както и европейските, коментира агенцията. В същото време обаче Валднер категорично е заявила на Кадафи, че трябва да освободят българките, защото нямат доказателства срещу тях. "Джана" обаче мълчи за тази част от разговора.

Днес следобед президентът лети за Джамахирията за среща с Муамар Кадафи. "Смятам, че това е много важен сигнал", коментира еврокомисарката пред Би Би Си.
3
1038
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
27 Май 2005 00:06
Дано да има полза и да се върнат най-после...
27 Май 2005 08:06
Абе не разбрахте ли, че на тези от евросъюза въобще не им пука за нашите мед.сестри и, че това което правят е само вдигане на пушилка - без никакъв резултат, тъй като на оня арогантен тип кадафито въобще не му дреме ни за евросъюз ни за белия брат отвъд океана, тъй като си има достатъчно нефт и може да си позволи да бъде самостоятелен. Това е. Дано благоразумието на либийците надлелее, иначе нещастните и невинни 5 български женици и палестинеца ги чака изправяне пред наказателен взвод.
27 Май 2005 20:42
За да ни помага, трябва и сами да си помогнем като не гласуваме за руснаци или турци!
Да изберем българи с европейско мислене

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД