:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 268
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

СЕМ се дръпна от спора за предизборни клипове

Съветът за електронни медии (СЕМ) отказа да се намеси в кавгата, свързана с предизборен клип на ОДС, в който са включени кадри на премиера Симеон Сакскобургготски. Клипът вече се върти по БНТ, макар първоначално ръководството на медията да се отказа да го излъчи. Причината е, че никъде във видеото не става ясно какво или кой се рекламира с него. Затова тв шефовете изпратили запитване до ЦИК дали е допустимо излъчването на материала. Оттам пък препратили писмото до СЕМ.

"При всеки подобен случай ние обясняваме, че нямаме право предварително да се намесваме в програмното съдържание на медиите", обясни говорителката на СЕМ Юлияна Тончева. Тя беше категорична, че всяко вмешателство може да се изтълкува като цензура и затова СЕМ няма да взема решение, ако материалът не е показан в ефир. В конкретния случай отговорни по въпроса били членовете на ЦИК, защото те определят правилата на предизборната кампания.

Юлияна Тончева допълни, че питането на БНТ и ЦИК се отнася и за клипове на коалиция "Атака". И за тях обаче надзорниците няма да решават предварително.

За проблемния материал пръв съобщи правителственият говорител Димитър Цонев. Той обяви, че надзорниците са сезирани по случая и те трябва предварително да се произнесат дали кадрите не накърняват честта на министър-председателя и държавните институции.

От БНТ пък обясниха, че след първоначалния оглед от ОДС са се съгласили да маркират клипа си като свой и вече няма пречка да материалът да бъде въртян.
6
855
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
27 Май 2005 03:52
Би трябвало един български вестник да изпозва български език. В българския език дума "клип" няма. В английския има дума с подобно звучене и тази дума на бългаски значи откъс, къс.
27 Май 2005 10:03
ОДС
Симеон Смешни
27 Май 2005 10:06
Че от толкова лъгане, на Симеончо някаква чест остана ли му?
27 Май 2005 13:06
ganchosega
От желание да се изкарат "по големи католици и от папата" вестниците са пълни с думи и изрази които на Български не означават нищо
27 Май 2005 13:59
ОДС победа-номер 19-за България!
27 Май 2005 14:34
Аааа, начи не само на мен ми е ннаправил неприятно впечатление тоя клип. Надето си вкарва автогол след автогол, чак па толко да си некадърен...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД