:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 268
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НХГ с осветление като в Британския музей

Две наши национални галерии откриват постоянни изложби само за 2 седмици. След 6-годишно прекъсване Националната художествена галерия представи обновената си експозиция. Преди седмица това направи и Националната галерия за чуждестранно изкуство.

120 000 лв. е отпуснало културното министерство. 8 от залите на бившия Княжески дворец са ремонтирани. В част от тях е монтирано специално осветление, каквото има само в Британския музей, обясни директорът Борис Данаилов.

Колекцията съдържа 174 шедьовъра от 84-ма автори, хронологично проследяващи развитието на изобразителното ни изкуство от Освобождението до края на Втората световна война. Някои от картините не са показвани пред публика от десетилетия. В Големия салон е върхът на българската живопис, представена от имена като Владимир Димитров-Майстора, Златю Бояджиев, Дечко Узунов, Жорж Папазов, Иван Ненов и др. Занапред постоянната експозиция ще се разширява и освежава със "сателитни изложби".

Министър Нина Чилова пък съобщи, че до 2-3 седмици ще бъде представена концепция за развитието на българската култура. Тя предвижда да се премине към изцяло проектно финансиране, за да има яснота къде отиват парите.
1
716
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
27 Май 2005 14:24
ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ министерството работило. И кво се оказа , че нито великата Москова го направи нито шмекера Димов , а го направеха министрите на Царя . Не може да е верно .Не може ---ама е верно!!!!Вервайте ми!!! щото не виждам и коментари..............
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД