:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 225
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Надежда Михайлова на разпит в съда през септември

Снимка: Вера Петкова
Лидерът на СДС Надежда Михайлова ще трябва да се яви лично в съдебната зала, за да отговаря на въпроси на адвоката на Денис Ершов. Това определи вчера съдийка от софийски районен съд по време на първото заседание на делото. Бизнесменът съди Михайлова за 1 евро за нанесени му морални вреди от нейни изявления. Искането за личен разпит направи адвокатът на Ершов Стоян Кръстев. Той формулира 5 въпроса към лидерката на СДС и поиска тя да бъде задължена да се яви на следващото заседание през септември и да им отговори.

Съдът допусна 3 и половина от въпросите на адвоката на Ершов и определи Михайлова да се яви и да отговори. Сред тях са дали е вярно, че на 17 май 2002 г. лидерката на СДС е поискала от главния секретар на МВР ген.-майор Бойко Борисов да не позволява завръщането на Денис Ершов. Вярно ли е, че направила изявление да не се допуска бизнесменът, "защото противното би било застрашаване на националната сигурност и би било нарушаване на ангажиментите на правителството в борбата срещу международната престъпност". Адвокатът на лидерката на СДС Янчо Трончев се противопостави на нейния разпит в зала. Неговите възражения обаче бяха отхвърлени. Съдът прие обаче неговото искане да се изиска от парламента стенограмата от заседанието на 7 юни т. г., на което вътрешният министър Георги Петканов отговаря на актуален въпрос на Димитър Абаджиев, както и да се вземе официално копие от съобщението на МВР от 8 август 2000 г., с което бе обявено изгонването на Ершов и още четирима бизнесмени.

Адвокатът на Ершов съобщи, че все още няма отговор на последната молба на клиента му, с която се иска от вътрешния министър да преразгледа заповедта на контраразузнаването за неговото изгонване.
862
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД