:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 281
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Грозданова предлага новия изборен закон в НС

Депутатката от НДСВ Диляна Грозданова разпространи сред депутатите вчера промените в изборния закон, според които 1/2 от народните представители ще се избират мажоритарно, а другите 120 - пропорционално. Грозданова е и вътрешнополитически секретар на Съюз "Свободни демократи".

Автори на проектозакона са група експерти от различни цветове: Юлий Павлов, Михаил Константинов от ЦИК, Илия Божинов от ГИСДИ и др. Авторите на закона се срещат днес с политици в хотел "Рила". Те предлагат в разпределението на 120 мандата по пропорционалната система да участват партиите и коалициите, получили над 4% от гласовете или имат поне 2-ма мажоритарно избрани кандидати.

"Надявам се до края на юли парламентарните сили да стигнат до съгласие и наесен законът да влезе в пленарна зала", обясни Грозданова.

Политическият съвет на партията на Стефан Софиянски - ССД, ще обсъди проектозакона на 20 юли, но според програмата на партията тя поддържа засилването на мажоритарния елемент в избирателната система.
739
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД