:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 226
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Фамилията се завръща във Видин

СНИМКА: Пресфото БТА
С бързия влак от София вчера в 9,30 часа във Видин се завърнаха 18 души от фамилията Зрънкови. Те са най-близките роднини - братя и сестри със семействата си, на убития при кървава разправа 19-годишен Цветелин Перов. Други 15 от клана са пристигнали във вторник. Слезли на гара Дунавци и са се настанили в градчето.

Пристигналите във Видин вчера са посрещнати на гарата от полиция и с микробус са откарани в РПУ.

Охраната командвал лично шефът на РПУ-Видин Валентин Димитров. Половината от 18-те роми, които идват от с. Орляк, Добричко, вероятно ще се заселят при роднини в ромската махала в с. Арчар, на 20 км от Видин. Останалите имат намерение да се върнат по домовете си в кв. "Нов път".

Във Видин пристигнаха братът Георги и сестрата Юлия Перови със семействата си. Георги щял да се върне в къщата си в квартала, защото никой не е убивал и нищо не е направил, за да бяга из цялата държава.

Изоставените къщи на фамилия Зрънкови в ромския квартал се охраняват от повече на брой полицаи, отколкото охраняват целия район на крайдунавския град, уточни Валентин Димитров. Кметският наместник на квартал "Нов път" Борис Тодоров е загрижен за това, което може да се случи в близките часове и дни във Видин. Той смята, че отново хората от квартала ще се вдигнат на бунт и ще започне война, съобщи БТА.

Лидерът на фамилията Манчо Кръстев, съпругата му Светла, брат му, две снахи и три деца са останали в Русе. Ромите все пак са се настанили в къщата на ул. "Росица" 10, предоставена им от областния управител Румен Януаров. Отначало те бяха недоволни от порутената сграда и смятаха да пътуват към Силистра, но се оказа, че не са особено желани там. "Чакаме да пооправят малко къщата, да сложат прозорци и да я пообновят отвътре", каза Манчо, който ден по-рано беше тръгнал да си купува апартамент. В къщата още не е пуснат ток. Очакваме още едно семейство да пристигне в Русе, но то вероятно ще продължи към Силистра, обясни Манчо. Ако работите във Видин се оправят, може да се върнем и ние там, искаме да си бъдем у дома", каза още ромският барон.



каре



Вътрешният министър: Няма опасност от нови конфликти



"Не се опасяваме от нови конфликти, такива индикации засега няма. Тези 30 души нямат да бъдат във Видин, за да възникне конфликт, а в региона", така вчера вътрешният министър отговори на въпрос на "Сега" дали МВР не очаква отново разпалване на ромската война във Видин след завръщането на

част от Зрънкови в района.

"Смея да твърдя, че към настоящия момент въпросът е получил своето нормално разрешение", заяви още Георги Петканов.
1263
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД