:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 257
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Лекарите снемат доверието си от здравния министър

Българският лекарски съюз снема доверието си от здравния министър Божидар Нанев и неговия заместник Валерий Митрев и няма да участва в подготвяната здравна реформа, обяви председателят на съюза д-р Цветан Райчинов. Съсловната организация, от чиито среди идват и двамата нарочени управленци, призова лекарите да не подписват договори с НЗОК. Освен това представителите й се оттеглят от преговорите за Националния рамков договор с мотива, че те са безсмислени, тъй като ще завършат не със споразумение, а с "държавен документ". Съсловната организация критикува управляващите, че в рамките на 10 дни излъчват противоречиви идеи за здравната реформа. "Карат ни да участваме в нещо, което очевидно е глупаво и няма да проработи, и което се сменя на два дни - днес 300 болници затваряме, утре - 500", допълни Райчинов.

"Оставяме на морала на Божидар Нанев и Валерий Митрев да вземат решение дали да подадат оставки", коментира шефът на БЛС. Протести на лекари обаче няма да има. "Преди 2-3 г. страната напускаха по 100 лекари, а сега - по 500. Това е нашата форма на протест", обяви Райчинов и допълни, че вече има недостиг на специалисти дори в София.
3
1731
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
07 Декември 2009 08:23
Дааа никой не иска да изпусне кокала.. независимо колко е голям. Статуквото трябва да се пази, че иначе току виж ти затворят болницата.. която единствено прави разходи и няма никакви условия за спасяване на хора.
07 Декември 2009 12:18
Аз отдавна съм си свалил доверието от здравнатра система като цяло.
07 Декември 2009 18:21
Снемат го защото се затваря кранчето. Вече може да работиш само на един трудов договор в държавна, общинска или частна болница. Освен това се въвеждат единни тарифи на медицинските манипулации.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД