:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 249
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Сирийски бунтовници водят боеве в сърцето на Дамаск

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Две сгради бяха напълно разрушени в сирийския град Алепо от взрив, който властите определиха като "терористичен акт".
Ожесточени боеве между сирийските бунтовници от Свободната армия на Сирия (САС) и правителствените сили за сигурност избухнаха в нощта срещу понеделник в центъра на столицата Дамаск, съобщиха световните агенции. Според различни източници въстаниците са нападнали сграда на тайните служби в квартал "Ал Меззе" и са я обстрелвали с гранатомети и автоматично оръжие. "Сблъсъците са били близо до клон на силите за сигурност", съобщи Рами Абдулрахман, ръководител на Сирийската обсерватория за човешки права. По думите му 18 правителствени войници са били ранени при престрелката, която е започнала малко след полунощ и е траела няколко часа. Квартал "Ал Меззе" се намира близо до президентския дворец в Дамаск.

Близо до мястото на стрелбата се намира резиденцията на българския посланик, където живеят и други български дипломати. В квартала се помещават и други дипломатически сгради. Няколкостотин българи се намират в Сирия, но няма точни данни за броя им заради извънредно затруднените комуникации в страната, съобщиха от МВнР в София. През последната седмица посолството ни в Сирия е съдействало на редица българи да напуснат Хомс и други райони, в които се водят най-тежките сражения, включително една българка, която която е живяла именно в квартала, където бяха най-тежките сражения в града. Нейните свидетелства за зверствата на режима са наистина ужасяващи, допълват от Външно, цитирани от БНТ.
39
1905
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
39
 Видими 
19 Март 2012 19:51
Какво казват сирийците за случая?

В квартале Меззе города Дамаск были уничтожены два и задержан один террорист
Дамаск – САНА, март 19, 2012

Утром 19 марта в квартале Меззе города Дамаск в одной из квартир жилого дома компетентными органами была блокирована вооружённая группировка.

После эвакуации жильцов засевшие в квартире террористы были атакованы, в результате чего двое из них были уничтожены и один задержан. Сотрудниками правоохранительных органов были конфискованы три автомата и ручные гранаты.

При проведении операции по ликвидации преступников один сотрудник сил правопорядка геройски погиб.
19 Март 2012 20:01
Terrorists Shukairi and al-Azizi Confess to Committing Several Crimes and Videotaping them for Misleading Media
Mar 19, 2012

DAMASCUS, (SANA) – Terrorists Mohammad Walid Shukairi and Yamen Hussain al-Azizi confessed on Monday to committing several crimes, including killing a citizen in Sayda Zeinab suburb in Damascus countryside, and videotaping them to be broadcast on al-Jazeera and al-Arabiya channels to blame the security forces.

In his confessions to be aired by the Syrian TV in the evening news bulletin, Shukairi said that he fired at protesters and the security forces, and he burned several cars in return for money.

Shukairi added that the terrorist who carried out the terrorist suicidal explosion in Kafar Souseh is a man called Raed Mohammad and that he belongs to Abu-Bilal group in al-Hajar al-Aswad suburb, near Damascus.
19 Март 2012 20:28
Невинни цивилни нападнали сграда на тайните служби в квартал "Ал Меззе" и са я обстрелвали с гранатомети и автоматично оръжие.
19 Март 2012 20:30
Родните медии яко ни сапунисват . Дори и Центъра засрамиха ...
19 Март 2012 20:39
Чак пък боеве? Обкръжили са някой, въобразил си, че ще си получи терористичната заплата следващия месец.
19 Март 2012 20:58
Пак като т.нар. "свободни медии" само като са използвали формулировката " в сърцето на Дамаск" , значи все още не са им изпращяли бушоните до край.....С Кола и пуканки - върви.
В сграда в Дамаск са убити двама терористи -смъртници, един от спецназ също е убит при атаката. Това е.
Другото е моя мама Катар филм студио.....
19 Март 2012 21:22
Външно да не говорят от името на други хора, а да им дадат думата да чуем какво са видели в Хомс и кой е извършвал зверствата срещу мирните граждани в окупирания от бандити Баба Амр.
19 Март 2012 21:23
Бандитите тази нощ в Дамаск са се опитали да отвлекат офицер от сирийската армия, но не са имали успех и са се представили скоропостижно за отчет пред Всевишния.
19 Март 2012 21:27
Mignews.19.03.2012 : Части на сирийската армия,които прочистиха Хомс и района на Идлиб от терористи и така не дадоха възможност да се повтори тактиката от Бенгази с последващо повикване на помощ за "възстаналия сирийски народ" на чужди войски , преследват метежници в посока турската граница.
Арабският политолог Анис Наккаш счита, че след разгрома и неуспеха на метежниците , същите са принудени да водят партизанска подривна дейност и така да сеят терор и суматоха с цел да провалят мирната инициатива на Кофи Анан и провеждане на парламентарни избори през май в Сирия.
Според него терора е доказателство ,че инфилтрираните от вън терористи нямат вече стройна организация и план за действие и инициативата е напълно в ръцете на сирийската армия. Сдържащата сила на Русия и посредничество в процеса ще доведе до коалиционен формат на правителство между управляващи и мирна опозиция , а това не се вписва в плановете на тези, които имат за цел повтаряне на либийския сценарий и хвърляне на страната в анархия.
19 Март 2012 22:21
Айде отиде коня у ряката.Чююууушш. Натисни тук
19 Март 2012 22:32
...Няколкостотин българи се намират в Сирия, но няма точни данни за броя им заради.......
По -добре от Външно да кажат има ли по света някое наше посолство, което да е наясно колко българи живеят или пребивават в съответната страна и има ли по света по-безхаберно Външно от нашето.
19 Март 2012 23:35
Избрано от навнисаното дотук:
Сдържащата сила на Русия и посредничество в процеса ще доведе до коалиционен формат на правителство между управляващи и мирна опозиция , а това не се вписва в плановете на тези, които имат за цел повтаряне на либийския сценарий и хвърляне на страната в анархия.


Избрано от натвореното дотук:
Чак пък боеве? Обкръжили са някой, въобразил си, че ще си получи терористичната заплата следващия месец.
19 Март 2012 23:42
Ето защо не може да се "демократизира" Сирия. Натисни тук На запада аналния мускул се е поохлабил нещо.
19 Март 2012 23:53
Нашата преса продължава да повтаря и повтаря продиктуваното от Запада определение -БУНТОВНИЦИ, без да спомене нито веднъж за ролята на Саудитска Арабия. Турция и др. в изпращането на модерно оръжие и обучени специалисти в Сирия и в съсипването на една независима страна по абсолютно същия сценарии като Либия. За мръсната роля на Саудитска Арабия в Бахреин и в Сирия се говори детаилно в статията : Syria, Bahrain: A Tale of Two Uprisings… One Fabricated, the Other Forgotten by Finian CunninghamНатисни тук
20 Март 2012 01:02
С предстоящото “превантивно“ нападение на Иран от Израел и неговият най- мощен поддръжник Щатите ПРЕЗ АПРИЛ, картинката на световния колапс се оформя досущ според цяла редица от предсказания. Особен интерес представляват предсказанията не само на Маите, но и на такива доказани източници като WEBBOT.
Кои са WEBBOT и какви са техните предсказания виж. Натисни тук Освен неизброимите невинни човешки жертви, очаква се космическо нарастване на цените на петрола, като резултат от тази война. Ние независимите от Русия умници ще усетим най- бързо истината.
А материали за развитието на трагедията в Сирия има предостатъчно.
US-NATO SUBVERSION IN SYRIA: Saudi Arabia Is Arming Syrian "Opposition" As Twin Car Bombs Kill 27 In Damascus by Finian Cunningham
Many ordinary Syrians are convinced that the latest atrocity – as with previous deadly blasts in the capital and other cities across the country – is the work of terrorist groups that are being trained and supplied by foreign states in a bid to destabilize the government of Bashar Al Assad. “Some of the countries backing armed terrorist gangs, such as Saudi Arabia and Qatar, are accomplices to the terrorism targeting the Syrian people... and bear responsibility for the bloodletting,”
20 Март 2012 01:59
Асад се радва на изгревите като за последно.
Само защото западняците нямат доверие на бунтовниците и не дават оръжие опасявайки се че ще попадне " в лоши ръце".
Така ония са оставени кажи-речи сами на себеси. Те няма как да свалят режиима , но давайки много жертви помагат на западната преса да го демонизира.
Вече е немислимо да се водят мирни преговори с Асад. Бунтовниците предпочитат да се бият с голи ръце и да дават още жертви неограничено дълго време.
Рано или късно на военните ще им писне и ще спретнат една Валкирия на Асадчо. След което вероятно некакво временно преходно правителство с което ще се водят преговорите.
И така , без постигане на военна победа има начин за свалянето на режима.
Асад е пътник.
20 Март 2012 02:59
Бомби в Дамаск падат от небето.Тешко нараняват на Асад сърцето.Терориста здраво пипа.С гранатомети той върхлита.Смърт и ужас всява на диктатора не прощава.Ах...летете ескадрони.Диктатора да се прогони! До сибирските каторги Сталинови морги.Сталин главореза света на две разреза.Половината пороби и накрая Господ го зарови.....Тоя наистина е малумен ако си мисли така цел живот да кара.А колко му е да си вземе куфарчето $$$$$.Влака свирна еднаж дваж..Ети Варна ети плаж....
20 Март 2012 03:59
Ма ти си бил скрит талант бе душо , пЪрдон - Хъше.
20 Март 2012 06:29
Влака свирна еднаж дваж.
Прав е Хъшът!
Влакът свирна аднаж-дваж и замина.
А-садистите останаха при държалетата.
А можеше - те ти Ница, те ти плаж...
20 Март 2012 09:28
Товарищи задокеанци, спрете да сънувате с широко отворени очи (вперени във Фокс нюз, ЦНН, ББС и присъдружие)! Събудете се! Никой няма да преговаря с терористи, които взривяват коли бомби и избиват невинни цивилни, та дори по телевизиите ви да ги наричат "бунтовници". Никой.
Така нареченият "бунт" или "революция" е смазан! А тази "новина", дето сирийски бунтовници водели боеве в СЪРЦЕТО на Дамаск!!! само показва, че армията намира и планомерно унищожава терористи, защото последните започват да се предават помежду си... по схемата който изпревари - той ще натовари (ще бъде помилван от режима).
20 Март 2012 09:58
Тьощята на наш Воцю май пак му е дошла на гости. Пък може и от смяната на сезоните да е.....
20 Март 2012 10:48
Оттоман споменава за руски кораб и руски спецназ в Сирия. Ше лапат дини и пъпеши там, че им е лош витаминния баланс. Дано някой неблагоразумен бунтовник не им развали рахата. Тез са злопаметни, че земат да ги наранят фатално.
20 Март 2012 10:55

..............
...........................
.........................................
......................................................
20 Март 2012 12:00
20 март 2012
Сирия отрече съобщенията за това, че на нейна територия са пристигнали руски специални части, предаде Интерфакс.
„Тези съобщения са лъжа в рамките на кампания срещу Сирия от представители на опозицията и някои страни, които я подкрепят. Целта е да се прикрият призивите за чуждестранна намеса във вътрешните работи на нашата държава”, е заявил високопоставен сирийски военен пред държавната агенция САНА.
Междувременно руският министър на външните работи Сергей Лавров отрече информацията за руски военни кораби в сирийски пристанища. Той посочи, че в пристанище Тартус е акостирал руски танкер, за да зареди с гориво. На борда на танкера има охрана в случай на нападение от пирати.
20 Март 2012 13:48
Допълнителна информация за сраженията в Дамаск, в които по думите на ДЕМОКРАТИЧНИТЕ западни медии и техните "свидетели" са загинали най малко 30 бандити и 80 сирийски войници.

Сирийский блогер рассказал про военную операцию в Дамаске
http://www.rosbalt.ru/main/2012/03/20/959134.html

Как передают "Вести", о подробностях операции рассказал сирийский блогер Мудар Баракат: "Террористы готовили нападение на высокопоставленного офицера сил безопасности. Они ворвались в квартиру, когда его не было дома, и ранили его племянника. После этого вспыхнул бой.
Офицер, на которого террористы готовили нападение, христианин, весь район, где он живет, христианский. Запугать христиан и заставить их уехать из страны — вот чего добивались террористы. Кроме того, военный участвовал в недавней операции в Хомсе и руководил захватом штаба боевиков, поэтому ими (террористами) двигало чувство мести".

20 Март 2012 13:53
Два задержанных члена бандформирования сознались в совершении ряда преступлений
март 19, 2012

Мухаммад Валид Шукейри и Ямен Хусейн Аль-Азизи cознались в совершении ряда преступлений, в том числе в убийстве человека, произошедшем в районе Сеида Зейнаб провинции Дамаск.
Съёмки с места преступления с изображением обезображенного трупа потерпевшего были отправлены убийцами на телеканалы “Аль-Джазира” и “Аль-Арабия”, которые выдали их за свидетельства “зверств сирийской армии по отношению к мирному населению страны”.
Согласно показаниям Мухаммада Валида Шукейри, исполнителем теракта, произошедшего в районе Кафр-Суса города Дамаск и повлекшего многочисленные жертвы, был некий Раид Мухаммад – член группировки имени Абу Биляля, базирующейся в дамасском квартале Хаджар Асвад.
Мухаммад Валид Шукейри, работник кондитерской, 21 г., уроженец провинции Дараа, в данный момент проживающий в Дамаске в районе Сеида Зейнаб, рассказал, что познакомился с некими Халедом Ахмадом Шагином, Ахмадом Омаром Шукейри и Яменом Аль-Азизи и вошел в состав их бандитской группировки.
Первой его операцией были принуждение жителей районов Сеида Зейнаб и Хаджера к забастовке, перекрытие дорог и закрытие районной школы.
Далее, во время одной из похоронных процессий он познакомился с неким Мухаммадом Аль-Шадидом, а позже получил приказ от Халеда Шагина его застрелить за то, что тот якобы являлся сотрудником сил безопасности.
Шукейри выполнил приказание, сфотографировал свою жертву и отправил снимки телеканалам “Аль-Джазира” и “Аль-Арабия”, обвинив в преступлении сотрудников сил правопорядка.
По его словам, Халед Шагин по своему мобильному телефону постоянно связывался с данными каналами и по окончании каждой операции выдавал ему денежное вознаграждение. Эти деньги он в свою очередь получал от шейха Абу-Биляля из квартала Хаджар Асвад , сторонника шейха Аднана Ар-Араура, отдающего по телевидению приказания бандформированиям в Сирии.
Террорист Ямен Хусейн Аль-Азизи, 1995 г., работник кафе признался, что присоединился к группировке Халеда Шагина, принимал участие в перекрытии дорог, поджоге автопокрышек, разбрасывании гвоздей на дорогах.
Он рассказал, что также вместе с преступной группировкой совершил ряд взломов и краж магазинов.
20 Март 2012 15:22
Две сгради бяха напълно разрушени в сирийския град Алепо от взрив, който властите определиха като "терористичен акт".

А вестника като какво го определя, че така се дистанцира от сирийските власти?!
Време е да започнем да наричаме нещата с истинските им имена! Бомбен атентат срещу когото и да е си е терористичен акт! И изпълнителите му са терористи, а не бунтовници!
20 Март 2012 16:24
Арабската пролет в Сирия започна от студентите, не от „терористи”. Анти-правителствените протести започнаха по подобие на революцията в Тунис. След арестите на студенти започнаха масовите протести, и то едва след като Президентът Башар ал-Асад изпрати танкове, а правителствените сили за сигурност откриха огън по мирни и невъоръжени демонстранти. Не терористи.
Поради издевателствата над мирното население множество правителствени войници избягоха от армията и се присъединиха към протестиращите. Нещо повече тези дезертирали войници почнаха да воюват срещу про-правителствените войски. Това доведе до състоянието което всеки непредубеден страничен зрител ще нарече „Гражданска война”.
Съседите на Сирия, Йордания и Турция, протестираха срещу действията на Президент и правителство. Арабската лига изключи Сирия от общността. Целия свят, с изключение на Русия и Китай, покрепиха протестиращите. От арабските страни започнаха да пристигат бойци, включително такива и от Ал-Каеда. СС на ООН бе блокиран от ветото на гореспоменатите две страни. Останалия свят започна да изпраща оръжие на протестиращите, точно по начина по който Русия изпращаше оръжие на репресиращите.
Това са събитията отразени от арабската преса. Ако съдя по коментарите на някои от родните форумци, то убитите вече около 8,000 сирийци не са нищо друго освен „терористи”.
20 Март 2012 16:43
НВК, погледни снимката по-горе и пак коментирай дали са терористи извършителите на това деяние или мирни жители!
20 Март 2012 16:47
а правителствените сили за сигурност откриха огън по мирни и невъоръжени демонстранти.


Абе дайте поне един видеозапис на който ясно се виждат как мирни демонстранти, размахващи маслинови клонки, с кръжащи около тях бели гълъбчета, се срещат с правителственни военни части, които под команда откриват огън на месо по тях? Как пък един такъв не се намери, било за Либия или Сирия, който ясно да показва престъпленията на органите на реда? Иначе видеоматериали за обезглавявания и гаври с трупове пълно, но точно такъв, който да показва най-ключовата сцена по кървавото разгонване на мирнопротестиращи няма.
20 Март 2012 17:32
Че то точно студентите най-лесно се купуват и манипулират - млади, неопитни, но в същото време идеалистични (или просто продажни), готови на повече или по-малко крайни действия. те са идеалното средство за прокарване на външни интереси. Цяла технология е разработена за това. Точно от тях почват цветните революции. При нас Виденов бе свален с участието и на студентите. По-важните фигури от тях получаваха по 50 долара на ден ако не и повече.
20 Март 2012 18:54
НВК, колкото пъти и да повториш нечии лъжи или манипулативни твърдения, няма как те да станат истина, особено за хората които следят отблизо събитията. Ако искаш да се информираш, отвавяш ми профила и мненията ми от последните няколко месеца и четеш наволя какво казват свидетелите на място или сирийската държава по въпроса.
20 Март 2012 19:20
При нас Виденов бе свален с участието и на студентите.
мамицата им на тия продажни студенти, да свалят добрия другар Виденов.
А така добре си живеехме при него - заплата $10, пенсия $4 , празни магазинчета, хиперинфлация ...., никви грижи, такъв готин купон
Обаче подлите западняци платиха милиони долари (ако не и повече) на студентите да свалят добрия Жан ...
20 Март 2012 20:38
Технологията си е технология и цитирах факта като добре познат за българина илюстративен пример. Въпроса кой я прилага и за какви цели е друго нещо. Някой е налял някакви пари за да получи нещо. Това което е 100% сигурно, че тоя някой изобщо не се валнува дали зимаме по 3 по 30 или по 3000 долара месечна заплата. А в спорове дали Костов или Виденов или Симеон е бил по-добър няма да участвам защото ги намирам за пълна безсмислица отнесени към нашата реалност.
20 Март 2012 21:39
Не се валнувай че щи окапа валната.
20 Март 2012 23:19
Бягай на инструктаж...
20 Март 2012 23:21
Бягай на инструктаж...


Воцко, не е такъв човек таковата... Инструктаж получава само и единствено от тьощата
21 Март 2012 10:00
Ако искаш да се информираш, отвавяш ми профила и мненията ми от последните няколко месеца и четеш наволя какво казват свидетелите на място или сирийската държава по въпроса.


Муахахахах!

VOCI, !
21 Март 2012 12:54
Сирийски бунтовници водят боеве в сърцето на Дамаск

Бързат и са на зор - докато либийският сценарий не накара населението на тази страна да се опомни.
Нищо добро не чака народ, който допуска метежници да му сменят управниците - колкото и да са станали омразни старите управници,
новите ще са в пъти по-омразни.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД