:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 182
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Една трета от хората си слагат по един-два топломера

От днес инсталациите трябва да са с готовност за отоплителния сезон
Около 30% от клиентите на топлофикациите са се възползвали от възможността да не слагат индивидуални измерителни уреди по всички отоплителни тела в домовете си и слагат само на един или два радиатора. Това съобщи вчера шефката на управление "Топлофикации" в енергийното министерство Любка Георгиева.

Това се правело поради финансови причини. По същата причина хората масово предпочитат да изплащат уредите, вместо да ги платят веднага, въпреки че така излиза по-скъпо.

До края на миналата седмица около 70% от абонатите в цялата страна са преминали към топлинно счетоводство. Останалите потребителите от днес би трябвало да се глобяват и да получават сметките си за парно и топла вода с 10% завишение, както е записано в енергийния закон.

На практика обаче около месец и половина ще отиде само за събиране на информация от фирмите и проверки по жилищата ще правят едва от ноември. Освен това се очаква в този срок индивидуални уреди да си поставят още около 10% от абонатите, каза Георгиева.

Според Георгиева пропуск на самите фирми за топлинно счетоводство е, че не предупреждават абонатите да намаляват леко отопляемите обеми на жилищата си още с въвеждането на услугата. Така те биха могли да усетят ефекта от услугата още през първия отоплителен сезон.

От днес всички абонатни станции в страната трябва да имат готовност за започване на отоплителния сезон. Това означава, че трябва да се спрат всякакви ремонти по инсталациите. Крановете на радиаторите трябва да се оставят в отворено докрай положение, тъй като има опасност при пускане на отоплението да остане въздух, което ще доведе до по-ниски температури.



ОФЕРТА



ПИТАЙТЕ ЗА ПАРНОТО И ЗА ТОПЛИННОТО СЧЕВОДСТВО



Редакцията на "Сега" дава възможност на читателите да питат за всичко, свързано с парното, топлинното счетоводство и предстоящия отоплителен сезон. На въпросите ви ще отговарят експерти на столичната топлофикация и на енергийното министерство. Част от отговорите, които обобщават често срещани случаи, ще се появят и на страниците на вестника. Очакваме въпросите ви на електронен адрес economics@segabg.com до четвъртък.
742
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД