:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 283
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Булгартабак" увеличава месечните си продажби

Бедните пушачи се връщат към качака, сочи статистиката
По 1957 т цигари месечно са продавали най-големите фабрики в Благоевград и София през юли, август и септември, съобщиха от "Булгартабак холдинг". Това е почти двойно повече от търговията през първото полугодие, когато средно са реализирани по 1515 т. С нарочен факс до медиите от холдинга опровергаха зачестилите съобщения в пресата, че приходите на "Булгартабак" са намалели.

"Сривът в началото на годината се дължеше на презапасяването от търговци, които почти два месеца не купуваха от фабриките", поясни за "Сега" изпълнителният директор на "Булгартабак" Георги Костов. Потреблението спаднало и заради поскъпването, най-вече на цигарите за бедни. По селата основно се пушат цигари от ниската ценова група - 30 ст., чиито цени скочиха на 50 ст. "Това принуди хората да се върнат към качака и сега в производителните райони масово пушат необработен тютюн собствено производство, поясни Костов. Спад имало и поради тенденцията на отказ от цигарите.

Съветът на директорите на "Булгартабак" стриктно следи търговията на едро и не допуска нарушения в дистрибуцията на цигари, се казва още в съобщението от холдинга. През май с одобрението на бившия изпълнителен директор Георги Попов се допуснало 60% от продажбата на една от най-търсените марки - пакет "Виктори", да се дадат за дистрибуция само на една фирма. Това предизвикало спешно съвещание на съвета на директорите на "Булгартабак", който върнал старата практика договорите да се одобряват от борда.

Атаките срещу холдинга са от дистрибутори, с които "Булгартабак" вече не работи. През април се въведоха нови правила, в резултат на които търговците се обединиха и сега вместо със 150 холдингът работи с 21 фирми, каза Костов.
611
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД