:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 276
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
250 служители от НСИ може да останат без работни места

Статистици на протест, взимат им сградата заради НДСВ

Синдикатите ще се жалват на чуждестранните си партньори
Правителството да преразгледа решението, с което ще отнеме сградата на Националния статистически институт на ул. "6 септември" в столицата. За това настоява в протестна декларация по премиера Общото събрание на служителите в системата на НСИ.

Идеята е на мястото на статистиците да се настанят служителите на Държавната комисия по ценни книжа, която на свой ред трябва да предостави сградата си на НДСВ, обясниха от НСИ. Според института с това решение кабинетът ще остави над 250 служители без работни места. Причината е, че другата сграда на статистиката няма да ги побере.

Абсурдната ситуация, в която е поставен НСИ, създава реална опасност институтът да не може да изпълнява основните си функции, се посочва в декларацията на хората на Александър Хаджийски. По този начин статистиката щяла да погази ангажиментите си към МВФ, ООН, Световната банка, Европейския съюз, Евростат, УНИЦЕФ и други международни организации. Синдикатите в системата на НСИ и представителите на общото събрание запазвали правото си на протести с всички позволени от закона действия. Те възнамеряват още да информират за проблема и международните си партньори.
653
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД