:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Премиерът: По-добрите условия за бизнес са задача на правителството

Симеон събра стотици визитки и молби за помощ от изложителите на Есенния пловдивски панаир
Снимка: Пресфото БТА
Премиерът Симеон Сакскобургготски събра стотици визитни картички, молби за съдействие и помощ и препоръки за по-добър икономически климат, след като обиколи щандовете на Международния технически панаир "Есен 2002" вчера в Пловдив. Той откри юбилейното 110-о изложение с думите: "Доброто бъдеще ще стане реалност в нашия живот, ако всички дадат своя принос, а конкуренцията между предприемачите се развива на терена на международното икономическо сътрудничество."

Симеон изрази признателност към българските изложители, а чуждестранните участници поздрави на френски и английски. За първи път тази година церемонията по откриването бе предавана на живо по Интернет.

След като разглежда повече от три часа специализираните салони, Сакскобургготски каза, че е доволен най-вече от чуждестранните участници и че задача на правителството е да създаде по-добри условия за бизнес. "За съжаление много по-трудно е да обещая конкретна помощ на фирмите", допълни премиерът.

Есенният технически панаир е на първо място за последните 10 г. по брой на фирмите участнички - 2259 от 42 държави. 1072 са българските изложители, а 1187 - чуждестранните.

Премиерът бе силно зантригуван от провеждащия се за първи път в Пловдив Автомобилен салон, в който се представят 24 марки леки и тежкотоварни автомобили. В "Есен 2002" са организирани няколко специализирани салона - за машиностроене, информационни технологии, софтуер, електроника и електротехника, строителство и архитектура, енергетика и екология. В рамките на пловдивския панаир се провеждат и специализираните изложения за пожарна и аварийна безопасност "Планета сигурност 21 век", за архитектура и градоустройство "Градът 2002", както и софтуерната борса, в която се представят разработките на 10 наши университета. Панаирът продължава до 5 октомври.
591
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД