:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 189
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Днес палми, утре маймуни

Кметувалият три мандата и половина във Варна Кирил Йорданов е оставил след себе си вечнозелено наследство
Снимка: БГНЕС
От миналата седмица по улицата на Варна вадят палмите, които Кирил Йорданов купи за 10 млн. лева преди 10 години.
Кметувалият три мандата и половина във Варна Кирил Йорданов е оставил след себе си вечнозелено наследство. Да се разбира буквално. До 2018 г. на всеки варненец, скачал и нескачал на протестите, повече от 150 палми в саксии ще го подсещат за този човек наред с дупките по варненските улици, Алея Първа и... Няма и. Той подаде оставка с изчитане на дълъг списък успехи, никой не си направи труда да засече наследството, което оставя на варненци - като договори и задължения, а и.д. кмет до изборите е негов заместник.

За жалост цялата енергия, изразходвана от варненци в неспирни протести през студения февруари, отиде нахалост. Нито общинският съвет се разпусна, нито някоя от кметските афери излезе наяве. Накрая да не се окаже, че Йорданов си е бил съвсем добър кмет...

Засега е ясно, че палмите, 85 от които са на общината, а останалите 65 - взети под наем от фирма "Ерика Ко", излизат по над 3000 лева на варненските данъкоплатци. Това е над 400 000 лева годишно, а договорът с "Ерика Ко" е в сила до края на 2018 г.

Какво остави Кирил Йорданов на варненци, никой не разбра. През 2010-а, когато бившият силов министър Цветан Цветанов (имаше такъв министър...) ровеше в кабинета и дома на "медузата" Борислав Гуцанов, пропусна най-голямата медуза. Макар че упрекна кмета Йорданов и заместника му по сигурността как "медузите" плували под носа им, а те нищо не направили. Ами и той доста си поплува.

Сега "медузите" отново са неосъждани граждани на обществото. Също като Кирил Йорданов. А палмите се зеленеят, чакат си маймуните.
Снимка: БГНЕС
Екзотичен варненски уют.
19
4243
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
19
 Видими 
08 Април 2013 20:31
Общинските разходи не са от компетенцията на кмета, а на съответния съвет.
09 Април 2013 05:13
Палмите се наложикаха като един от символите на Варна и бившия кмет.
Той е взаимства идеята от френската Ривиера, където има имот.

За протокола: преди няколко години морската ни столица бе избрана за най-добър град за живеене в България, под негово управление.
09 Април 2013 08:33
Всчики плюят кметовете, а реално общинският съвет взима решенията, скрит зад липсата на колективна вина.
09 Април 2013 09:22
Във Варна решенията ги взема ТИМ, другите ги разписват и гласуват
09 Април 2013 09:30
Май маймуните дойдоха малко преди палмите!
09 Април 2013 09:36
Саксийните палми са във Варна още от соца във центъра и, и из морската гарина!
Цената за поддръжката на палмите в новото време, може и да е Кирчов специалитет
09 Април 2013 10:23
Палми от известно време се появиха и в Пловдив. Какво ли означава това?!
09 Април 2013 10:39
Палмите са само една от безкрайните далавери във Варна. Зад тях стои озеленителната фирма Ерика, която се прочу с една първомайска варварска сеч в градинката на Севастопол - също един от символите на Варна.
Варна беше системно ограбвана от поддържащите я фирми - всяка година Хидрострой, Пътстрой и т.н. по веригата лапаха едни пари за асфалтиране дето беше толкова некачествено, че едни и същи дупки зейваха още след първия дъжд. Ограбваха ни, чрез заменки на общински имоти, застрояват Морската градина, ТИМ купиха "законно" крайбрежната алея и я превърнаха първо в шосе с паркинг, а в момента в открит рудник, където трябва да цъфнат хотели и "атракционни" постройки. ТИМ събориха стадион Юри Гагарин и не построиха нищо на негово място. Контролират какво ли не в града.
Във Варна центъра стои години наред разкопан с рушащи се плочки, защото Красимир Гергов държи апетитния терен и не прави нищо с него. Отпред бяха бараки, които най-накрая ги махнаха, отзад беше паркинг. Сега държавата, тоест ние трябва да откупи от Гергов този златен терен и да го върне на града.
Отделно пък ГЕРБ ни изолираха съвсем от света. Варна остана без магистрала, без пристанище, без перспектива.
Отвътре я подяждаха Данчо Симеонов, Портних и другата герберастка сволоч. Борислав Гуцанов и сие бяха бесепарите, дето вдигнаха бюст на Георги Димитров - как не са си взели и парченце от мумията за спомен...
Марешки - парвенюто, за което не е достатъчно, че има много пари, ами трябва и да парадира с тях си направи къща на плажа Кабакум, която се води временна постройка и фитнес салон, което я прави "законна". Същият е такъв грандоман, че освен че купи незнайно как сградата на централната поща, която също е една от емблемите на града си сложи лика на цялата една стена - от този по-нарцистична отрепка няма.
Ето заради всичко това протестите във Варна бяха най-многобройни. И понеже още нищо не се е променило, освен че изгоря бушонът Кирил Йорданов, пак ще се видим на улиците. И ще протестираме и заради всички други ограбени градове. Защото неволята накрая ще ни обедини всички.
09 Април 2013 11:41
Защо варненските палми са в саксии? Студоустойчиви палми би трябвало да виреят във Варна.
09 Април 2013 12:02
Няма далавера от студоустойчивите палми - няма да се налага да се местят и прибират някъде, съответно да се харчат хорски пари за това. Макар че само с легналите полицаи някой направи далавера за почти милион във Варна.
09 Април 2013 12:27
Първо, маймуни отдавна има във Варна (както беше намекнал някой по-горе)- това са избирателите.

Второ. Точно тези маймуни не разбраха, че с мирни протести групировки не се изхвърлят от общ.съвет.

Трето. Като от кмета нищо не зависи, 'що се избира такъв? Само да полага подписи? Ами, докато сме на темата, то може и някой примат от зоологическата да се приучи да драска по документите- хем ще излиза по-евтино - по килце банани на ден; 'щото Кир4о скъпо излизаше- училища на децата в чужбина, автомобили, екскурзии, къщи, хотели...

Общо взето, флората и фауната във Варна са прорастнали май безвъзвратно, същинска джунгла...
09 Април 2013 12:33
Хайде стига с избирателите - на балотаж бяха Кирил Йорданов и Марешки - все варненски "любимци". С такъв избор и да гласуваш и да не гласуваш е все тая.
Същото ни чака и на 12 май. Отсега ни кроят шапката с водещи ГЕРБ и БСП. А протестите не бяха толкова мирни, имаме Пламен, който се запали, Иван Петров неизвестен го наръга с нож в гърба, отделно дето Енерго Про още стоят с шперплати вместо стъкла на омазаната с яйца, лютеници и каквото продаваше близката бакалия фасада.
09 Април 2013 12:42
Гарван,
Е как да не са били мирни протестите- от изброените случаи пострадалите са все от протестиращите...
Някой да е заплюл в лицето кир4о, магарешки, оня другия плужек от бсп, или пък сутеньорите?
Поне с едно яйце да бе замерен някой властимащ ...
Като например в Италия- берлускони чене си прави...
Е, на ви култура... Бедни, но културни. Културни, но будали...
Отнесоха го няколко витрини и офиси на енерговампирите- праз голям!!! Ще им ги платите със следващата фактура...
09 Април 2013 12:48
Сега във Варна, после и в други градове.
09 Април 2013 13:56
Марешки беше освиркан и замерян със стотинки. От другите никой не е посмял да се появи пред хората. И не забравяй, че на протестите имаше всякакви хора, включително пенсионери и майки с деца. Нали не смяташ, че трябваше да тръгнем с камъни и дърве срещу полицаите със свалени щитове?
В София като бяхте на жълтите павета, защо не ги използвахте срещи търтеите в парламента?
Всяко нещо с времето си, хората дълго време бяха залъгвани от опитни демагози. Но пробуждането започна. И ако няма промяна не се знае колко ще сме мирни следващият път.
09 Април 2013 14:06
Но пробуждането започна. И ако няма промяна не се знае колко ще сме мирни следващият път.

Следващ път няма да има , Гарване!!!Събрахте се най-големите боклуци на Варна да водите хората на революция... видяхме ви колко ви е солука ... , подлъгахте хората , а после завъртяхте опашки и започнахте да се давите като помияри пред общината!! Революционери ми биле те!!! Боклуци и лумпени!!!Зорлем накарахте мочето да се запали! Няма ли да ви тежи на съвестта ?Че имате и очи още да се натискате да крещите пред общината.Кого ще запалите сега?
Свалили сте били Киро! Глупости! той се чудеше как да се махне и вие услужливо му дадохте повод... и то какъв... народната воля!!!
09 Април 2013 15:27
Не знам към кои ме причисляваш в патоса си kunert, да наречеш всички тези хиляди, които излязохме по улицата лумпени е достатъчно, за да се откажа да влизам в пререкания с теб. Живей!
09 Април 2013 15:56
***
09 Април 2013 19:07
Тая далавера с палмите и по Бургас я правят. Ама там слагат и маслинови дръвчета. Интересно колко пара отива за тях на година. Иначе не е лошо като идея , макар че Бургас цъвти спрямо Варна .
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД