:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 282
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ГЕРБ - триумф на волята или колективна амнезия?

В "Арена Армеец" Борисов подари илюзия на своите поддръжници заедно с тесте карти като дебелашки намек за лъжите и фокусите на властта
Галя Горанова


"Имаме воля", крещяха в неделя лидерите на ГЕРБ пред 14 000 екзалтирани симпатизанти. Дрезгавото кресчендо в гласовете им събуди стряскащи исторически спомени за един друг триумф на волята. Завършил в бункера. Спектакълът, наречен предизборна конференция на ГЕРБ, впечатли с демонстрацията на безсъдържателна мощ и куха патетика. Сякаш лозунгите и високите децибели целяха да заглушат ропота на улицата, която позорно изпъди същите тези хора от властта само преди месец. Но и с друго ще се запомни това грандиозно зрелище, предназначено да респектира тълпите - с тенденциозния опит за предизвикване на масова амнезия. Предизборното нахъсване приличаше повече на психоексперимент.

Видяното в зала "Арена Армеец" (военната терминология особено пасва за случая) създаде измамното впечатление, че



тази ГЕРБ не е онази ГЕРБ



срещу която хората се вдигнаха на бунт заради мизерията и непосилните цени на ток и парно, която срина икономиката и ликвидира дребното предприемачество, а малцина избрани олигарси направи мултимилионери. Онази ГЕРБ, която позорно дезертира от властта, когато й потърсиха сметка за безчинствата. Гигантските мултимедийни екрани и патосът на Веселин Маринов ли се оказаха напълно достатъчни за политическата реабилитация на един провален премиер? Що за хипноза е това? Сякаш нищо не се е случило. Нещо повече - заявена бе претенцията, че същото трябва да продължи. Защо да продължава, след като народът пропищя от политиката на тия управници?

Аргументи особени нямаше. Борисов пробута на актива си старите номера за магистралите, финансовата стабилност, европейските пари (които само ГЕРБ може да осигури), за лошата тройна коалиция - все изтъркани лакърдии, които хората отдавна не щат да слушат. Дори не си беше дал зор да структурира речта си, да избистри посланията. Поднесе ги насипно, нестройно и безпосочно, както приказва средна мутра с анцуг в автокъща. Дали опиянен от прекомерните хвалебствия на европейската десница или под ефекта на превъзбудения си нарцисизъм, Борисов дори не сметна за уместно да се придържа към елементарната логика.



"Само ГЕРБ може да спре бившите комунисти"



настърви се по едно време бившият премиер, който сам е членувал в бившата комунистическа партия, нещо повече - бил е част от "репресивните" й органи, ако трябва да се изразя с езика на десницата, към която претендира да принадлежи Борисов. Значи какво излиза от цялата работа? Че Борисов ще се бори срещу Борисов, или нещо бъркам? А може би срещу Цецка Цачева, която също официално призна за членството си в БКП? Ако ще ги спира тия хора, да побърза, че засега са му в листите за вота.

Или пък безумното оправдание с "кадровите грешки", което май хваща дикиш сред герберските симпатизанти. "За всичко е виновен Дянков" - това е универсалното оправдание за ниските доходи, за безхаберно изхарчените пари от резерва, за всички несполуки на кабинета. "Сбърках, че късно го отстраних", покая се лицемерно Борисов. Та нали тъкмо бившият финансов министър осигури прословутата финансова стабилност, с която парадира ГЕРБ? Макар и с цената на бедност. Добре, да приемем, че очилатият "дявол" е в основата на провала. Аз съм последната, която ще го брани. Но тогава какво прави в партийните листи Владислав Горанов - дясна ръка на Дянков и проводник на герберската политика във финансите? Нима въплъщава друга политика? Но редовият член на ГЕРБ не си задава въпроси, той зяпа екрана. Затова на Борисов му беше толкова лесно да го управлява през медиите.



Редовият гербер гледа мускула, не интелекта



Той не желае да пита, а слуша захласнато врели-некипелите на Цветан Цветанов и лъжите на едро на Бойко Борисов. Неслучайно по време на двучасовата конференция думата нито веднъж не бе предоставена на събралите се в залата. За редовия гербер със сигурност звучи напълно приемливо обяснението на Борисов, че искал едва ли не да изчисти мършата от кабинета и да махне Мирослав Найденов още преди три години. Но, видите ли, прокуратурата му попречила, като не повдигнала своевременно обвинения срещу министъра, ами се разтакавала чак досега. Нещо повече - тая подла прокуратура сега искала да подлее вода на ГЕРБ точно преди изборите с разкритията за далавери на Миро. И ето как от покровител на едно овластено корумпе Борисов се изкарва жертва, разбирате ли, жертва на съдебната система. И даже нещо малко герой, понеже той с тая система се бори още от началото на мандата. Редом с "Цецоу", който дори предприе конкретни мерки срещу неудобните "лица" и "хора". И още куп глупости се чуха в неделя - ГЕРБ ту осигуряваше икономически растеж, ту "при този нулев растеж откъде да идват доходите", ту не обещаваше нищо, ту гарантираше розово бъдеще, ако се изпълни всичко обещано.

Само едно нещо вярно каза Борисов пред симпатизантите си в "Арена Армеец", но не разбра скритата в него ирония.



"Всеки народ може да си поръча илюзия",



изрече той по адрес на опонентите си, но всъщност фразата му се върна като бумеранг. "Илюзия" си поръчаха всичките сбрани 14 000 гербери в зала "Арена Армеец". Илюзията на конформиста, че пак се е наредил от правилната страна, че Бойко ще го оправи, стига само да се задържи още един мандат, че светлото бъдеще чака зад завоя на метрото, че да си прост не е порок, че ако към една празна чиния притуриш още една празна чиния, ще имаш повече, отколкото преди. Илюзията, че без ГЕРБ държавата ще фалира, а Европа ще ни спре еврофондовете. Вечната илюзия на политическия лумпен, че чужденците не могат да грешат. И тук идва голямата отговорност на европейските политици, които се надцакваха с хвалебствия по адрес на ГЕРБ на сбирката в неделя и безотговорно подкрепиха една лъжлива и зловредна за народа си политическа клика, което не изглежда да противоречи на европейските им "ценности".

И ето че ГЕРБ подари илюзия на своите поддръжници. Направи го под формата на тесте карти - намек за хазарт, фокуси, илюзионизъм. За пасианса на дамите, поповете и валетата във властта, които носят печалба. Или загуба.

снимки: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
14 000 гербери, сбрани в зала "Арена Армеец", си поръчаха "илюзия", която Бойко Борисов обеща да им осигури.
Снимка: БГНЕС
Карти и бонбонче - залъгалка за симпатизанти.
274
17798
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
274
 Видими 
08 Април 2013 19:51
Абе, не му вървяха шегичките на Тиквата. Опитваше се да се прави на бодър, ама нещо все не се получаваше.
08 Април 2013 19:59
"Колективна амнезия" бих заменил с "колективна тъпота" или направо с "тъпота", ама някак си Галя не може да го стори, защото протоколът не позволява.
08 Април 2013 20:06
Просто "амнезия" не е правилната дума. То е название на болест, която връхлетява човека против желанието му и не зависи от него.
А тук имаме едно.... ами не мога да намеря превод, днес съм се отдала на преводачески занимания, няма съществително за симулирана амнезия, има много глаголи за това състояние - да се правиш на ударен, да се правиш на дръж ми шапката.... и подобни.
08 Април 2013 20:12
В статията има повече емоция, което превръща лесно обясними неща в риторични фигури, от което сухата истина вероятно страда. Преди да отбележа отделните пасажи, май ще трябва да почна с общата картина за да няма нужда много да обяснявам. Ще се самоцитирам от онзи ден:
"Глобална България" (Цветелина Бориславова, Светослав Божилов, Франк Бауер, Красимир Гергов, Венелина Гочева, Иван Кръстев, Иво Прокопиев, Левон Хампарцумян, Красен Станчев, Сашо Дончев, Валентин Златев, Огнян Шентов, Стефан Попов) си е известна още от основаването си през 2002 г. и за никого не е тайна, кога, как и защо от управителя на охранителна фирма "Ипон" създадоха Главният секретар на МВР, кмета на София, премиера на България. Много успешен проект, перфектно реализиран, с модерни и слабо известни тогава технологии, като типинг поинт. Поздравления, за което.
-
Само, дето те явно са надценили собственият си интелект, сила и влияние и силно подценили интелекта на Бойко Борисов. Той не се оказа, както те смятаха, простото тъпо каратистче-пожарникарче, който да си направи харакири, докато им пълни гушите, а куклата оживя и започна собствен живот. Явно за създателите му е било голям шок. Същински преразказ на романа на Мери Шели. И ги гледахме как един по един се обръщат срещу него, докато през февруари тази година се обърнаха и последните. При това твърде рязко.
-
Все още загубили чувство за реалност и вярвайки в интелектуалното превъзходство и превъходството в знания, не отчитайки, че нито са единствените умни, нито дори, че в информационната епоха знанието не е монопол на никого, те решиха не просто да го свалят, а да го унищожат. Така, както го бяха създали. И му спретнаха "оранжева революция" нацелена в развитие до юли. Той обаче с дребен хитър ход - подавайки оставка и изтегляйки изборите от юли за май им пресече сценария.
-
И сме в нова ситуация - за пръв път Герб е истинска партия. Партия, която разчита на държавна субсидия, а не на олигархично спонсорство. Партия, която вече има свои кадри, а не спуснатите от "Глобална България", като Дянков, Трайчо и т.н..
-
И сме изправени пред факта за пръв път да имаме партия с непосредствени възможности за властта, която не само към момента да не е зависима от олигархията, но да й е бясна, заради непосредствено преживяната атака от нея. И ще става интересно...
08 Април 2013 20:13
Галя, !
08 Април 2013 20:18
И сме изправени пред факта за пръв път да имаме партия с непосредствени възможности за властта, която не само към момента да не е зависима от олигархията, но да й е бясна, заради непосредствено преживяната атака от нея.


Стига, бе! Не е зависима, а как зависеше последните 3,5 год.?
08 Април 2013 20:20
Галя,
Брайти, , кофти проза.
08 Април 2013 20:20
" Сергей обади се " имаше едно време такава статия във вестника , само че забравих кой беше автора ,молим некой да ме светне
08 Април 2013 20:21
Брайти, буквално обиждаш сий достолепний форум с "прозренията" си. Сериозно ли си мислиш, че могат да минат тук или просто ... експериментираш?
08 Април 2013 20:22
"Сергей, обади ми се" беше плакат на млада социалистка, размахала го пред тогавашното премиер Станишко. Тя, милата не знаела, че Станишко е розов и по-би се зарадвал например на брат й.
08 Април 2013 20:32
Сякаш лозунгите и високите децибели целяха да заглушат ропота на улицата, която позорно изпъди същите тези хора от властта само преди месец.

Не е улицата, а добре организиран оранжев сценарий, който с оставката бе пресечен и провален. Че е точно това е типичното за оранжевите сценарии започване с реални искания (цените на тока) и бързото и „необяснимо“ преминаване в искания за оставка на правителството.
08 Април 2013 20:32
автора
Главното за съществуването на клиентелата ГЕРБ и на политика Мутрев е подкрепата на USrael. Няма амнезии, няма илюзии, няма фокуси и психомероприятия.
Такива са му нужни на анкъла Шмуел - криминално проявени мутри, тъпунгери-лизачи като цвъкнатия, потурнаци, йодейци, всякаква антибългарска гад.
08 Април 2013 20:33
такъв е матряла - от последните 23 години, само 6 не си е избирал камунизе да го водят.
А дали камунизете ще се казват БСП, ДПС, ГЕРБ, НДСВ или Атака - няма особено значение, нито особена разлика ...
08 Април 2013 20:35
все изтъркани лакърдии

Много правилно – няма време да обяснява резки движения, но все пак казва
"Сбърках, че късно го отстраних", покая се лицемерно Борисов.

което е ясна заявка за промяна на политиката, за неин ляв завой.
08 Април 2013 20:37
какво прави в партийните листи Владислав Горанов

Той беше сред лицата изнесли и изборната кампания 2009 г., но въпреки всичко бе само зам.министър. Минава за опонент на Дянков, което обяснява и последното.
08 Април 2013 20:37
Брайтмане, уважавай се малко - колко пъти ще го пускаш това? На кого ще направиш впечатление? На малоумниците, които си мислят, че Тиквата е на автономен режим?
08 Април 2013 20:37
И брайтмени са потребни за прислугата.
08 Април 2013 20:41
Firmin,
обида би било да поднасяме вместо фактите захаросани бонбонки в лъскави опаковки. "Наште" са ангелчета небесни, "ваште" черни дяволи, а всичко дето го дават по телевизора е истината, само истината и цялата истина.
08 Април 2013 20:44
hamel,
съжалявам, ако съдържанието не ти харесва. Мога да ти го обясня пак, но понеже вече съм го правил, предпочитам просто да ти го припомня. Нищо, че пак ще се направиш, че няма такова нещо.
08 Април 2013 20:44
За статията

За Светльо - превода на гръбния надпис на феменката, направен от Ловкия
08 Април 2013 20:56
Нема страшно, герберастията е много, но ще умре от глад септември а вожда ще бъде от...ъъъ ....отстранен от господарите.

Каквото и да изкара на изборите ситуацията е, че си отрязаха клона - остригаха овците до кожа, сега махат и кожата, а упойка няма. Революционна обстановка, би казал някой стар болшевик...
08 Април 2013 21:02
За Горанова
А Светльо, явно е заварявал с електрожен, та малко се е осветил
08 Април 2013 21:02
С какво ще запомним това правителство, освен с всекидневното лъготене, самохвалство и телевизионни пърформанси?
1. В образованието и науката - пълен хаос и безумия, ЗРАС и рестрикциите в бюджетите на БАН и ВУЗ. В момента започва ревизия на всички тези неща, но кутията на Пандора е отворена и атмосферата вече е болестна.
2. Финансова политика - катастрофа. В момента се броят труповете. Неадекватни бюджети.
3. Икономика - безработица, спад на БВП (очакваният ръст за 2013-та е по-малък от очакваната инфлация), закрити фирми, увеличаване на сивия сектор, социална защита - нула. Никакви активни действия - липса на мениджърски капацитет.
4. Здравеопазване - катастрофа.
5. Демография - задълбочаване на проблемите, ниска раждаемост, висока смъртност. Етническата структура на населението обещава мрачно бъдеще. Възрастовата - също.
6. Фрагментира се обществото, ожесточи се противопоставянето както политически, така и съсловно и възрастово, официализира се езикът на омразата, на простащината и циничността.
И т.н.
За магистралите не пиша, защото са по-малко от Станишевите, а той не се е хвалил с тях.
08 Април 2013 21:03
Редовият гербер гледа мускула, не интелекта. Той не желае да пита, а слуша захласнато врели-некипелите на Цветан Цветанов и лъжите на едро на Бойко Борисов.
Неслучайно по време на двучасовата конференция думата нито веднъж не бе предоставена на събралите се в залата.
- не е голема загубата - от ударени с мокър парцал кво да чуеш? - пО дебилни оливки? Я, да си се радват, на спокойствие, в бялата стая, на тесте карти, бонбон и спижурен балон.
08 Април 2013 21:05
Всичко нататък при ГЕРБ, следва да се определя от политическите им поуки след първия мандат и реакцията на обществото от първите три дни на Протеста. Не го ли сторят и не потърсят ли политическите си съюзници до ниво "Конституционна промяна", загиват прави. Вторият мандат на ГЕРБ е Длъжност към историята. Иначе, остават с илюзиите си от неделя.
Дано им е дошъл акъла, защото ги чака доста работа...
08 Април 2013 21:06
Революционна обстановка, би казал някой стар болшевик...

Добре би било да каже не само официалните писания в история на КПСС, а например кой е Александр Парвус.
-
А дали ще има глад или не ще зависи дали ще бъде продължена политиката "Дянков" и без него. Това в момента едва ли знае и самият Борисов. По-скоро заявката е за промяна в икономическата политика, която до този момент се провеждаше от хората на "Глобална България".
08 Април 2013 21:09
Мога да ти го обясня пак, но понеже вече съм го правил, предпочитам просто да ти го припомня. Нищо, че пак ще се направиш, че няма такова нещо.
Не искам да захващам тази тема, но да те питам - Защо смяташ, че чрез твоята уста глаголи истината? Кой ти е казал, че ги разбираш тези работи - партийното строителство, партиите в съвременното общество? Хората от кръжеца ти, наречен партия? Или, защото не ми се разправя, поради безнадеждността на случая, впрочем доказана от спаменето ти? Какво имаш зад гърба си, какви партийни успехи имаш, че си с такова самочувствие?
08 Април 2013 21:10
Геновева, намерих нАучен термин, не некви "шменти-капели" за състоянието: feigned amnesia.

Че и песен открих, тя любовна -

Now I know just what to do
Feign amnesia
How I wish it wasn't true
Wish it wasn't true right now...

Натисни тук
08 Април 2013 21:12
hamel,
всичко дето си го описал е резултат на неоконсервативната (неолиберална) политика провеждана последователно през последните 23 години. Некадърността на Дянков и искрената му вяра в ценностите на "Отворено общество" само силно влошиха нещата.
08 Април 2013 21:14
А дали ще има глад или не ще зависи дали ще бъде продължена политиката "Дянков" и без него. Това в момента едва ли знае и самият Борисов.


Брайти. Две грешки.

Дали ще има глад, не зависи от политиката на Минфин (или поне в малка степен). Зависи от икономиката а тя е в колапс. А е в колапс, защото мутрите не могат да правят икономика - те само рушат и крадат.

Второ - Борисов нищо не знае и никога и няма да разбере. Сегашната икономическа и политическа ситуация е висш пилотаж, а Боко е толкова тъп горкия, че чак е вдлъбнат. А тези около него - още по-зле.

Е за това са пътници, независимо, че ще бъдат първи или втори на изборите. Амин.
08 Април 2013 21:19
Защо смяташ, че чрез твоята уста глаголи истината?

Нямам такива претенции. Дори в постингът, който така те дразни просто обобщавам известни неща. Кое не е известно ? Че олигарсите от "Глобална България" създадоха Борисов ? Че не им задоволи очакванията да напълнят гушките (ГМО, шистов газ и т.н.) и един по един до един се обърнаха срещу него ? Че му спретнаха "оранжева революция" ? Че той ги прецака, като подаде оставка ? Че вече има субсидия и няма нужда от парите им ? Че им изхвърли кадрите, които бяха икономическият "му" екип ? Кое ?
08 Април 2013 21:19
Защо персонализираш влошаването с Дянков? Има си министър-председател, има мнозинство в Парламента, шефовете на икономическите и правните комисии са гербери, бюджетът се гласува от мнозинството, а то е на ГЕРб. Гледам, че под Тачър има голямо челобитие, а каква беше нейната политика? Забравих вече кой, Костов ли беше, Пушкаров ли, но в началото на тези 23 години беше казал, че Тачър му е образец за подражание. Безмозъчност и подражателство, но все пак я бяха чували, което много ме съмнява за герберите.
08 Април 2013 21:21
който така те дразни
Всяко спамене ме дразни. Гледам си постингите >22 000, а досега съм повторил само един свой постинг, но се извиних.
Че той ги прецака, като подаде оставка ? Че вече има субсидия и няма нужда от парите им ? Че им изхвърли кадрите, които бяха икономическият "му" екип ? Кое ?
Това е несериозно. Първо, това е само предположение, а второ - колкото и пари да вземе от субсидията, винаги ще изкарат повече пари от него, за да си спретнат, каквото искат. Не спрятат, значи всичко е ОК за тях. Пробутваш инсинуации за дирижирани протести, което е доста пошло. Че имаше внедрени провокатори - факт. Спомняме си оная пресконференция, но провокаторите бяха гербери.
08 Април 2013 21:27
По кръстовища, градинки
кърлежи, мухи, калинки
партия сториха набърже -
всичките от кол и въже.
*
Всеки лъже, обещава
светло бъдеще ще става
рай ще бъде във България,
нещо като във Швейцария.
*
Щом народът им повярва
бързо следва нова гавра.
Двадесет и три годинки -
нови, стари - все гадинки!
08 Април 2013 21:27
KaizerSoze,
икономическият му екип в предното му правителство му беше спуснат от "Глобална България". Сега ще има възможност сам да си определи екипа и зададе целите на управлението. Какво ще направи - ще видим. Това, което сега можем да кажем, че е разбрал, че истинската му опора може да бъде само народа. Затова и можем да очакваме политика в интерес на народа. А това е най-важното - в чий интерес се провежда политиката. Техническите грешки, когато ги има се оправят.
08 Април 2013 21:31
Затова и можем да очакваме политика в интерес на народа.


Човек, вярваш ли си? Единствената политика е в полза на ДС комунистическата олигархия. Тя управлява БСП и ГЕРБ и цялото ни битие.
Усложняваш ненужно уравнението с теории на конспирацията, а нещата са много прости - олигархията ни управлява и руши държавата.
08 Април 2013 21:33
Водещият на семинара на "Партия на протеста “Орлов мост”,който се оказа шефа на младежкото ГЕРБ от дунавски град обявява, че всички заедно трябва да осигурят около 30 000 застъпници.
В записа се говори за минимална работна заплата,която е 310 лева и по още 30 лева в деня на изборите,за купуване,за пиене,за пари за черпене и за горива.
Говори се и за момичетата на един герберски депутат и тайни въпроси и отговори.Вероятно и на момичетата се плаща?
Че,въпросът ми е за тези пари.
Натисни тук
Всичко това много прилича на пропагандата по пътя на внушението на страх от поражение.
Пропагандата се явява едно от основните средства на политическата и идеологическа манипулация и се ръководи доста успешно от известни фирми за връзки с обществеността.
Законите на имитацията“ на Габриел Тард (1890 г.) и „Психология на тълпите“ на Густав Льобон (1895 г.) са две от първите кодификации на пропагандните техники, които след това повлияват на и на Зигмунд Фройд.
„Моята борба“ на Хитлер е силно повлияна от теориите на Льобон.
Върхове на използването на пропагандата, като оръжие, постига пропагандатора на Хитлер – Йозеф Гьобелс.
Натисни тук
08 Април 2013 21:34
Много ми хареса статията! Много точно казани истини! Браво ГАЛЯ ГОРАНОВА!
08 Април 2013 21:34
Сега ще има възможност сам да си определи екипа и зададе целите на управлението.

Нито има рима, нито е вярно, би казал Гарабед.
08 Април 2013 21:35
И сме в нова ситуация - за пръв път Герб е истинска партия. Партия, която разчита на държавна субсидия, а не на олигархично спонсорство.
К'ва партия какви 5 лева, държавната субсидия не може да стигне за семки и бонбонки, та камо ли за партиен апарат(е ,вярно че активистите са на държавна копаня, ама те бързо могат да си обърнат г@за, цвета де ) и предизборна агитация, а и хич да не разбирам от партийно строителство все си мисля че трябва да има някакви конгреси избиране и сваляни на партийни функционери, а бе все такива прозаични неща, но политиките могат да се решават между две ръце каруцарски белот, и едно мачле.
08 Април 2013 21:36
олигархията ни управлява и руши държавата.

Нещата са доста, доста по-сложни и динамични.
08 Април 2013 21:39
държавната субсидия не може да стигне за семки и бонбонки

22 милиона на година+половин милион от лихви. Тия семки и бонбонки трябва да са от уникални диаманти.
08 Април 2013 21:43
Сега ще има възможност сам да си определи екипа и зададе целите на управлението.
Нито има рима, нито е вярно, би казал Гарабед.

Змей, ами ако излезе вярно? Какви могат да бъдат целите и екипа на една мутра?
На мен лично ми напомня на този Натисни тук
08 Април 2013 21:45
Някъде четох , че девизът им бил " Да превърнем мозъка в мускул".
08 Април 2013 21:47
"Партия на протеста “Орлов мост”

Grund40,
Става въпрос за гласове за коалицията ВМРО-Орлов мост между ВМРО (Каракачанов) и Средна европейска класа (Бургас). Коалиция, която след скритата камера на Нова бе разпусната и сега двете партии се явяват самостоятелно.
08 Април 2013 21:48
Brightman 08 Април 2013 20:37
какво прави в партийните листи Владислав Горанов
Той беше сред лицата изнесли и изборната кампания 2009 г., но въпреки всичко бе само зам.министър. Минава за опонент на Дянков, което обяснява и последното.

А какво е обяснението че Горанов е бил в икономическият екип на Орешарски, гледах ги малко по "Панорама", бодскачаше като герест петел на бунище пред бившият си ментор, та като почнах темата зам. министър се сетих че пък Цвъки и Плугчиева са били зам. министри в Мин. на земеделието в правителството на Костов, абе едни таквиз ти ми работи....
08 Април 2013 21:52
Накратко тезата на Ламби е следната - едни богати чечковци и лели са дали на Боко черпак за да бърка кацата с меда. Докопал черпака той е независим и може да плюска, без да дели с тях. За нас - бистра водица. От време на време ще ни казва колко е сладко, но за нас няма, щото Станишев и Доган са отмъкнали другите лъжици.
08 Април 2013 21:54
А какво е обяснението че Горанов е бил в икономическият екип на Орешарски

Ами едно единствено - че е професионалист.
Същият, като Орешарски, дето е бил и в екипа на Костов, царя и Станишев.
08 Април 2013 21:57
Браво, Галя!
08 Април 2013 21:57
22 милиона на година половин милион от лихви.
Абе Брайти, знайш ли колко народ трябва да храни Тиквата - депутати, министри, обл. управители, партийни централи, прокурори, съдии, централна и местна администрация ... Ми тез пари не стигат само за него и Цецо бе!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД