:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 298
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Цветанов ще бъде обвинен и за присвояване на 50 000 лв. от МВР

За трети път главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета му
Бившият вътрешен министър и депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов е на път да се сдобие с трето обвинение - този път за длъжностно присвояване на 50 000 лв. от МВР. Главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл в парламента искане да бъде свален имунитетът му, съобщи в петък пресслужбата на обвинението.

Според прокуратурата има достатъчно доказателства, че Цветанов е извършил длъжностно присвояване в големи размери от бюджета на МВР - около 50 000 лв. За улесняване на това извършил и престъпление по служба. Парите са присвоени в полза на Орлин Тодоров, който е бивш шеф на антимафиотите във Велико Търново. В нарушение на закона вътрешният министър разпоредил на Тодоров да бъде дадена заплата, докато е бил задържан под стража в затвора в Ловеч, да бъде обезщетен за неползвания отпуск и да получи 20 заплати при пенсионирането му.

На 11 март 2011 г. Тодоров бе задържан и обвинен за злоупотреба със секретна информация и за престъпление по служба. След седмица Цветанов образува дисциплинарно производство срещу него и го отстранява временно от длъжност. В края на ноември 2011 г. Тодоров остава и без разрешение за достъп до класифицирана информация, а дисциплинарната комисия предлага да бъде уволнен, тъй като няма как да работи без допуск.

От прокуратурата твърдят, че въпреки това в нарушение на закона месец по-късно Цветанов наказва Тодоров с "порицание" и го възстановява като началник на сектора за борба с организираната престъпност. Със същата заповед Цветанов разпорежда да му бъде платена заплата за времето от отстраняването му от длъжност. По това време обвиняемият е арестант в ловешкия затвор.

На 9 януари 2012 г. министърът издава нова заповед, с която за втори път временно отстранява Тодоров от длъжност. Заповедите за възстановяване и новото отстраняване са връчени в един и същи ден - на 13 януари 2012 г. В началото на февруари от килията Тодоров подава заявление за напускане по собствено желание и две седмици по-късно Цветанов подписва заповедта за освобождаването му и разпорежда да му бъдат платени в пълен размер обезщетения. През април 2012 г. по нареждане на тогавашния директор на ГДБОП Станимир Флоров на арестувания са дадени и обезщетенията за неползван отпуск. Делото срещу Тодоров в момента се гледа на първа инстанция във Велико Търново.



СЕРИЯ

Цветанов вече е подсъдим за това, че шест пъти е отказал Тодоров да бъде подслушван. Има и обвинение, че е допуснал злоупотреби със СРС, но това дело едва ли скоро ще стигне до съд.
5
1843
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
01 Ноември 2013 19:47
Цацаров добре се справя! Но няма много дела, тц...
02 Ноември 2013 01:04
Щом не можаха да го хванат за "КОН" ще опитат за кокошкарство......
02 Ноември 2013 12:34
Цацаров е вреден за България. Лично нарушавайки българските закони участва активно в политиката в полза на определени партии (Разбирай икономически групировки). Обвинява избирателно, като политическия му мотив е изключително силен. По същщата причина други хора не биват обвинявани.
А бе с едва дума - държи се като цар диктатор.
Не го ли виждате? Омразата срещу Цветанов и Борисов не означава, че трябва да се толерират закононарушенията на сегашния Главен прокурор Сотир Цацаров.
02 Ноември 2013 13:07
Цветанов ще бъде обвинен и за присвояване на 50 000 лв. от МВР

Тест за чувството за хумор на м-р Даун.
Подпис на Цветанов има в заповедта за пенсиониране на ченге и Цветанов му присвоил парите,които се полагат на ченгето Орлин Тодоров по Колективния трудов договор.
Ченгето няма претенции,че парите са му присвоени от Цв.Цв, но олигофри м-р Дан казва :присвоил ги е.


02 Ноември 2013 14:55
Ей, защитниците на Цветанов, нали за обвиняем за престъпление се полага дисциплинарно уволнение, а не пенсиониране с 20 заплати обезщетение. Или защитавате морала само като говорите за студентиТЕ-УкОпаторчета?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД