:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 237
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Решението за мораториума за земята влезе в КС

Решението на парламента по мораториума за продажбата на земя на чужденци вече е в Конституционния съд. Вчера искането, което беше подписано от 36 депутати на ДПС и 19 социалисти, беше официално внесено в съда. Депутатите от двете политически сили искат отмяната на решението на Народното събрание, с което се възлага на Министерския съвет да предприеме действия за удължаването на мораториума върху продажбата на земя на граждани от ЕС, който изтича в края на тази година.

При гласуването в пленарната зала миналата седмица 59 народни представители от БСП бяха "за". Вчера се оказа, че общо четирима от тях са променили кардинално позицията си, тъй като са се подписали и под искането до съда. Това са Димчо Михалевски, Мартин Захариев, Жара Пенева и Явор Куюмджиев. Инициативата са подкрепили още лидерът на партията Сергей Станишев, председателят на парламента Михаил Миков и заместничката му Мая Манолова, Стефан Данаилов и др.

"С искането за отмяна на решението за мораториума защитаваме европейската ориентация на България", обясни при внасянето депутатът Четин Казак от ДПС.
1241
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД