:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 231
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Путин: Позицията на САЩ за Сирия е неконструктивна

Владимир Путин
Руският президент Владимир Путин заяви, че позицията на Вашингтон за Сирия е неконструктивна, след като САЩ са отказали да приемат руска делегация за преговори.

"Смятам, че тази позиция е неконструктивна. И в основата на слабостта на тази позиция очевидно стои липсата на какъвто и да е било дневен ред. Очевидно просто няма за какво да си говорим", каза държавният глава по време на посещение в казахстанската столица Астана. Путин добави, че не разбира как в тази ситуация Вашингтон може да критикува действията на Москва в Сирия, след като самите САЩ се отказват от директен диалог. Той допълни също, че Русия оставя вратите за диалог с всички заинтересувани страни по ситуацията в Сирия широко отворени. Говорителят на Белия дом Джошуа Ърнест заяви, че според САЩ Русия не иска да даде своя конструктивен принос "в нашата борба срещу "Ислямска държава", както и че Москва има "свой собствен дневен ред" за противопоставяне на терористичната групировка.

Междувременно турският посланик в Москва изрази увереност, че Турция и Русия чрез диалог ще постигнат единна позиция по сирийската криза. "С нашия добър партньор и активен дипломатически партньор Русия ще постигнем обща гледна точка в решаването на въпроса за регулиране на кризата в Русия", заяви посланик Умит Ярдъм на международната конференция в Москва "Русия и Турция: засилване на многостранното сътрудничество". Президентите на Русия и Турция могат да се срещнат два пъти до края на годината, обяви още Умит Ярдъм.

ТАКТИКА

Иран ще обмисли дали да изпрати сухопътни части в Сирия, ако властите в Дамаск поискат това от Техеран. Това съобщи Алаедин Боруджерди, председател на парламентарния комитет за национална сигурност и външна политика,по време на посещението си в Сирия, предаде БГНЕС. Според Боруджерди Техеран досега е изпратил хуманитарна помощ, оръжия и съветници както в Сирия, така и в Ирак. Според сирийски военни източници през последните дни хиляди ирански бойци са пристигнали на военното летище в провинция Латакия. Те се очаква да се присъединят към иранските военни съветници и подкрепяното от Техеран ливанско движение "Хизбула" в подкрепата им за силите на Асад. Боруджерди заяви, че в момента се провеждат "военни операции" в Сирия, чиято цел е "подкрепа за политическо решение и мир" в страната.
12
1576
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
16 Октомври 2015 05:36
тарикат... Обама няма морално право да преговаря в момента и да натовари следваща администрация с решенията си. Пути да изчака до изборите, после ще преговаря с републиканците на воля.
16 Октомври 2015 06:04
Че Обама няма стратегия в Сирия (и в Ирак) е ясно отдавна. Обаче "стратегията" на жужето да се набута в шиитска коалиция за интервенция в сунитска държава е крайно глупава и резултатите ще са катастрофални за всички.
Това е проблем и за България, защото такава окупация само ще засили влиянието на сунитските джихадисти в Сирия, а бежанският проблем ще се изостри значително.
16 Октомври 2015 07:38
Пердетата падат, димните завеси се разпръсват
Лъскат се задници на лъжци и се вижда кой дърпа конците на главорезите - познахте - "демократичният" запад!
Хем реват за ликвидираните терористи, обучавани от ЦРУ, от руските бомби, хем не могат да кажат кои/къде са "умерените активисти". CNN си призна, че ЦРУ обучава терористи в Сирия от 5 години. Жалък, лицемерен, отвратителен запад
16 Октомври 2015 07:41
CNN си призна, че ЦРУ обучава терористи в Сирия от 5 години.
16 Октомври 2015 07:45
Няма "шиитска коалиция", но има сунитска , по-ското уахабистка коалиция.
На територия, контролирана от законното правителство на Сирия живеят 85% от населението на Сирия. там са християните и повече суни отколкото на територията контролирана от НАТО-Ал кайда -ИД. Това е американската мантра "шиитите не могат да ръководят сунитите", разбирай - само уахабистите имат право да контролират синити.
16 Октомври 2015 07:51
Oracle - страхотен аргумент - с език
16 Октомври 2015 08:16
Как Путин може да разпознае moderate opposition forces - умерените главорези? Може по пикапите, които им купува САЩ!!!
Обама не бил знаел кои са "умерените активисти"! Маийапчия! Много взе да му личи като лъже

This one Toyota pickup truck is at the top of the shopping list for the Free Syrian Army — and the Taliban
http://www.pri.org/stories/2014-04-01/one-toyota-pickup-truck-top-shopping-list-free-syrian-army-and-taliban
Recently, when the US State Department resumed sending non-lethal aid to Syrian rebels, the delivery list included 43 Toyota trucks.

Hiluxes were on the Free Syrian Army's wish list. Oubai Shahbander, a Washington-based advisor to the Syrian National Coalition, is a fan of the truck.

"Specific equipment like the Toyota Hiluxes are what we refer to as force enablers for the moderate opposition forces on the ground," he adds. Shahbander says the US-supplied pickups will be delivering troops and supplies into battle. Some of the fleet will even become battlefield weapons.
16 Октомври 2015 10:13
Цели 43 пикапа били в техния "шопинг лист"? Това е разтърсващо "признание".
Нито има нещо "законно" в т. нар. "сирийско правителство", нито самото то щеше да съществува без да бъде крепено от "Хизбула" и Иран. Нямаше да ги има и сунитските джихадисти, които са там в следствие на войната против сунитското мнозинство.
16 Октомври 2015 10:24
Как Путин може да разпознае moderate opposition forces - умерените главорези? Може по пикапите, които им купува САЩ!!!

Има много по-лесен начин - по мунициите и оръжието, което САЩ им пуснаха от товарни самолети преди дни.
Трябваше да ги снабдяват спешно, заради двойния удар от руската авиация и веднага след това в гръб от "ислямска държава".
16 Октомври 2015 12:09
Oracle
Нито има нещо "законно" в т. нар. "сирийско правителство", нито самото то щеше да съществува без да бъде крепено от "Хизбула" и Иран.

Нагледахме се и се наслушахме на подобни изявления по време на либийската криза (не че последната е отминала, но вече не влиза в новините... защо ли?!) и кой знае защо никой от изявяващите се тогава сега не излиза да даде някакво мнение по въпроса!
Сирийското правителство си съществуваше спокойно без да бъде крепено от никого до момента в който една група държави не реши, че трябва да обучава и въоръжава групи главорези под името "умерена опозиция".
Между другото неумерената опозиция или както сега и думат Ислямска държава, също нямаше да съществува ако някой не беше бутнал режима в Ирак. И кулите в Ню Йорк още щяха да си стоят, ако някой не бе хвърлил милиони долари за въоръжаването и превръщането на муджехидините в талибани!
16 Октомври 2015 23:41
След преврата в Киев руснаците горят от желание за реванш; точно както бе след 09.11 в САЩ. Мястото е далеч по безопасно от разпалване на световен конфликт. Плюс това трябва да се докажат, че могат да спечелят война и да не се захващат с тях. Това предстои да видим дали ще направят.
16 Октомври 2015 23:43
Кашата, която надробиха партньорите им в Сирия, им отваря ниша да се изявят и не я пропуснаха.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД