:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 250
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Депутатите на БСП са рекордьори по безпричинни отсъствия

Депутатите на БСП са рекордьори по натрупани неоправдани отсъствия от пленарните заседания на 43-тия парламент. Това показва проучване на неправителствената организация "Отворен парламент" между ноември 2014 г. и февруари 2016 г. Групата на социалистите е втора по численост с 38 души след тази на ГЕРБ - с 84. Левите народни представители са отсъствали 102 пъти без уважителна причина. На второ място е ДПС, чиито 30 депутати не са се явили 94 пъти на работа. Следва ГЕРБ с 58 неизвинени отсъствия. По-нататък е БДЦ с 43, реформаторите с 34, Патриотичният фронт и "Атака" с по 23 и АБВ със 17.

Най-често пленарните заседания е пропускал Камен Костадинов от ДПС, показа проверка на "Сега". От старта на НС до края на февруари той е пропуснал дебатите в залата 15 пъти. Следват го колегите му Йордан Цонев с 9 неизвинени и изключеният от движението Венцислав Каймаканов - също с 9. Отсъствията на Каймакамов са натрупани основно в периода, в който той бе кандидат за кмет на ДПС в Пловдив. Според сайта на НС до края на февруари Делян Пеевски е отсъствал без уважителна причина седем пъти. В БСП отсъствията са разпределени сравнително равномерно, а в ГЕРБ най-често не се е явявал на работа изключеният от ПГ м.г. Здравко Димитров. През октомври на кметския вот в Пловдив той бе съперник на Иван Тотев от ГЕРБ, а в момента е областен управител.

ДПС е с най-много безпричинни отсъствия от заседания на комисиите в НС, изчислява още "Отворен парламент". Депутатите му са пропуснали 44 пъти дебатите. На второ място е БСП с 35, следвани от реформаторите с 28, патриотите с 27, ГЕРБ с 22 и т.н.

-------ПО ПРАВИЛНИК

Според правилника на НС при неоправдано отсъствие от залата на депутатите се налага удръжка, равна на дневното им възнаграждение. Основната заплата на народните избраници е три средни в обществения сектор. За участие в комисии те получават още до 5% от нея. Те нямат право на неплатен отпуск, а платеният съвпада с парламентарните ваканции.
808
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД